Corona-vaccine er et oplagt mål for hackerangreb

Når det meste af jordens befolkning i længsel venter på en vaccine mod corona, kan man desværre godt forvente, at hackere rundt om på kloden vil gøre alt for, at det ikke lykkes.
Det vurderer it-sikkerhedsekspert Jørn Guldberg fra Ingeniørforeningen, IDA, der mener, at det er sandsynligt, at alt fra statskontrollerede hackergrupper til it-kriminelle vil gøre alt for at ødelægge det for andre.
”Alle led fra udviklere, producenter, myndigheder og distributører skal være særdeles opmærksomme. Der har været meldinger om angreb hos medicinalvirksomheder og andre, som har forsinket forskningen i en corona-vaccine, og nu er turen kommet til næste led i kæden,” siger han.
Når det ikke er lykkedes for hackerne at bremse udviklingen af vaccinen, er det naturligt, at de it-kriminelle og statshackerne går efter de myndigheder, der skal godkende vaccinerne, mener IDAs it-sikkerhedsekspert.
”Så er det dem, der står for tur. Derfor er det desværre ikke overraskende, at Det Europæiske Lægemiddelagentur (EMA), der godkender vacciner i EU, nu har været udsat for et hackerangreb. Det kan være fremmede magter, der prøver at slå Europas vaccineplaner tilbage til start, professionelle hackere, der gør det med henblik på at profitere på det, eller begge dele,” siger Jørn Guldberg.
Næste sårbare led bliver ifølge Jørn Guldberg forsyningskæden, som hackerne har haft lang tid til at planlægge et angreb på.
”Det er en meget kompliceret opgave, når corona-vaccinerne skal transporteres rundt i hele verden. Det kræver en større operation, fordi vaccinen skal opbevares på ekstremt lave temperaturer. Det indebærer en høj grad af monitorering, og det er uden tvivl et ømt punkt, som de it-kriminelle vil forsøge at udnytte,” siger han.
Kontakter
Ulrik Frandsen 23 65 09 69
Billeder

Information om Ingeniørforeningen, IDA
Følg pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Ingeniørforeningen, IDA
Massiv interesse for ingeniøruddannelserne5.7.2025 16:56:53 CEST | Pressemeddelelse
Civilingeniøruddannelsen er for andet år i træk den mest søgte
Facebook på kollisionskurs med danske brugere3.7.2025 13:28:59 CEST | Pressemeddelelse
Facebook vil have adgang til brugernes private billeder på telefonen, men otte ud af ti danskere opfatter deres billeder som lige så private som helbredsoplysninger, viser IDA-undersøgelse.
Hver femte arbejder et sted uden stressplan2.7.2025 07:45:02 CEST | Pressemeddelelse
Hvad skal du gøre, hvis du bliver ramt af stress? Det svæver i luften på mange arbejdspladser. Mange erhvervsaktive danskere aner ikke, hvor de skal gå hen, hvis stressen rammer, viser nye tal fra IDA.
Hver anden tager jobbet med på ferie1.7.2025 07:28:11 CEST | Pressemeddelelse
Over halvdelen af danskerne tjekker arbejdsmail og tager opkald i sommerferien – og for mange er det ikke frivilligt. Hver fjerde oplever, at arbejdsgiveren forventer, de står til rådighed. Det viser nye tal fra IDA.
Gratis internet på ferien kan blive dyrt29.6.2025 08:12:00 CEST | Pressemeddelelse
Kun under hver femte dansker holder sig fra åbne wifi, når de er på ferie, hvilket ellers er det smarteste, advarer it-sikkerhedsekspert.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum