Udenrigsministeriet

Corona-virus: Yderligere syv danskere hjemvendt fra Hubei provinsen

Del

Den tredje gruppe danskere, som har ønsket assisteret udrejse, er nu hjemvendt fra Hubei-provinsen i Kina og landede mandag i Aalborg Lufthavn. Fra dansk side har tidligere været foretaget to evakueringer, og lørdag aften lettede så yderligere et evakueringsfly fra Wuhan i Hubei-provinsen. Om bord på flyet var bl.a. syv danskere. Evakueringen er sket i tæt samarbejde med andre europæiske lande. Pga vejrforholdene landede evakueringsflyet i Aalborg Lufthavn i stedet for som planlagt i København.

Udenrigsminister Jeppe Kofod siger: "Jeg er glad for, at den tredje gruppe danskere nu er kommet hjem fra Hubei-provinsen. Jeg vil gerne sige tak til britiske og italienske samt kinesiske myndigheder for et godt samarbejde i denne vanskelige tid. Det er vigtigt, at vi hjælper hinanden, og fra dansk side koordinerer vi tæt med EU og de øvrige europæiske lande" Coronavirus er stadigvæk en stor udfordring, og der er fortsat rapporter om smittede og døde.

Rejsende og fastboende i udlandet kan finde generel information om coronavirus her: http://bit.ly/378hoJk<https://urldefense.proofpoint.com/v2/url?u=http-3A__bit.ly_378hoJk&d=DwMFaQ&c=TetzAZAhVSko12xaT-KIa3n01u3Wp4WIyD-BXEVx9_hZ47o99lwGOl4RKAkT0Qeu&r=URK0HwAF8MD4hKjlR9UfqQ&m=rq3puodhOPhw5QfLbZFAgyfHLtdXxm31WV_zReVjegU&s=pQutpyjqC6ioIPLcFobbrWLlW9j5jNbTyiaIvbi11uo&e=> og læse opdaterede rejsevejledninger på Udenrigsministeriets hjemmeside https://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/rejsevejledninger/ Både rejsende og fastboende anbefales at tilmelde sig danskerlisten i det land, de rejser til eller er bosiddende i og til at downloade app'en "Rejseklar".

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 København K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Kofod: Vi skal kæmpe aktivt for menneskerettighederne24.2.2020 07:00:00 CETPressemeddelelse

Udenrigsminister Jeppe Kofod deltager i dag i den 43. samling i FN’s Menneskerettighedsråd i Geneve. Danmark er medlem af Rådet i 2019-21. Udenrigsminister Jeppe Kofod siger: ”Fundamentale rettigheder er under angreb flere steder i verden. Fra dansk side vil vi ikke sidde det overhørig, når kvinders ret til selvbestemmelse krænkes eller menneskerettighedsforkæmpere forfølges. Som medlem af Menneskerettighedsrådet har Danmark en vigtig rolle i forsvaret for menneskerettighederne globalt. Det gælder ikke mindst ift. torturbekæmpelse, men også den teknologiske udvikling rejser nye spørgsmål om, hvordan vi beskytter menneskerettighederne online og offline.” Udenrigsminister Jeppe Kofod afholder indlæg under højniveausegmentet af Menneskerettighedsrådets åbning. Her vil han pege på det øgede globale pres på menneskerettighederne, og understrege vigtigheden af Menneskerettighedsrådets arbejde. Rådet har samme geopolitiske udfordringer som andre internationale organisationer, men har samtidig