Coop Danmark A/S

Coop.dk skærper kamp mod madspild

Del
Overskudmad fra Coop.dk MAD doneres til udsatte borgere og Zoo. Men inden da kan kunderne bestille varer til nedsatte priser
Kommerciel direktør Lars Rasmussen
Kommerciel direktør Lars Rasmussen

 Coop.dk MAD forstærker nu sin indsats mod madspild.

”Vores holdning er, at ingen mad må gå til spilde. Madspild er både en belastning for klimaet og for vores økonomi.  Og så er det dejligt, at det vi ikke kan sælge, kan komme andre til glæde,” siger kommerciel direktør Lars Rasmussen, Coop.dk MAD.

Lige som de fysiske butikker har en ”Red Maden-køler” har Coop.dk MAD oprettet en sådan online, hvor kunderne kan købe varer til stærk nedsat pris, inden de overskrider dato for Coop.dk´s holdbarhedsgaranti. Denne sikrer kunderne, på samme måde som hvis de selv handlede i en fysisk butik. Alle varer tjekkes dagligt og der fjernes varer som ikke er friske nok. Fx sikres kunder minimum 7 dage på æg og pålæg og 3 dage på alt brød. Oftest vil varerne have flere dages holdbarhed end dette.

Skulle der alligevel være varer fra terminal, som ikke bliver solgt i Red Maden køler, donerer Coop.dk MAD overskudsmaden til FødevareBanken, som kommer udsatte borgere til gode

”I FødevareBanken sørger vi for, at overskudsmad fra Coop.dk bliver til måltider for udsatte børn og voksne i Danmark. Når Coop har varer, de ikke kan sælge, så ringer de til os. Vores frivillige henter varerne og sørger for, at overskudsmaden kommer ud til over 300 forskellige sociale organisationer i hele landet - herunder herberger, væresteder, krisecentre og bosteder. På den måde er Coop med til at bekæmpe madspild og madfattigdom sammen med os. Dét kalder vi fra madspild til måltider,” siger Lea Gry von Cotta-Schønberg, direktør i FødevareBanken

Endelig donerer Coop.dk MAD grøntsager til dyrene i Københavns Zoo:

”Overskydende grøntsager og frugt fra Coop.dk sparer os for mange penge årligt og bidrager samtidig til, at vi kan tilbyde vores 4000 dyr en varieret kost hver dag. Kvaliteten er høj, og vi er glade for, at madvarerne ikke går til spilde,” siger Peter Jensen, foderkøkkenet i Zoologisk Have København

Ca. 20 % af den gennemsnitlige danskers CO2-udledning stammer fra det, vi spiser. Og her handler det ikke bare om bøf versus gulerod, men om at maden ikke går til spilde.

Yderligere information: Kommerciel direktør Lars Rasmussen, 5221 3510

https://butik.mad.coop.dk/ansvarlighed

https://mad.coop.dk/kundeservice/holdbarhedsgaranti

Billeder

Kommerciel direktør Lars Rasmussen
Kommerciel direktør Lars Rasmussen
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Vinderne af Produktprisen og Irma-Prisen 2025 er fundet4.9.2025 06:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Sol over Gudhjem har, sammen med Kvickly og SuperBrugsen, igen sat dansk madiværksætteri i centrum med kåringen af vinderne i Produktprisen og den nye Irma-Prisen 2025, hvor vinderen nu kan se frem til at indgå i Irma-vareserien. Den spændende finale fandt sted på Coops hovedkontor i Albertslund, hvor lokale producenter med fokus på innovation, kvalitet og smag inden for kategorierne MAD, DRIKKE, KONFEKTURE og INNOVATION blev hyldet.

Invitation til pressen: Finalen i produktprisen og Irma-prisen på Coops hovedkontor i Albertslund28.8.2025 06:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Den 3. september skal fem kyndige dommere finde dette års vindere af Produktprisen samt en vinder af den nye Irma-pris, som afholdes i samarbejde mellem Danmarks største kokkekonkurrence, Sol over Gudhjem og Kvickly og SuperBrugsen. For 12. år i træk kårer vi landets bedste, lokale produkter fra knap 100 passionerede gastronomer i kategorierne Mad, Drikke og Konfekture, samt årets innovative produkt, der hylder produkter med et fremtidigt potentiale. Et ekspertpanel bestående af nogle af Danmarks mest anerkendte kokke og fagfolk vil smage og vurdere alle tilmeldte produkter ud fra kvalitet, innovation og lokal historie. Hundredvis af produkter er smagt, og dommerne har nu udvalgt tre produkter i hver kategori, som nu skal dyste om titlen som vinder af Produktprisen 2025 på scenen på Coop Danmarks hovedkontor i Albertslund. Et nyt ben i Produktprisen: Irma-prisen Som noget nyt i år, er det nu også muligt at vinde Irma prisen. Vinderen af denne pris får mulighed for at få en plads på hyl

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye