Det Kongelige Teater

Corpus er nomineret til Artbeat Prisen 2017

Del

Den Kongelige Ballets eksperimenterende dansekompagni Corpus er netop blevet normineret til dette års Artbeat Pris, der hylder nyskabende og vedkommende kunst og kultur.

Hvert år nominerer og uddeler Have Kommunikation kulturformidlingsprisen, Artbeat Prisen, hvor de hædrer nye former for formidling af kunst og kultur. I år er Den Kongelige Ballets nyskabende kompagni Corpus blevet indstillet til Hovedprisen, for deres evne til at udforske og udfordre klassisk ballet, men også for deres eksperimenterende performanceopsætninger og tematiske fokus på samfundets aktuelle problemstillinger.

I samarbejde med tidens mest progressive kunstnere er Corpus’ ambition at rykke grænser og sætte spørgsmålstegn ved den verden, vi lever i. De har tidligere haft succes med forestillingerne I Føling, Uropa og Feberhavnen og er i øjeblikket aktuel med den udsolgte forestilling Interpassivities, som de har skabt i samarbejde med Eventministeriet og den danske fotograf og videokunstner Jesper Just. Corpus har før beskæftiget sig med emner som flygtningekrisen, krig og krigstraumer og bevæger sig med Interpassivities ind i den virtuelle verden - som vi alle er en del af - og sætter spørgsmålstegn ved menneskets tilstedeværelse i den moderne teknologiske verden.

Corpus har eksisteret siden 2012 og ledes af de kongelige balletdansere Esther Lee Wilkinson og Tim Matiakis. Danserne i Corpus er fra Den Kongelige Ballet og castes til forestillingerne fra gang til gang. Du kan opleve dem på deres hjemmescene, A-Salen, i hjertet af Det Kongelige Teater eller se dem, når de besøger og forfører publikum på andre scene rundt omkring i landet.

Artbeat Prisen uddeles den 30. marts på Eutopia Stage i Aarhus. Udover dansekompagniet Corpus er kulturfestivalen Heartland Festival og teateropsætningen Velkommen til Twin Peaks med i kapløbet om dette års hovedpris.

Følg Corpus på Facebook og læs mere om kompagniet og deres kommende forestillinger på: www.kglteater.dk/corpus

Kontakter

Billeder

Information om Det Kongelige Teater

Det Kongelige Teater
Det Kongelige Teater
Postboks 2185
1017 København K

33 69 69 33http://kglteater.dk/

Følg pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Det Kongelige Teater

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum