Coop Danmark A/S

Coop inviterer 161.000 børn indenfor i køkkenet

Del

De næste tre uger går 161.000 børn i køkkenet og laver mad i skoletiden. Derhjemme er det fortsat få børn, der hjælper med aftensmaden, viser en ny undersøgelse fra Coop Analyse.

GoCook smagekassen med verdensmad, som 161.000 børn skal tilberede i uge 43, 44 og 45 landet over.
GoCook smagekassen med verdensmad, som 161.000 børn skal tilberede i uge 43, 44 og 45 landet over.

Der er flere børn, der går med i køkkenet, når aftensmaden skal tilberedes i de danske hjem. I 2012 var 4% af børn med til at lave aftensmad. I år er det tal steget til 7%. Det er specielt på hverdage, at børnene kommer mere med i køkkenet i forhold til for fire år siden. Lørdag er fortsat den dag på ugen, hvor færrest børn er med i køkkenet. Resultaterne bygger på interviews med mere end 8.000 forældre.

Stigningen skyldes ifølge Bente Svane Nielsen, der igennem de seneste ti år har arbejdet med børn og madlavning i Coop, at flere er blevet opmærksomme på sammenhængen mellem evnen til at kunne tilberede mad og et sundere liv. Hun peger dog også på, at selvom stigningen er markant, så er det fortsat få børn, der er med til at lave familiens mad:

”Børnene vil egentlig gerne være med. De synes, det er sjovt. I virkeligheden er det os forældre, der er travle og måske også lidt konservative. Hvis det udelukkende handlede om manglende tid, så ville vi forvente at se flere børn i køkkenerne lørdag og søndag, men det er faktisk de dage, hvor færrest børn er med,” siger Bente Svane Nielsen.

For at hjælpe flere børn ud i køkkenerne, sender Coop i uge 43, 44 og 45 for 10. gang 161.000 skolebørn fra 4.-7. klasse i skolekøkkenerne landet over med ca. 50 tons gratis råvarer, undervisningsmaterialer og opskrifter. I år er temaet Verdensmad med fokus på krydderier og børnene skal lave retter fra bl.a. Mexico, Indien, Thailand og Zanzibar. 3 ud af 4 grundskoler er med i Coops GoCook i år.

Fem gode råd til at få børn med i køkkenet:

  • Vælg en dag, hvor I har god tid
  • Lad dit barn bestemme, hvad I skal lave
  • Start med at bage sammen, f.eks. rosinboller
  • Hjælp barnet efter behov, uden at instruere
  • Accepter, at maden ser anderledes ud

Fakta om undersøgelsen

Coop Analyse har i alt spurgt 8.169 forældre til børn i alderen 0 til 17 år, hvad de spiste til aftensmad i går og hvem, der lavede aftensmaden. Første undersøgelse blev gennemført i 2012, mens anden undersøgelse blev gennemført i 2016.

Fotos og materialer

Find bl.a. fotos af de børn, der har været med til at udvikle opskrifter til årets GoCook tema om verdensmad her https://www.dropbox.com/sh/mboi3yb6ae6nx0i/AACp3M64xpfljna9nJ_JI9QCa?dl=0 

Alle fotos er fritkøbte og med forældregodkendelse.

Kontakter

Spørgsmål til GoCook initiativet kan rettes til projektleder i Coop, Bente Svane Nielsen, på
tlf. 3091 9274

Spørgsmål til undersøgelsen kan rettes til analysechef i Coop, Lars Aarup, på
tlf. 3091 9266

Billeder

GoCook smagekassen med verdensmad, som 161.000 børn skal tilberede i uge 43, 44 og 45 landet over.
GoCook smagekassen med verdensmad, som 161.000 børn skal tilberede i uge 43, 44 og 45 landet over.
Download
Freya, Clarissa og Astrid har været med på en GoCook madcamp, hvor de har udviklet deres bud på verdensmad.
Freya, Clarissa og Astrid har været med på en GoCook madcamp, hvor de har udviklet deres bud på verdensmad.
Download
Helena og Alba har været med på en GoCook madcamp, hvor de har udviklet deres bud på verdensmad.
Helena og Alba har været med på en GoCook madcamp, hvor de har udviklet deres bud på verdensmad.
Download

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

4386 4468

Om GoCook

  • GoCook Smagekassen er en landsdækkende skoleaktivitet for elever i 4.-7. klasse. Formålet er at give børn kompetencer og lyst til at tilberede og spise sund mad.
  • I år er det 10. gang GoCook sender smagekasser ud til landets skoler. Det skønnes, at mere end en halv mio. børn har været med i løbet af de 10 år.
  • 6.709 skoleklasser deltager i 2016.
  • 78% af alle grundskoler i Danmark er tilmeldt (folkeskoler og frie/private skoler).
  • GoCook har bl.a. en prisbelønnet kokkeskole-app med næsten 40.000 unikke brugere hvert år. Desuden følger cirka 8.600 børn og forældre GoCook på facebook.
  • ”GoCook har en forebyggende effekt på børns sundhed og velvære, og giver et fagligt løft i skolen”, viser en evaluering foretaget af Boris Anders ph.d. fra Aalborg Universitet i 2016.

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop siger farvel til dåser20.7.2018 09:24pressemeddelelse

Tomater og de fleste andre former for konserves skal fremover ikke længere være emballeret i metal-dåser i Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma. Som led i Coops nye emballagestrategi skifter Coop dåserne i sine egne varemærker, Änglamark og Coop, ud med såkaldte bricks, der primært består af fibre (pap/papir). De første varer er allerede i butikkerne nu. Og i løbet af de kommende 12 måneder vil de fleste emballager være skiftet ud til de nye, langt mere bæredygtige udgaver. ”Med et årligt salg på mere end 12 millioner dåser, vil det formentlig være det emballage-skifte i dansk dagligvarehandel, der har størst betydning for miljøet i mange år,” siger CSR-direktør i Coop, Signe D. Frese. Den store miljømæssige fordel er, at man skifter fossile materialer, der ikke er fornybare, ud med fibre, der let fornys. Dertil kommer, at der betydelige klimamæssige besparelser, når varerne skal distribueres fra emballageproducent til fødevareproducent, fra producent til lagre, og fra l

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum