Kræftens Bekæmpelse

Corona: Sårbare kræftramte kan også få telefoniske rådgivningssamtaler

Del

Nyt lokalt rådgivningstilbud til kræftramte er velbesøgt med mange bookede samtaler, og det glæder både Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune. Trods corona er der stadig fysisk fremmøde – men det er også muligt med telefoniske rådgivningssamtaler, understreger lokalforeningsformand Ulla Witt.

Siden januar i år har kræftramte borgere i Faaborg- Midtfyn Kommune kunnet få lokal rådgivning om kræft i et tilbud, som Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune har startet op sammen.

Det betyder, at man ikke har skullet køre helt til Kræftrådgivningen i Odense for at få den vigtige hjælp - og det virker til, kommunens borgere har taget rigtig godt mod den nye mulighed.

- Da vi startede tilbuddet op i januar, var der med det sammen mange, der bookede samtaler. Det var tydeligt at mærke, at patienter og pårørende havde brug for at få rådgivning lokalt, siger lokalforeningsformand Ulla Witt.

Og bortset fra en kortere overgang, hvor tilbuddet var lukket ned grundet COVID-19, har der været mange kræfrramte borgere forbi. Men Ulla Witt har dog et vigtigt budskab.

Ring til os

- Rådgiverne passer meget på og følger alle retningslinjer med sprit, afstand og visir og mundbind. Men vi ved, at det ikke er alle af de mest sårbare, der har mod på det fysiske møde, og derfor tilbyder vi også telefoniske rådgivningssamtaler, forklarer Ulla Witt.

I Faaborg-Midtfyns Kommune er man enige i, at tilbuddet er kommet godt fra start – trods corona.

- Det er en fin mulighed, at kræftramte borgere i kommunen kan få lokal rådgivning her i byen fra Kræftens Bekæmpelse, siger Kirsten Refshauge, afdelingsleder i Forebyggelse, Træning og Rehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Trods corona kører tilbuddet videre, og man kan enten møde op fysisk eller ringe. Jeg ved, at tilbuddet gør en forskel for kræftramte i vores rehabiliteringstilbud, der har brug for at tale situationen igennem, siger Kirsten Refshauge.

Lokalrådgivningen har åbent mandage i ulige uger mellem 11.00-15.00.

Bestil tid til fysisk fremmøde eller telefonisk rådgivning: på 72536311 i tidsrummet mandag – torsdag kl. 10.00-13.00, fredag kl. 10.00-12.00.

Selve rådgivningen finder sted på Tømmergården 6, 5600 Faaborg.

Kontakter

Presse- og Kommunikationsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse
Didder Oppermann
21151331

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Forskere på jagt efter forsvundne muskler22.6.2021 09:13:01 CEST | Pressemeddelelse

Mange kræftpatienter mister muskelmasse når de bliver syge og det forringer deres overlevelseschancer. Noget kan skyldes manglende appetit, og at man ikke motionerer som man plejer. Men det er ikke hele forklaringen, og lægerne ved ikke hvorfor så mange patienter med kræft oplever tab af muskelmasse og styrke. Nu vil et forskerhold med støtte fra Kræftens Bekæmpelse finde svaret på, hvad der sker i kroppen hos kræftpatienter, som får musklerne til at forsvinde.

Forskningsbevilling: Bedre støtte til sårbare pårørende15.6.2021 10:24:48 CEST | Pressemeddelelse

Praktiserende læge og professor Kaj Sparle Christensen har sammen med sin forskergruppe ved Forskningsenheden for Almen Praksis ved Aarhus Universitet modtaget 900.000 kr. fra ’Kræftens Bekæmpelses Videnskabelige Udvalg – Menneske og Samfund’ til projektet ’Pårørendestøtte i almen praksis – en model til at identificere og støtte sårbare pårørende’, hvor målet er at forebygge langvarig sorg og øge livskvaliteten hos mennesker, der har mistet en pårørende til alvorlig sygdom.

Uv-indeks forvirrer: Hver tredje ved ikke, hvornår man skal beskytte sig i solen7.6.2021 09:00:00 CEST | Pressemeddelelse

For meget sol giver risiko for smertefulde solskoldninger på kort sigt og øget risiko for kræft i huden på længere sigt. Uv-indekset er en god rettesnor for, hvornår det er tid til solbeskyttelse, men ny undersøgelse fra Kræftens Bekæmpelse og TrygFondens Solkampagne viser, at kun en ud af tre danskere ved, at det er en god ide at solbeskytte sig, når uv-indekset er 3 eller derover.

Familier oplever at stå uforberedte og alene med sociale og følelsesmæssige konsekvenser af børnekræft4.6.2021 07:19:52 CEST | Pressemeddelelse

Når en familie rammes af børnekræft forandres, afbrydes og forstyrres det kendte hverdagsliv i alvorlig grad. Men det forberedes familierne ikke nok på. De oplever i stedet at stå alene - og ofte også magtesløse i det nye forandrede hverdagsliv. Ny ph.d.-afhandling fra Kræftens Bekæmpelse bringer viden til området på baggrund af interviews med børnekræftpatienter, søskende, forældre og børnekræftoverlevere fra 104 forskellige familier.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum