Coop Danmark A/S

Coop køber Kvickly-grund i Prøvestenscentret og Post Nord Terminal i Helsingør

Del

Ny strategi får Coop til milliard-investeringer i ejendomme, der skal styrke Coops kerneforretning: Driften af butikkerne.

For et trecifret millionbeløb har Coop Danmark pr. 1.1. 2021 købt Kvickly-grunden i Prøvestenscentret i Helsingør, hvor man i dag driver Kvickly, og Post Nord Terminalen, der ligger i forbindelse med centret.

Planen er at udvikle et attraktivt detailhandelsområde lige ved indkørslen til Helsingør.

”Vi ønsker at styrke Kvickly, så det bliver mere synligt og det bliver lettere at komme til. Samtidig ser vi mulighed for at tiltrække andre attraktive kæder på denne stærke placering,” siger ejendomschef Flemming Møller Hansen, Coop Ejendomme.

Coop har købt ejendommene af dødsboet efter Peter Zobel, tidligere topchef for Codan Forsikring.

Opkøbet er det seneste i en række fra Coop, der er i gang med at realisere en ny strategi om i højere grad selv at eje sine ejendomme.

I november 2020 købte Coop etstørre ejendomskompleks ved Nørrebros Runddel i København for mere end 300 millioner kr. I 2019 købte Coop den markante ejendom på Fyn, hvor fra man driver Odense Distributionscenter, for over en halv milliard kr. Senest har man sammen med Fensmark Brugsforening købt 143.000 kvm. jord mellem Fensmark og Næstved. Her skal der opføres omkring 150 boliger og etableres et nyt Coop lavprissupermarked, OK tankanlæg mv. Derudover har Coop i løbet af det seneste købt et større tocifret antal butiksejendomme over hele landet.

”Vi mener, at retail og real estate er tæt forbundet. Derfor vil vi på langt sigt og under de rette markedsvilkår købe nye ejendomme, hvorfra vi selv driver butikker,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop.

For at kommer i mål med den ambisiøse ejendomsstrategi søger Coop Ejendomme blandt andet projektudviklere, byggeledere og en energichef.

Kontakter

Yderligere information: Ejendomschef Flemming Møller Hansen (via Lars Aarup: 3091 9266)

Links

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Charlotte Nilsson Norby ny direktør for Irma22.2.2021 11:00:00 CETPressemeddelelse

Charlotte Nilsson Norby, 52 år, bliver kædedirektør for Irma. Hun kommer fra jobbet som direktør i Løgismose Meyers, med ansvaret for Løgismose. Før da havde hun en ti år lang karriere i det fælles nordiske indkøbsselskab Coop Trading. Og tidligere var hun 12 år i den globale fødevarevirksomhed Mars, hvor hun havde en række jobs på dansk, nordisk og europæisk niveau. ”Charlotte har netop den erfaring med og kærlighed til varerne, der er så afgørende i Irma. Kæden skal udbygge forspringet som den mest innovative dagligvarekæde i Danmark med den bedste kvalitet i varer og service,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop. Irma er en af verdens ældste kæder, grundlagt i 1886. Den består af 68 butikker placeret i hovedstadsområdet. ”Jeg ser frem til sammen med teamet i Irma og det stærke bagland i Coop at styrke Irmas ikoniske brand og position i markedet,” siger Charlotte Nilsson Norby. Hun begynder i Irma den 16. april. Yderligere information: Adm. direktør Kræn Østergård Nielse

Irma har halveret salget af plasticposer15.2.2021 00:00:00 CETPressemeddelelse

At københavnerne er blevet mere bevidste om deres forbrug af plastic, kan man se sort på hvidt i Irmas salgstal. Fra 2017 til 2020 er salget af plasticbæreposer halveret. Til gengæld er salget af genanvendelige poser mere end fordoblet. ”Det er en markant ændring i vores kunders adfærd; At huske at tage en pose med hjemmefra frem for at købe en plasticpose. Det viser klart, hvordan bevidstheden om brugen af plastic er vokset,” siger konst. kædedirektør Rikke Wolff, Irma. Det betyder, at der er blevet bedre grundlag for at udvikle flere alternative poser, som kunderne kan benytte igen og igen. Senest har Irma sammen med designeren Klaus Samsøe udviklet stofposer upcyclet fra kasserede restaurantduge og servietter - og det er i den grad faldet i kundernes smag. Her kniber det nærmest at følge med efterspørgslen, men flere er på vej. ”Vi ser en grundlæggende forandring af en ellers mangeårig vane. Derfor forventer vi fortsat fald i salget af plasticposer – og vi glæder os til at komme med

Lotte Hjortlund Andersen ny HR-direktør for Coop11.2.2021 15:00:00 CETPressemeddelelse

Lotte Hjortlund Andersen, 49, år er ansat som ny HR-direktør (CHRO) for Coop. Hun kommer fra jobbet som HR-direktør for ISS Danmark, et job hun har haft siden 2016. Lotte har desuden samtidig haft jobbet som Global Diversity & Inclusion Lead i ISS. De seneste 12 år har hun haft en række jobs i ISS Facility Services, koncentreret omkring HR og CSR/ansvarlighed. Lotte Hjortlund Andersen er uddannet advokat og har en MBA fra Henley Business School. ”Med Lotte på holdet får vi den rigtige kapacitet til at stå i spidsen for at udvikle Coop til dansk detailhandels mest attraktive arbejdsplads og det foretrukne sted at gøre karriere. Og ikke mindst at gøre det med fokus på mangfoldighed, som hun har arbejdet meget med hidtil,” siger adm. direktør Kræn Østergård Nielsen, Coop. Lotte Hjortlund Andersen modtog sammen med sit team HR-Prisen 2018 og er blevet kåret som en af de 100 mest indflydelsesrige CSR-ledere i verden i 2016 og 2018 af den verdensomspændende organisation World CSR Day. ”Coop

Kvickly på Søtorvet i Silkeborg bliver afløst af helt ny SuperBrugsen5.2.2021 12:09:58 CETPressemeddelelse

Medarbejderne i Kvickly Søtorvet i Silkeborg er i dag blevet orienteret om, at varehuset lukker 31. august i år. Det sker i forbindelse med, at der skal bygges boliger i området. Til gengæld åbner Coop 2. september et flagskib i samme område på Søtorvet 8, blot 50 meter fra hvor Kvickly ligger i dag. Det bliver en topmoderne SuperBrugsen. Som tidligere offentliggjort åbner Kvickly nyt varehus på Viborgvej i Silkeborg, hvor Sand Jensen Automobiler i dag har til huse, i slutningen af 2022. ”Vi orienterer medarbejderne i Kvickly Silkeborg nu for bedst muligt at kunne hjælpe dem videre til et job i den nye SuperBrugsen Silkeborg eller en af de øvrige af Coops butikker i området,” siger kædedirektør Torben B. Andersen, Kvickly. Kvickly Silkeborg på Søtorvet vil fungere helt som normalt med det normale sortiment indtil midt i august, hvorefter der så skrues ned og gøres klar til lukning med udgangen af måneden. ”Vi glæder os til at åbne i Silkeborg med alt det bedste og alt det nyeste, vi ka

30.000 danskere samles til Danmarks største virtuelle vinsmagning4.2.2021 10:04:30 CETPressemeddelelse

Lørdag den 27. februar fra 17:00 til 19:00 går Coop i luften med den største vinsmagning i Danmarkshistorien. ”Før Covid-19 ville vi have glædet os til at mødes fysisk for at tilbringe et par timer i godt selskab medens vi blev klogere på de dejlige vine. Desværre er situationen også på dette område en anden end før, derfor bliver smagningen gennemført digitalt og livestreames på Facebook,” siger Coops vinchef Brian Karstens. I november 2020 blev konceptet testet, hvor en smagekasse med 6 forskellige vine fra Coops online-vinhandel Vincooperativet blev smagt og vurderet live på Facebook. Succesen var så stor, at der nu kommer en smagning af 6 nye vine, der alle kan købes i enten Kvickly, Superbrugsen eller Dagli’Brugsen. Ønsker man at deltage, kan man købe en smagekasse med seks forskellige vine til kun kr. 469,00 i Kvickly, Superbrugsen eller Dagli´Brugsen. Kassen med de 6 flasker vin indeholder; 1 flaske Laugel Cremant de Alsace 1 flaske Ibis Vino Bianco 1 flaske Veronia Appassimento

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum