DI - Dansk Industri

COP26: Det er nu, der skal leveres

Del

Stats- og regeringschefer fra hele verden indleder søndag klimakonferencen COP26 i Glasgow. Og det er nu, de skal komme med mere ambitiøse løfter, som bliver fulgt op af konkrete handlinger, lyder opfordringen fra DI. Klimaet kræver hurtig handling, teknologierne er modne, og virksomhederne er klar til at levere. Nu venter vi på politikerne.

DI deltager på COP26 i lighed med en lang række danske virksomheder og vil fremvise konkrete klimaløsninger på den danske erhvervspavillon organiseret af State of Green.

- Vi er på den anden side af smarte overskrifter og fraser nu. Ingen er længere i tvivl om, hvad opgaven er. Nu handler det om, hvor hurtigt vi kan få omstillingen til at ske. Vi tager til Skotland for at vise, hvad der skal til og fortælle politikerne, at tempoet skal op, siger Lars Sandahl Sørensen, adm. direktør i DI.

- Vedvarende energi er i dag billigere end fossil energi. Investeringer i energieffektivitet er tjent hjem på få år, og vi er godt i gang med at begynde produktionen af fremtidens bæredygtige brændstoffer – også kaldet Power-to-X. Det, vi globalt set savner, er politisk vilje og handling, siger han.

I Paris-aftalen, som blev indgået for seks år siden, har landene fremlagt individuelle klimaplaner. Men selv hvis alle lever op til det, de har lovet, rækker det langt fra til, at vi kan holde os under 1,5- 2,0 graders-målet fra Parisaftalen.

DI opfordrer derfor til, at alle lande beslutter sig for konkrete reduktioner, så de flugter med ambitionerne i Parisaftalen. Danmark og EU er heldigvis godt med, mener DI.

- EU er klart den mest klimaambitiøse region i verden. Og Danmark er et af de mest ambitiøse lande i EU. Vi kommer med et budskab om, at det er muligt at være grøn og velstående på samme tid. Det er et budskab, der virker, siger Lars Sandahl Sørensen.

- EU og Danmark skal hjælpe andre mindre velbeslåede lande til at finde den rette vej med de ressourcer, der er til rådighed. Det handler klimalederskabet også om, understreger Lars Sandahl Sørensen.

Danske virksomheder producerer i dag en lang række af de teknologiske løsninger, som skal bruges i den grønne omstilling. Det gælder alt fra energieffektive byggematerialer til vedvarende energi.

Vi er godt på vej ind i næste fase af den grønne omstilling, hvor vedvarende energi omdannes til bæredygtige brændstoffer, som kan bruges i lastbiler, skibe og fly.

- Løsningerne er klar, men det kræver meget store investeringer. Mange steder i verden er man knap nok begyndt på at energieffektivisere virksomheder og boliger. Og dertil kommer investeringerne i vedvarende energi, når man udfaser kulkraftværker og anden fossil energi. Det er områder, hvor danske virksomheder kan hjælpe, siger Lars Sandahl Sørensen.

DI’s administrerende direktør peger på, at det er ved at være sidste chance, hvis vi skal nå at ændre udviklingen, inden der sker uoprettelige forandringer af klimaet. Han opfordrer den danske regering til at være meget tydelig på klimakonferencen.

- Det her handler om vores børn og de kommende generationers livsvilkår. Vi må se i øjnene, at det tager lang tid at ændre udviklingen. Men udfordringen er, at vi ikke har ret lang tid. Derfor er det nu, der skal leveres, og ikke til næste år, siger Lars Sandahl Sørensen.

Følg os på:

    

Nøgleord

Kontakter

Kontakt presserådgiver i DI Claus Kaae-Nielsen på clkn@di.dk eller 23326829

Billeder

Information om DI - Dansk Industri

DI - Dansk Industri
DI - Dansk Industri
H. C. Andersens Boulevard 18
1553 København V

3377 3377http://di.dk/

Vi arbejder for et åbent og velstående samfund i vækst og balance. Med det udgangspunkt skal Danmark være verdens mest attraktive land for virksomheder at arbejde i og ud fra. Når virksomheder i Danmark vinder, vinder hele Danmark.

DI hjælper hver dag virksomheder i Danmark med at vinde. Vi hjælper på udenlandske markeder, ved politiske forbedringer og med service og kompetencer, der øger konkurrenceevnen i hver enkelt medlemsvirksomhed.

Følg pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra DI - Dansk Industri

DI-topchef: Olaf Scholz samler regering og skal sætte ny kurs i Tyskland24.11.2021 15:16:29 CET | Pressemeddelelse

Tysklands næste kansler bliver Olaf Scholz, der de næste fire år skal styre landet i en grønnere retning, sætte turbo på digitaliseringen og løse massive udfordringer med mangel på arbejdskraft. Listen over politiske reformer - der skal iværksættes nu og her - er lang, og der er mange store muligheder for Danmark og eksportgevinster at hente for dansk erhvervsliv, vurderer DI.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum