Coop Danmark A/S

Coops 1,9 millioner medlemmer kan bestemme noget hjemmefra via Coop app’en

Del

Coops medlemmer kan for første gang deltage i den lokale butiks årsmøde eller generalforsamling hjemmefra.

Mange steder kan medlemmerne for første gang være med hjemmefra via Coop app’en, når Kvickly, SuperBrugsen og Dagli’Brugsen holder årsmøder og generalforsamlinger dette forår.

”Vi har lavet en rigtig god løsning, så butikkerne kan involvere medlemmerne gennem Coop app’en, og vi gør lige nu en kæmpe indsats for at uddanne lokale bestyrelsesmedlemmer i det digitale medlemsdemokrati. Lige nu går vi og venter på en ketchup-effekt, og forlænges restriktionerne er vores forventning, at bestyrelser i hele landet vil invitere medlemmerne via Coop app’en,” fortæller foreningsdirektør i Coop Mike Dranov.

Foreningssekretariatet har sammen med Coops nye softwareselskab Lobyco udviklet en digital platform, som giver bestyrelserne mulighed for at invitere butikkens medlemmer til årsmøde eller generalforsamling via Coop app’en, så de kan deltage hjemmefra. Det er med til at sikre, at medlemsdemokratiet i andelsforeningen Coop fortsat står stærkt i en svær tid.

Som medlem kan man holde øje med ”Din butik” i Coop app’en for nærmere information.

”Som mange andre steder er den digitale omstilling også i Coop gået meget stærkt, og mange lokale bestyrelser har været meget kreative og inviteret til digital dialog og aktiviteter med butikkens medlemmer i tiden med corona. Jeg er glad for, at vi er lykkedes med at nytænke vores medlemsdemokrati, så medlemmerne kan deltage digitalt og få indflydelse på vores fælles virksomhed og deres egen butik på en sikker og tryg måde,” siger Coops formand Lasse Bolander.

Medlemmer kan finde et årsmøde eller generalforsamling i deres butik på bestemnoget.coop.dk.

Fejrer demokratiet i den samme uge
Ikke nok med, at de traditionelle fysiske møder i år bliver suppleret med en digital løsning, så samler Coop og brugsforeningerne som et helt nyt initiativ de årlige årsmøder og generalforsamlinger i den samme uge fra den 19. – 25. april. Her inviterer flere hundrede lokale bestyrelser Coops tilsammen 1,9 mio. medlemmer til at få noget at skulle have sagt.

”Fællesskabet har altid fyldt meget i andelsforeningen Coop. Nu hylder vi det en hel uge, hvor vi sammen med medlemmer rundt om i landet fejrer meningen med at være en del af fællesskabet og styrken ved vores medlemsdemokrati. Vi håber, at rigtig mange af vores 1,9 mio. medlemmer og medejere vil gribe muligheden for at bestemme lidt mere og bruge mødet til at få svar på deres spørgsmål og til at komme med deres ideer til Coop og deres egen butik,” siger Lasse Bolander, formand for Coop.

Fakta om demokratiet i Coop

  • Coop er en demokratisk virksomhed, som 1,9 million medlemmer ejer i fællesskab. Engagement og medlemsdemokrati er Coops livsnerve og har formet både den danske dagligvarehandel og samfundet i mere end 150 år. 
  • Dagli’Brugsen, SuperBrugsen og Kvickly har tilsammen mere end 500 lokale bestyrelser med ca. 3.700 medlemsvalgte.
  • Butikkernes bestyrelser er valgt af medlemmerne. Det er personer, som også arrangerer madfællesskaber og debat- og forbrugeraftener. Bestyrelsen arbejder for at styrke fællesskabet i byen, butikken som indkøbssted, medlemmernes indflydelse på butikken og Coops arbejde med ansvarligt forbrug.
  • Alle medlemmer kan stille op til bestyrelsen og gøre en forskel for sin butik og for sit lokalområde.
  • Man skal vælges af Coops medlemmer for at blive en del af butikkens bestyrelse. Det sker på et møde for medlemmerne af butikken. For Coop-ejede butikker hedder mødet et årsmøde, og for de selvstændige butikker hedder det en generalforsamling.
  • Hvert år involverer årsmøderne og generalforsamlingerne medlemmerne omkring butikken ved at invitere dem til at komme med deres idéer og udvikle nye aktiviteter. 
  • Medlemmer kan finde et årsmøde eller generalforsamling i deres butik på bestemnoget.coop.dk

Kontakter

Foreningsdirektør og adm. direktør i Coop amba, Mike Dranov, tlf. 52 21 32 54, mike.dranov@coop.dk

Formand Lasse Bolander - via June Risum Scheibel, tlf. 22 53 68 75

Links

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Årets første danske jordbær i Irma i dag13.4.2021 06:45:00 CEST | Pressemeddelelse

En sand forårsbebuder er fra i dag i de første butikker: Danske jordbær. Mængderne er meget små, så kunderne vil kun i udvalgte Irma butikker kunne købe årets første danske jordbær. Det er gartneriet Hunsballe Grønt ved Skælskør, der igen i år er først med jordbær. De er dyrket i et moderne væksthus, der er specielt konstrueret til jordbær-produktion med ekstra store vinduer, der giver mulighed for ekstra meget lys til planterne. I denne uge er det kun udvalgte Irma butikker, der får de nye jordbær. Men allerede i næste uge kommer der større mængder og om ca. 14 dage forventes, at produktionen er så stor, at der er jordbær i alle Coops godt 1000 butikker. De første danske jordbær sælges for 36 kr. pr. bakke med 250 gram. Der vil i dag være omkring 250 bakker fordelt på 10 forskellige butikker: Codanhus Ndr. Fasanvej Platan Roskilde Søborg Nørreport Hillerød Østerport Ordrup Hørsholm Hunsballe Grønt er en familiedrevet virksomhed med over 50 års erfaring i produktion af jordbær og grønt

I år varer nytår lige til påske29.3.2021 10:35:00 CEST | Pressemeddelelse

Caviar til 429 kr. for 50 gram, østers, krogmodnet oksekød, eksklusivt dansk lammekød og andre luksus-delikatesser. Det er nemlig nogle af de varer, Irma har på tilbud op til påske. Det viser, at danskerne de seneste måneder har ændret indkøbsvaner, så der er blevet bedre plads til den lille luksus. Irmas tilbudsavis til påske er derfor tilrettelagt under mottoet: Nytårsaften varer lige til påske. ”Vi er jo i en tid, hvor der desværre ikke er de store oplevelser på programmet, så vil vi gerne forkæle de aller nærmeste og dem vi elsker, med en lille luksus f.eks. i form af en smagsoplevelse,” siger konst. kædedirektør i Irma, Rikke Wolff. ”Til nytår så vi et langt større salg af luksusvarer, end vi har set tidligere. Derfor har vi i år skruet op til påske for de bedste varer,” siger Rikke Wolff. Det er de større Irma-butikker med egne slagterafdelinger, der har alle de luksusvarer, der normalt ikke sælges i supermarkeder. Det betyder, at de cirka 50 mindre Irma-butikker, der også holder

Fakta Ebeltoft kåret til Årets Butik26.3.2021 11:46:49 CET | Pressemeddelelse

Blandt de 359 Fakta butikker, er Fakta Ebeltoft i dag blevet kåret til Årets Butik 2020. ”Med enkle midler har butikschef Paw Henriksen og team formået at løfte kundeoplevelsen markant,” siger kædedirektør Thomas Nielsen ”Det er blevet en flottere, mere overskuelig og inspirerende butik, og det har vi kunnet konstatere i en markant forbedring af kundetilfredsheden, omsætningen og resultatet,” siger Thomas Nielsen Fakta Ebeltoft er en af de relativt få butikker i kæden, der er ejet af en lokal, selvstændig brugsforening – i dette tilfælde Kvickly Ebeltoft. Paw Henriksen har ledet butikken siden 2019. ”Butikken er et mønstereksempel på et godt samarbejde mellem brugsforeningen - direktør Jens Friis, Kvickly Ebeltoft – kædeledelsen – her salgschef Keld Larsen, Fakta – og butikkens leder, Paw Henriksen. Derfor står butikken som et forbillede i kæden for et stærkere samarbejde i Coop familien,” siger Thomas Nielsen. Med kåringen til Årets Butik 2020 følger en check på 10.000 kr. Yderligere

Danskere med til at kåre verdens bedste kaffe26.3.2021 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Ligesom kokkeverden har Bocuse d´Or, så har kaffeverden Cup of Excellence. Her bliver årets bedste kaffe fra de førende kaffeproducerende lande bedømt af verdens førende kaffe-eksperter. To af dem er danske, nemlig Coops kaffeambassadør Søren Sylvest, og adm. direktør for Coffee Collective, Peter Dupont. Det foregår her i foråret 2021 i København, hvor der åbner Global Coffee Center, som et af i alt 14 på verdensplan. Det er et kaffe-laboratium hvor erfarne internationale dommere cupper og evaluerer finalefeltet i en kaffenations Cup of Excellence kaffe, som regnes for årets bedste kaffe. De allerbedste kaffer, som lander en gennemsnits score over 87 point (100 point skala), kvalificeres til on line auktion som nyder stor international opmærksomhed fra kafferisterier. I 2020 blev Cup of Excellence kaffe på auktioner solgt til en gennemsnitspris, der var 20 gange højere end noteringen på grøn kaffe. ”Formålet er grundlæggende at fremme bedre kaffe og derigennem styrke økonomien hos de d

Coop365 nr. 1 på liste over mest nyskabende mærker19.3.2021 00:00:00 CET | Pressemeddelelse

Kunderne har udpeget Coop 365 som nr. 1 på nyskabende indenfor dagligvarer. Det er analysefirmaet AIM Create, der netop har offentliggjort sin årlige brand Focus-måling, hvor forbrugerne vurderer 49 mærker i dagligvarehandlen. I årets måling topper Coop365 denne liste på parameteren ”Nyskabende”. Coop365 er en serie af ansvarlige varer i Fakta og på Coop.dk MAD. Den har de seneste år været en salgsraket, som f.eks. har drevet en meget stor stigning i salget af økologiske varer i Fakta. Men det er nu også navnet på helt ny kæde. ”Forbrugernes positive opfattelse af 365-brandet været en stærk inspiration for os i navngivningen af vores nye kæde af lavprissupermarkeder, og det er glædeligt at eksterne målinger bekræfter den styrke og vitalitet, vi også selv har konstateret omkring 365-varekonceptet,” siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop. Coop365 blev skabt som et nyt varekoncept til fakta-kæden med fokus på økologi og fravalg af skadelig kemi til særdeles attraktive priser - og er nu

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum