Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Covid-19: Forsyningssikkerheden er høj på energiområdet

Del
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet vurderer, at Covid-19-situationen ikke påvirker energiforsyningssikkerheden. Beredskaberne for energi- og forsyningssektoren fungerer som planlagt, og der er et tæt samarbejde mellem relevante myndigheder og aktører.

Hele energisektoren og ministeriet følger situationen meget tæt, og selskaberne har allerede beredskabsplaner og krisestyringsværktøjer, som de har taget i brug for at sikre en fortsat høj forsyningssikkerhed. Borgerne kan derfor være trygge ved, at der fortsat vil være strøm i kontakten og gas, varme og olie nok på trods af coronavirus.

Energistyrelsen varetager den løbende kontakt med selskaberne i energibranchen om forsyningssituationen, og der er en tæt dialog med de såkaldte samfundskritiske aktører for at sikre fortsat høj forsyningssikkerhed i den aktuelle situation:

Som det ser ud nu, er der ingen tegn på fare for forsyningssikkerheden. Den eksisterende regulering på forsyningsområdet er tilstrækkelig til at sikre energiforsyningen, og forsyningsselskaberne følger på god vis de forholdsregler, som regeringen har udmeldt. Vi følger naturligvis udviklingen tæt og vurderer på den baggrund løbende, hvorvidt der er behov for nye tiltag,” siger direktør i Energistyrelsen Kristoffer Böttzauw.  

Energistyrelsen er i daglig kontakt med selskaber og organisationer for at afklare de spørgsmål, der kan opstå, når kravene fra sundhedsmyndighederne skal opfyldes, samtidig med at forsyningen skal opretholdes.

Fakta
- Forsyningssektoren er forberedt, og på grund af forholdsregler og beredskabsplaner er der ingen tegn på kriser i sektoren.

- Klima-, energi- og forsyningsminister Dan Jørgensen var i går i kontakt med aktører i hele sektoren og gjorde det klart, at et fortsat godt samarbejde og kommunikation er afgørende. Folketingets partier blev også briefet i går eftermiddags om situationen på forsyningsområdet. 

- Situationen følges tæt, og der er opsat en struktur, der betyder, at myndighederne kan handle hurtigt, hvis det bliver nødvendigt. 

Kontakter

Energistyrelsen: Pressechef Ture Falbe-Hansen / tfh@ens.dk / 25 13 78 46


Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet: Presserådgiver Anna Munck / anmun@kefm.dk / 23 69 10 73

Information om Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet
Holmens Kanal 20
1060 København K

41723805http://kefm.dk

I Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet arbejder vi for målet om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 procent i Danmark i 2030 og for et visionært, grønt lederskab både i Danmark og ude i verden.

Følg pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet

NEKST: 10 anbefalinger skal sætte tempo på udfasningen af gas i danske hjem14.3.2024 07:59:13 CET | Pressemeddelelse

Den nationale energikrisestab, NEKST, præsenterer 10 håndgribelige anbefalinger til, hvordan der hurtigere kan blive sagt farvel til gas i danske hjem. Danskerne skal blandt andet have klar besked om mulige varmeløsninger, og der er hastighed at hente i at strømline praksis i kommunerne. Arbejdsgruppen har vendt hver en sten og peger på helt konkrete barrierer, der står i vejen for grønnere og stabile varmeløsninger til danskerne, siger Lars Aagaard.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye