Coop Danmark A/S

Coop forbedrer dyrevelfærd for kyllinger

Del

Frijsenborg Herregårdskyllinger skiftes ud med en langsommere voksende race

Fra februar 2021 vil alle Frijsenborg Herregårdskyllinger være af langsommere voksende race. Det er et markant skridt frem mod endnu bedre dyrevelfærd for omkring 6 millioner danske kyllinger.

”Dette er et vigtigt skridt i vores fortsatte arbejde med at løfte dyrevelfærden i Danmark. Med denne aftale med Frijsenborg sikrer, at forbrugerne er med på rejsen frem mod bedre dyrevelfærd. Samtidig sikrer vi endnu flere valgmuligheder for tilvalg af et dansk kvalitetsprodukt med særlig god dyrevelfærd,” siger koncerndirektør Jens Visholm, Coop.

Herregårdskyllingerne vokser op på Frijsenborgs gårde under gode forhold og med skiftet til en langsommere voksende race tager Coop og Frijsenborg endnu et stort skridt fremad og sikrer kyllingerne på Frijsenborg endnu bedre vilkår, end de allerede har i dag, bl.a.:

  • Bedre plads – 20 % færre kyllinger på arealet giver bedre bevægelsesmuligheder
  • Tilbygget verandaer – staldkyllingerne har mulighed for at opleve blå himmel og frisk luft. De bruger arealerne, når vejret er til det.
  • Grovfoder – altid adgang til grovfoder, hvilket forbedrer mavesundheden og nedsætter deres tilvækst til et mere moderat niveau

I dag udgør andelen af dyrevelfærdsmærkede kyllinger mere end 30% i Coops butikker. Salget af kyllinger under Coops dyrevelfærdsmærkning stiger markant i disse år. Målsætningen er at øge den samlede andel med yderligere 50 procent de kommende 18 måneder. Dermed stiger andelen af langsommere voksende kylling markant.

Bendt Wedell fra Frijsenborg:

”Vi er haft et tæt samarbejde med Coop i 10 år efterhånden og har altid haft fokus på at sikre kyllingerne de bedste vilkår samt at skabe et bæredygtigt landbrug. Derfor er vi hos Frijsenborg meget stolte af, at vi nu sammen med Coop tager endnu et stort skridt i retningen af bedre dyrevelfærd. At skifte vores kyllinger til en langsomt voksende race giver rigtig god mening i forhold til at sikre en endnu bedre udnyttelse af de verandaer, som vi byggede på alle vores stalde allerede tilbage i 2017. ”

Kontakter

Yderligere information:
Direktør Claus Hviid, Frijsenborg, 5455 8777
Koncerndirektør Jens Visholm, Coop, 5221 4000

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

SuperBrugsen Hørning og Coop går sammen: Bygger fremtidens lavprissupermarked24.9.2020 09:00:00 CESTPressemeddelelse

SuperBrugsen Hørning og Coop har indgået en aftale om, at det bliver Danmarks nyeste kæde, Coop 365, der skal åbne på Torvet i Hørning. Her er SuperBrugsen/Hørning Brugsforening i samarbejde med Bach Invest allerede i fuld gang med et byggeri, der kommer til at omfatte 28 lejeboliger og en 1200 kvm. stor dagligvarebutik. Planen er, at det skal stå færdig om ca. et år. Coop overtager lejemålet 27. august 2021, og forventer at åbne den nye butik for kunderne i løbet af september næste år. ”Med byggeriet sikrer vi, at det velfungerende handelsliv omkring Torvet med de mange gode specialbutikker og SuperBrugsen styrkes og bliver endnu mere attraktiv for kunderne,” siger uddeler Jens F. Grøftehauge, SuperBrugsen Hørning. Coops nye adm. direktør, Kræn Østergård Nielsen, besøgte forleden Hørning. Han er glad for aftalen mellem Coop og SuperBrugsen Hørning – hvor han i øvrigt selv begyndte sin karriere som salgsassistent 25 år siden. ”Dette er et godt eksempel på, hvordan samarbejdet skal fung

Coop Denmark Establishes Global Software Company8.9.2020 14:03:35 CESTPressemeddelelse

On 1 September 2020, Coop established a new independent company: Lobyco A/S. It kicks off with 120 employees, working on the development and operation of digital solutions. The idea is to sell the solutions developed for customers in Coop’s Danish shops to other chains around the world. The ambition is to create a global software company. “We have witnessed huge interest in the solutions we have developed for the Coop App. We have already sold the first solutions and we are currently holding discussions with retailers from the likes of The United States, Europe, South America and even New Zealand,” says Jan Madsen, Group Managing Director of Coop and CEO of the new company. Lobyco has become an official Microsoft ISV Partner. This provides access to Microsoft’s global network of retail customers, and the solutions were one of Microsoft’s top attractions at the world’s largest trade fair for retail technology in New York earlier this year. “By making it an independent business area, not

Coop stifter globalt software-selskab8.9.2020 11:00:00 CESTPressemeddelelse

Coop har oprettet et nyt selvstændigt selskab, Lobyco A/S, pr. 1. september 2020. Det har fra starten cirka 120 medarbejdere, som beskæftiger sig med udvikling og drift af digitale løsninger. Hensigten er, at de digitale løsninger, der er udviklet til kunderne i Coops danske butikker, skal sælges til andre kæder over hele verden. Ambitionen er at skabe et globalt softwareselskab. ”Vi har oplevet en kolossal interesse for de løsninger, vi har udviklet til Coop Appen. Vi har allerede solgt de første løsninger, og lige nu er vi i dialog med retailere fra bl.a. USA, Europa, Sydamerika og selv i New Zealand” fortæller koncerndirektør i Coop, Jan Madsen, der er adm. direktør i det nye selskab. Lobyco er blevet officiel Microsoft ISV Partner, hvilket giver adgang til Microsofts globale netværk af retail kunder, og løsningerne var en af Microsofts hovedattraktioner på verdens største messe for retail-teknologi i New York tidligere i år. ”Ved at gøre det til et selvstændigt forretningsområde vi

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum