Transportministeriet

Coronarestriktioner på Transportministeriets område ophæves

Del

Fra den 1. februar 2022 er det helt slut med coronarestriktioner i den kollektive transport og i forbindelse med køreprøver. Derudover fjerner DSB også kravet om pladsbillet på de lange togture.

Efter indstilling fra Epidemikommissionen bortfalder de gældende coronarestriktioner på Transportministeriets område fra den 1. februar 2022. Det skyldes, at COVID-19 efter den 5. februar 2022 ikke længere kategoriseres som en samfundskritisk sygdom.

- Det er en stor dag, hvor vi nu kan fjerne restriktionerne i den kollektive transport og ved køreprøver. Heldigvis har Omikron vist sig ikke at presse sundhedsvæsnet så voldsomt, og derfor er Covid19 er ikke længere klassificeret som en samfundskritisk sygdom. Det betyder, at vi kan vende tilbage til normale tilstande bl.a. i den kollektive transport. Det er rigtig glædeligt. Jeg vil dog stadig opfordre til at huske de gode vaner om hygiejne og afstand, når det er muligt, siger transportminister Benny Engelbrecht

Konkret bortfalder følgende restriktioner fra den 1. februar 2022:

- Krav om mundbind elle visir i den kollektive trafik mv.
- Krav om coronapas og mundbind eller visir for køreundervisning og køreprøver
- Forbud mod indtagelse af alkohol i busser
- Krav om coronapas i fjernbusser, InterCity-tog og InterCityLyn-tog og krav om siddepladser i fjernbusser

Derudover ophæves også kravet om pladsbillet i DSB’s InterCity og InterCityLyn.

Nøgleord

Links

Information om Transportministeriet

Transportministeriet
Frederiksholms Kanal 27 F
1220 København K

41 71 27 00http://www.trm.dk

Følg pressemeddelelser fra Transportministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Transportministeriet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum