Kræftens Bekæmpelse

Corona: Sårbare kræftramte kan også få telefoniske rådgivningssamtaler

Del

Nyt lokalt rådgivningstilbud til kræftramte er velbesøgt med mange bookede samtaler, og det glæder både Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune. Trods corona er der stadig fysisk fremmøde – men det er også muligt med telefoniske rådgivningssamtaler, understreger lokalforeningsformand Ulla Witt.

Siden januar i år har kræftramte borgere i Faaborg- Midtfyn Kommune kunnet få lokal rådgivning om kræft i et tilbud, som Kræftens Bekæmpelse og Faaborg-Midtfyn Kommune har startet op sammen.

Det betyder, at man ikke har skullet køre helt til Kræftrådgivningen i Odense for at få den vigtige hjælp - og det virker til, kommunens borgere har taget rigtig godt mod den nye mulighed.

- Da vi startede tilbuddet op i januar, var der med det sammen mange, der bookede samtaler. Det var tydeligt at mærke, at patienter og pårørende havde brug for at få rådgivning lokalt, siger lokalforeningsformand Ulla Witt.

Og bortset fra en kortere overgang, hvor tilbuddet var lukket ned grundet COVID-19, har der været mange kræfrramte borgere forbi. Men Ulla Witt har dog et vigtigt budskab.

Ring til os

- Rådgiverne passer meget på og følger alle retningslinjer med sprit, afstand og visir og mundbind. Men vi ved, at det ikke er alle af de mest sårbare, der har mod på det fysiske møde, og derfor tilbyder vi også telefoniske rådgivningssamtaler, forklarer Ulla Witt.

I Faaborg-Midtfyns Kommune er man enige i, at tilbuddet er kommet godt fra start – trods corona.

- Det er en fin mulighed, at kræftramte borgere i kommunen kan få lokal rådgivning her i byen fra Kræftens Bekæmpelse, siger Kirsten Refshauge, afdelingsleder i Forebyggelse, Træning og Rehabilitering i Faaborg-Midtfyn Kommune.

- Trods corona kører tilbuddet videre, og man kan enten møde op fysisk eller ringe. Jeg ved, at tilbuddet gør en forskel for kræftramte i vores rehabiliteringstilbud, der har brug for at tale situationen igennem, siger Kirsten Refshauge.

Lokalrådgivningen har åbent mandage i ulige uger mellem 11.00-15.00.

Bestil tid til fysisk fremmøde eller telefonisk rådgivning: på 72536311 i tidsrummet mandag – torsdag kl. 10.00-13.00, fredag kl. 10.00-12.00.

Selve rådgivningen finder sted på Tømmergården 6, 5600 Faaborg.

Kontakter

Presse- og Kommunikationsrådgiver i Kræftens Bekæmpelse
Didder Oppermann
21151331

Information om Kræftens Bekæmpelse

Kræftens Bekæmpelse
Kræftens Bekæmpelse
Strandboulevarden 49
2100 Kbh Ø

http://www.cancer.dk

Følg pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Kræftens Bekæmpelse

Ny kritik af Medicinrådet: Sag om medicin til patienter med æggestokkræft bør gå om18.11.2020 08:49:14 CETPressemeddelelse

Danske kvinder med æggestokkræft kan stadig ikke få den medicin, som i flere år har været anvendt til samme patientgruppe i alle nordiske lande og i de fleste EU-lande. Det har Medicinrådet besluttet. – Sagen bør gå om. Medicinrådet har truffet en dybt uretfærdig og uforståelig beslutning for uhelbredeligt syge kvinder med æggestokkræft, siger adm. direktør i Kræftens Bekæmpelse, Jesper Fisker.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum