Folkekirkens Nødhjælp

Corona smitter af på salget af velgørenhedsgaver til jul

Del

De seneste fem år har Folkekirkens Nødhjælp oplevet en 75 procent stigning i salget af velgørenhedsgaver som ’Giv en ged’. Det skyldes både den gavmilde juletid - og corona, der smitter af på danskernes giverlyst.

Foto: Bax Lindhardt
Foto: Bax Lindhardt

Danskernes hjerter banker for velgørenhed i den søde juletid, og ifølge tal fra Folkekirkens Nødhjælp, banker det stærkere og stærkere.

De sidste fem år har nødhjælpsorganisationen set en stigning i salget af velgørenhedsgaver fra det populære ’Giv en ged’- gavekatalog på 75 procent. I 2016 donerede danskerne cirka fire millioner kroner i velgørenhedsgaver gennem Folkekirkens Nødhjælp. Tallet er steget støt og kulminerede i forbindelse med sidste års jul med salg af velgørenhedsgaver for 7 millioner kroner.

Den positive udvikling vækker taknemmelighed hos Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, der også håber på et godt resultat i år.

”Det varmer at se, at så mange bakker op om ’Giv en ged’ og de andre velgørenhedsgaver, som vi tilbyder. Det er tydeligt at se, at efterspørgslen er størst i december, og det skyldes nok, at julen er hjerternes fest, og at vi i Danmark har en stærk tradition i julen for at dele med andre, som ikke har så meget,” siger Birgitte Qvist-Sørensen

En corona-venlig gave
Men hun tror også, at corona-pandamien har sat ekstra skub i donationerne de sidste to år.

”Salget af online-gaver er stigende, og det kan godt smitte af på os. Samtidig har corona-situationen, både herhjemme og udlandet, mindet os om, hvor sårbart livet kan være, og det tror jeg har fået rigtig mange til at vise solidaritet med verdens fattigste.”

Klimagaver gør stor gavn
Siden Folkekirkens Nødhjælp lancerede den første velgørenhedsgave i Danmark i 2006 – nemlig ’Giv en ged’ – er gavekataloget vokset og blevet mere bæredygtigt. I dag kan man købe klimagaver som træer, solcellelamper, klimafrø og køkkenhaver.

Den udvikling taler både ind i danskernes stærke klimabevidsthed og i de udfordringer, som klimaforandringerne forårsager i lande, som Folkekirkens Nødhjælp har været til stede igennem mange år.

”Klimaforandringerne har voldsomme konsekvenser i lande som Kenya, hvor lange tørkeperioder udfordrer landbruget og adgangen til drikkevand. Her gør klimagaver utroligt stor gavn,” siger Birgitte Qvist-Sørensen og fremhæver ’Giv klimafrø’ som eksempel:

”Når tørken gør det svært at dyrke jorden, er der behov for tørkeresistente frø - for eksempel chiliplanter, auberginer og bønner, som kan klare det ekstreme vejr. Når en familie får klimafrø, modtager de også undervisning i, hvordan de driver et klimarobust landbrug, der ikke afhænger af vejret. Hjælp til selvhjælp er nemlig en kerneværdi i alle vores projekter,” siger hun.

Læs mere om 'Giv en ged' og de andre gaver her

For mere information kontakt: Presserådgiver Christina Pedersen, 28744669, chpe@dca.dk.

Nøgleord

Billeder

Foto: Bax Lindhardt
Foto: Bax Lindhardt
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

41 86 59 75https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp parat til at rydde miner i Ukraine21.4.2022 19:21:58 CEST | Pressemeddelelse

Ukraine skal ryddes for miner, før ukrainerne kan få deres hjem og hverdag tilbage. Derfor bakker Folkekirkens Nødhjælp fuldt ud op om statsminister Mette Frederiksens udmelding om, at Danmark allerede nu vil hjælpe Ukraine med minerydning. Meldingen kom fra Mette Frederiksen under hendes besøg i Ukraine, hvor hun mødtes med den ukrainske præsident Volodymyr Zelenskyj. ”Vi bakker op om Regeringens beslutning om at hjælpe ukrainerne med minerydning og med at fjerne ueksploderet ammunition så hurtigt som muligt. Det har vi tidligere gjort på Balkan, vi gør det i Mellemøsten og Afrika, og vi står klar til at gøre det i Ukraine,” siger generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen. Folkekirkens Nødhjælps er i fuld gang med at forberede humanitære operationer i Kyiv-området, som indbyggere fra den vestlige del af landet nu vender tilbage til – og som andre krigsramte indbyggere flygter til fra krigen i den østlige del af landet. Organisationens humanitære eksperter er på plads i Kiev og har samme

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum