Coop Danmark A/S

Coop skjuler tobakken og stiller borgerforslag om fælles regler

Del

Med Danmarks hidtil mest omfattende indsats for at skjule tobak i butikkerne, forstærker Coop nu kampen for, at vi får den første røgfri generation.

Frem mod 1. juli 2019 vil Coop skjule tobakken i alle sine 1.100 butikker – og i butikkerne i Tyskland. Det er allerede gennemført i Irma, derefter kommer de øvrige butikker i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen og Fakta i løbet af første halvår 2019.

Samtidig indleder Coop en folkelig indsats for at få skabt lovgivning på området. Med et borgerforslag, der i dag sendes til Folketinget, vil Coop samle 50.000 underskrifter for at få politikerne på Christiansborg til at vedtage fælles regler for alle, der sælger tobak. Se mere på gemtobakken.nu

”Selv om vi med vores plan bidrager med det største antal butikker, så vil der fortsat være synlig tobak i flere tusinde andre butikker, primært kiosker, nærbutikker og tankstationer. Dermed risikerer vi blot at flytte salget fra en butik til en anden, og så vil det jo ikke have den effekt på folkesundheden, der er målet. Det undrer mig, at sundhedsministeren ikke kan se det,” siger adm. direktør Peter Høgsted, Coop.

I de kommende dage indleder Coop derfor en kampagne for at gøre opmærksom på, at sundhedsminister Ellen Thrane Nørby, regeringen og Folketinget også bør tage ansvar.

De seneste dage har nærbutikkerne erklæret, at de ikke vil skjule tobakken frivilligt i deres butikker. Det bekræfter det argument, Coop hele tiden har haft: At der skal lovgivning til, hvis det skal have den ønskede effekt. Uden lovgivning vil 5.000 ud af 7.000 tobakssælgende butikker i Danmark fortsat eksponere cigaretter og anden tobak i deres butikker.

”Der er mange gode kræfter, der kan se det fornuftige og indlysende i lovgivning på dette område. Jeg håber også, at sundhedsministeren vælger at støtte op om folkesundheden frem for om tobaksindustrien,” siger Peter Høgsted.

I brevet til sundhedsministeren opfodrer Coop til at fremsætte lovforslag om et udstillingsforbud, som vi kender det fra Norge, Storbritannien og Irland. I alle lande med udstillingsforbud har man netop valgt at lovgive for at sikre en samlet effekt og for ikke at skabe uens markedsvilkår.

Vedhæftet er Coops brev sendt til sundhedsministeren samt borgerforslag.

Nøgleord

Kontakter

Adm. direktør i Coop Peter Høgsted: 5221 3400

Vedhæftede filer

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

5159 4468

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Årets første danske kartofler i butikkerne i morgen1.3.2019 05:00:00 CETPressemeddelelse

I morgen bliver det muligt at smage de første nye danske kartofler i år. De er avlet af Karl Larsen på Fyn, og det er Coop, der har købt dem. De vil derfor kunne købes i morgen – lørdag den 2. marts – i udvalgte Kvickly, SuperBrugsen og Irma-butikker på Sjælland og i hovedstadsområdet. Der bliver udbudt i alt 280 bakker a 200 gram. Prisen er 125 kr. pr. bakke. Sidste år kom de første danske kartofler i butikkerne en uge senere, nemlig 8. marts. Yderligere information: Indkøber Thomas Skjoldby, Coop Frugt og Grønt, 5221 4098

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum