Folkekirkens Nødhjælp

Corona: Fodbold-løse AGF-pølser får nyt liv

Del

Hvad gør man af 1.000 poser baconchips, 100 is fra Frisko, 45 kasser bacon, 10 kasser frankfurter og 3.000 CULT Shakers, der nærmer sig sidste salgsdato? I fodboldklubben AGF og Ceres Park & Arena afleverer de det hele i Folkekirkens Nødhjælps Wefood-butik i Aarhus, og bidrager dermed til at reducere madspild og hjælpe verdens fattigste.

Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp

Hos AGF og Ceres Park & Arena har corona-krisen givet en række dilemmaer i forbindelse med de varer, der normalt er klar i boderne til fodboldkampe på Ceres Park eller til koncerter i Ceres Arena. Varerne kan ikke sælges, da både stadion og arena står tomme hen uden publikum.

Udfordringerne med det overskydende stadion-øl blev løst ved, at det blev til håndsprit. Men nu nærmer sidste salgsdato sig også på en række af de andre produkter, som normalt langes over disken i Ceres Park & Arena. 

For at maden ikke skal ende i skraldespanden, har AGF nu indledt et samarbejde med Folkekirkens Nødhjælp, der driver supermarkederne Wefood. De sælger varer med beskadiget emballage, forkert mærkning og overskredet bedst-før-dato - varer der ellers ville være blevet smidt ud. Derfor er der nu varer som sodavand, chips, nøddemix, shakers, pølser, bacon og is på vej til Wefoods butik på Vesterbro Torv i Aarhus.

"Corona-krisen har givet os en udfordring med vores varelagrer, hvor vi risikerer at brænde inde med mange produkter, hvis ikke vi tænker ud af boksen. Og da vi hverken må eller vil sælge varer, som har overskredet deres holdbarhedsdato - endsige forære det væk - tog vi kontakt til Wefood for at høre om de kunne hjælpe," siger eventchef i Ceres Park & Arena, Hanne Bisbo Stadsgaard og fortsætter:

"Her blev vi mødt med åbne arme og en mulighed for at give noget videre til et godt formål. Wefood er specialister i at bekæmpe madspild og har skabt nogle fantastiske butikker. Så det er en rigtig god løsning, at de nu tager imod vores overskudsvarer."

Wefood sælger varer, som supermarkeder, leverandører, grossister og producenter ofte kasserer, fordi de enten er produceret i for store mængder, er tæt på udløbsdato eller emballagen er i stykker. Varerne bliver solgt billigere end i andre butikker og overskuddet går til at bekæmpe sult i verdens fattigste lande.  

"Det er godt tænkt af AGF og Ceres Park & Arena, at de sender deres varer videre til os. Det er ganske enkelt en smuk aflevering serveret med samfundssind og udsyn. Nu hvor alt er lukket ned i Danmark, så risikerer vi store mængder af madspild. Men med lidt omtanke kan man få det bedste ud af situationen," siger Birgitte Qvist-Sørensen, generalsekretær i Folkekirkens Nødhjælp og fortsætter: 

"Det gør AGF i et flot samarbejde med vores Wefood-butikker, hvor kunder og fans får glæde af billige stadionpølser og andre gode sager. Det kommer til at gøre gavn for både kunder, for miljøet og ikke mindst for verdens fattigste." 

Wefood-butikkerne er udelukkende drevet af frivillige, og alt overskud går til mennesker i nød via Folkekirkens Nødhjælps arbejde. I 2019 blev 249,8 ton mad reddet fra skraldespanden i Wefoods madspildsbutikker i henholdsvis Aarhus og københavn. 

I år bliver det tal altså suppleret af varer fra AGF og Ceres Park & Arena. Så nu kan kunderne i Wefood se frem til baconchips med AGF-logo på posen og ægte stadionpølser i køledisken.

For yderligere information kontakt venligst: 

Søren Højlund Carlsen
Kommunikationschef i AGF A/S og Ceres Park & Arena
E-mail: shc@agf-as.dk
Tlf: 41 14 11 52

Christina Pedersen 
Journalist i Folkekirkens Nødhjælp
E-mail: chpe@dca.dk
Tlf: 28 74 46 69

Nøgleord

Billeder

Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Download
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Foto: Jonas Kjærsgaard/Folkekirkens Nødhjælp
Download

Information om Folkekirkens Nødhjælp

Folkekirkens Nødhjælp
Folkekirkens Nødhjælp
Meldahlsgade 3
1613 København V

50 60 20 80https://www.noedhjaelp.dk

Folkekirkens Nødhjælp støtter verdens fattigste i deres kamp for et værdigt liv og hjælper mennesker i nød. Vi giver akut nødhjælp i katastroferamte områder og langsigtet udviklingshjælp i fattige egne for at skabe en mere ligeværdig og bæredygtig verden.

Følg pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Folkekirkens Nødhjælp

Efter nedlukning: Nordisk Film Biografer donerer overskudsslik til madspildsbutikker22.6.2020 09:14:10 CESTPressemeddelelse

Nordisk Film Biografer har været lukket på grund af corona-pandemien, og i mellemtiden har en del slik i biografernes kiosker overskredet sidste salgsdato. For at begrænse ”slikspild” har Nordisk Film Biografer doneret alt overskudsslik til Wefood-butikkerne, der er drevet af Folkekirkens Nødhjælp – heriblandt 200 kilo bland-selv-slik og 8 paller med sodavand og chokoladebarer.

Ny rapport: Klimaforandringer er med til at skubbe flygtningetal i vejret19.6.2020 09:24:56 CESTPressemeddelelse

Nye tal fra FN’s flygtningeorganisation viser, at næsten 80 millioner mennesker er på flugt. Det svarer til 1 procent af verdens befolkning, og tallet er næsten fordoblet på et årti. I dag udgiver Folkekirkens Nødhjælp sin egen rapport, der peger på, klimaforandringerne er en vigtig årsag til de konflikter, der får flygtningetallene til at stige så voldsomt. Folkekirkens Nødhjælp har interviewet mere end 1000 mennesker, der både er ramt af væbnet konflikt og klimaforandringer i de afrikanske lande Mali og Somalia. Rapporten konkluderer, at klimaforandringer er med til at øge konfliktniveaet i skrøbelige lande, og at klimatilpasning kan være fredsskabende. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen siger: ”Vi hjælper allerede verdens fattigste med tørkeresistente afgrøder, vandingssystemer og akutnødhjælp, når katastrofen rammer. De 1000 interviews med lokale somaliere og maliere bekræfter os i vigtigheden af at skrue op for indsatsen. Og det klare indtryk fra samtal

Folkekirkens Nødhjælp ansætter ny medie- og kampagnechef2.6.2020 15:45:40 CESTPressemeddelelse

50-årige Jeanette Ringkøbing Rothenborg bliver fra 1. august en del af Folkekirkens Nødhjælp som ny medie- og kampagnechef. Hun kommer med solid erfaring, senest fra Red Barnet, hvor hun tidligere har været kommunikationschef, sektionsleder og pressechef. Jeanette Ringkøbing Rothenborg har også arbejdet som selvstændig rådgiver, som kommunikationschef i Center for Familieudvikling og som mangeårig journalist på Dagbladet Politiken. Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær, Birgitte Qvist-Sørensen, glæder sig over den nye ansættelse: ”Jeg er utrolig glad for, at Folkekirkens Nødhjælp kan tiltrække en kapacitet som Jeanette Ringkøbing Rothenborg. Hun besidder lige præcis det gode mix af erfaringer og gåpåmod, som vi har været på udkig efter til at videreudvikle vores medie- og kampagnearbejde,” siger Birgitte Qvist-Sørensen. COVID19 har for første gang i mere end et årti fået fødevaremanglen blandt verdens fattigste til at stige, og ifølge Folkekirkens Nødhjælps generalsekretær skærper det

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum