TEKNIQ Arbejdsgiverne

Coronakrisen har sendt metalindustrien ind i krybesporet

Del

Over halvdelen af landets metalvirksomheder har oplevet et fald i omsætningen, og tendensen forventes ifølge TEKNIQ Arbejdsgiverne at fortsætte.

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.

Landets metalvirksomheder kan mærke konsekvenserne af coronaudbruddet og den delvise nedlukning af både Danmark og resten af verden. Ifølge nye tal fra Danmarks Statistik er der sket et fald i det såkaldte produktionsindeks på 7,6 procent for metalindustrien i marts måned.

”Dermed leverer metalindustrien det største og ret markante ”bidrag” til det samlede fald i industrien,” siger Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne, der repræsenterer 4.300 virksomheder indenfor el, vvs og metal.

Hun understreger, at faldet i metalindustrien kommer oven på en stor stigning i februar. Derfor kan man ikke udelukkende give coronaudbruddet skylden. Men udviklingen understøttes af andre tal fra Danmarks Statistik, som blandt andet viser, at 94 procent af industrien var påvirket af de inden- og udenlandske coronarelaterede restriktioner en måned efter, at statsminister Mette Frederiksen lukkede landet delvist ned.

Hos TEKNIQ Arbejdsgiverne forventer man, at den nedadgående tendens vil fortsætte de kommende måneder.

”Metalindustrivirksomhederne tager ligesom alle andre alle de nødvendige forholdsregler for at sikre, at produktionen sker sundhedsmæssigt forsvarligt. Men når 52 procent af virksomhederne mærker, at der er sket en omsætningsnedgang, så må vi forvente, at det kommer til at smitte af i produktionsindekset for industrien de kommende måneder. Derfor er der også brug for langsigtede initiativer, som understøtter både eksporten og den generelle aktivitet i branchen,” siger Maria Schougaard Berntsen.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere oplysninger:
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne – mo.: 51 30 95 37

Billeder

Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Maria Schougaard Berntsen, cheføkonom hos TEKNIQ Arbejdsgiverne.
Download

Information om TEKNIQ Arbejdsgiverne

TEKNIQ Arbejdsgiverne
Paul Bergsøes Vej 6
2600 Glostrup

4343 6000http://www.tekniq.dk/

TEKNIQ Arbejdsgiverne – Industri & Installation repræsenterer 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Følg pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra TEKNIQ Arbejdsgiverne

Ingen elbiler uden ladestandere7.9.2020 14:17:32 CESTPressemeddelelse

TEKNIQ Arbejdsgiverne anerkender Elbilkommissionens forslag til nye afgiftsregler, som spiller bolden over på regeringens banehalvdel, så regeringen nu skal trække i arbejdstøjet og udstikke en retning for en større udbredelse af elbiler. Men samtidig understreger brancheorganisationen behovet for at sætte fart på etableringen af ladestandere i Danmark, hvis danskerne skal overbevises om fornuften i at udskifte deres benzin- og dieselslugere med grønnere alternativer.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum