Sparta Atletik og Løb

Copenhagen Half Marathon byder igen op til løb, når flere verdensklasseløbere dyster i løbeskoene søndag den 19. september

Del

København og Frederiksberg lægger veje til, når deltagere fra hele verden rejser til København for at løbe med i et af verdens hurtigste halvmaratonløb.

Copenhagen Half Marathon vender tilbage søndag den 19. september til hjertet af København
Copenhagen Half Marathon vender tilbage søndag den 19. september til hjertet af København

Den 19. september løber den 7. udgave af Copenhagen Half Marathon af stablen efter et halvandet års fravær, og det bliver med mere end cirka 20.000 løbere i Københavns gader, som skal tilbagelægge de mytiske 21,0975 kilometer.

Deltagere fra mere end 100 lande lægger vejen forbi København

Copenhagen Half Marathon er et event, som i høj grad er anerkendt blandt internationale løbere, og på trods af de udfordringer som der har været det sidste halvandet år, så har cirka 20.000 deltagere tilmeldt sig, og af dem kommer mere end 27 procent fra udlandet.

“Vi har målrettet arbejdet hårdt på at gøre Copenhagen Half Marathon attraktivt for udlandet og for at øge den internationale interesse, og det ser ud til, at vi rider videre på den gode bølge fra 2019, og det er vi rigtig glade for. Vi glæder os til at byde alle løberne velkommen til en af verdens hurtigste halvmaratonruter,” siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta Atletik & Løb, som er arrangøren bag Copenhagen Half Marathon.

To af Danmarks hurtigste halvmaratonløbere stiller til start

I år stiller to af Danmarks største løbestjerner på halvmaratondistancen til start, Abdi Ulad og Thijs Nijhuis.

Abdi Ulad havde et fantastisk OL i Tokyo, hvor han sluttede som nummer 23 under yderst udfordrende forhold med høj varme og luftfugtighed, og han glæder sig til at løbe på hjemmebane igen.

“Copenhagen Half Marathon er et løb, som jeg virkelig holder af. Stemningen er fantastisk, og det er altid specielt at løbe i København. Copenhagen Half Marathon er et løb, som man altid gerne vil vinde, og jeg går efter at erobre DM titlen i et stærkt felt,” fortæller Abdi Ulad.

Thijs Nijhuis er også stærkt løbende, og i foråret satte han personlig rekord til S7 Marathon-stævnet i Østrig med en tid på 1 time, 2 minutter og 46 sekunder på halvmaratondistancen.

Pressen er inviteret til at dække Copenhagen Half Marathon på nærmeste hold

Vi vil gerne invitere pressen til at dække begivenheden fra vores pressecenter på dagen på Øster Allé ved start- og målområdet. Opløbsstrækning på Øster Allé er kendt for at være et inferno af god stemning, og der vil være rig mulighed for at få gode billeder af vinderne og fra løbet

Ansøg om akkreditering her

Medier er velkommen til at livestreame løbet på deres egne platforme. Find linket her

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Copenhagen Half Marathon vender tilbage søndag den 19. september til hjertet af København
Copenhagen Half Marathon vender tilbage søndag den 19. september til hjertet af København
Download

Links

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Copenhagen Half Marathon har verdens hurtigste halvmaratonrute. Det blev endnu en gang understreget i 2018, hvor der blev sat ny europarekord hos kvinderne, mens hele otte mænd løb under 60 minutter. Ud over den absolutte verdenselite så deltager der også et kæmpe motionsfelt med mere end 20.000 løbere. Arrangørerne af Copenhagen Half Marathon er Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund.

Den første udgave af Copenhagen Half Marathon fandt sted i 2015 og var et udspring af det succesrige VM i halvmaaton, som blev afholdt i København i 2014. Målsætningen har fra starten været at lave verdens bedste og hurtigst halvmaraton, og den er målsætningen er i manges øjne opfyldt.

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Søndag den 19. september lægger København og Frederiksberg atter gader til et af verdens bedste halvmaratonløb, når 20.000 løbere skal deltage i Copenhagen Half Marathon. Se hvordan det påvirker trafikken her.15.9.2021 14:27:03 CEST | Pressemeddelelse

Næsten 20.000 løbere fra hele verden og tusindvis af tilskuere ser frem til være en del af Danmarks største internationale løbefest, når den 7. udgave af Copenhagen Half Marathon vender tilbage til Danmarks hovedstad søndag den 19. september.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum