Coops Grønne veje udgiver digital håndbog om at mindske madspild
Den 29. oktober udgiver Coops Grønne veje håndbogen ’Red maden - Tips til mindre madspild’. Bogen er kommet til verden i bedste kooperative ånd og udgives på klimavenlig manér kun digitalt. Flere end 400 Coop-medlemmer har hjulpet bogen til verden ved at indsende opskrifter og tips, deltage i undersøgelser og afstemninger og bidrage til dialog og debat. Coops huskok Claus Holm er også med ombord. ’Red maden - Tips til mindre madspild’ fås gratis til download på grønneveje.dk.
”Det er sådan, at detailhandlen står for knap 12 procent af det samlede danske madspild, mens de private husholdninger står for cirka 30 procent. Det giver derfor rigtig god mening at hjælpes ad, så vi sammen kan minimere madspildet betydeligt. Coop er en andelsforening og er ejet af medlemmerne. Sammen vælger vi de grønne veje, vi vil gå, og de lokale initiativer, vi vil sætte i gang,” siger Coops formand Lasse Bolander.
Madspild er en udfordring, som både danskerne og detailhandlen skal gøre en ekstra indsats for at løse. Det giver ikke mening for nogen af os at smide mad ud – hverken for klimaet eller for økonomien. Derfor arbejder Coop hele tiden på at finde nye måder at redde maden på i regi af både forening og forretning.
Coop har en stærk tradition for at have bæredygtige varer på hylderne i virksomhedens mere end 1.000 butikker. Flere og flere varer bliver fragtet med tog i stedet for lastbiler. Butikkerne har ’red maden-kølere’ til mad, der er tæt på holdbarhedsdatoen, og Coop samarbejder med Stop Spild Lokalt og Too Good To Go, der sikrer, at overskudsmad kommer til gavn og glæde i stedet for at blive smidt ud.
Udgivelsen af ’Red maden - Tips til mindre madspild’ afspejler den demokratiske forretning og forening, Coop er, når flere hundrede medlemmer engagerer sig i bogens tilblivelse og sætter et digitalt aftryk for foreningen, fællesskabet og klimaet. Sammen med Coops Grønne veje har medlemmerne skabt en oplysende, kreativ og overskuelig håndbog, der vil gøre læseren klogere på klimaforandringerne og inspirere endnu flere til at mindske madspild. Bogen demonstrerer, hvordan vi rent praktisk kan sætte ind for at redde maden, før den ender i skraldespanden.
Fakta:
- ’Red maden - Tips til mindre madspild’ udkommer digitalt den 29. oktober 2021
- Gratis download på grønneveje.dk
- Håndbogen er co-created med flere end 400 Coop-medlemmer
- 8500 Coop medlemmer er en del af Coops Grønne veje
Kontakt:
Michala Kofoed, projektleder, Coops Grønne veje
Michala.kofoed@coop.dk / Tlf. 3156 1766
Information om Coop Danmark A/S
Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S
Coop og BOFA tester nyt løsmarked med genbrugsemballager12.9.2025 09:31:19 CEST | Pressemeddelelse
Kvickly Rønne, EU-projektet RELOOPED og det bornholmske affaldsselskab BOFA giver kunderne mulighed for at købe pasta, havregryn og andre tørvarer i løsvægt.
Vinderne af Produktprisen og Irma-Prisen 2025 er fundet4.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse
Sol over Gudhjem har, sammen med Kvickly og SuperBrugsen, igen sat dansk madiværksætteri i centrum med kåringen af vinderne i Produktprisen og den nye Irma-Prisen 2025, hvor vinderen nu kan se frem til at indgå i Irma-vareserien. Den spændende finale fandt sted på Coops hovedkontor i Albertslund, hvor lokale producenter med fokus på innovation, kvalitet og smag inden for kategorierne MAD, DRIKKE, KONFEKTURE og INNOVATION blev hyldet.
Invitation til pressen: Finalen i produktprisen og Irma-prisen på Coops hovedkontor i Albertslund28.8.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 3. september skal fem kyndige dommere finde dette års vindere af Produktprisen samt en vinder af den nye Irma-pris, som afholdes i samarbejde mellem Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem og Kvickly og SuperBrugsen. For 12. år i træk kårer vi landets bedste, lokale produkter fra knap 100 passionerede gastronomer i kategorierne Mad, Drikke og Konfekture, samt årets innovative produkt, der hylder produkter med et fremtidigt potentiale. Et ekspertpanel bestående af nogle af Danmarks mest anerkendte kokke og fagfolk vil smage og vurdere alle tilmeldte produkter ud fra kvalitet, innovation og lokal historie. Hundredvis af produkter er smagt, og dommerne har nu udvalgt tre produkter i hver kategori, som nu skal dyste om titlen som vinder af Produktprisen 2025 på scenen på Coop Danmarks hovedkontor i Albertslund. Et nyt ben i Produktprisen: Irma-prisen Som noget nyt i år, er det nu også muligt at vinde Irma prisen. Vinderen af denne pris får mulighed for at få en plads på hyl
Brugser på Langeland vil skabe en af Danmarks største brugsforeninger15.8.2025 10:00:00 CEST | Pressemeddelelse
For at styrke de lokale dagligvarebutikker på Langeland er der afholdt dialogmøder for at samle brugs-butikkerne på øen i én stor brugsforening med fortsat stærk lokal forankring og medejerskab for de enkelte butikker.
Fakta Tyskland holder kæmpe genåbningsfest i Aventoft30.7.2025 14:38:31 CEST | Pressemeddelelse
Opdatering: På grund af højvande genåbner broerne først i løbet af weekenden, men åbningstilbuddene Fakta Spotmarket i Aventoft syd for grænsen gælder fortsat fra fredag morgen
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum