Coop Danmark A/S

Coop bygger ny bydel for milliarder: ”Coop Byen”

Del

”Coop Byen” vil, når den er fuldt udbygget, have kostet over to milliarder kroner og have udvidet boligmassen i Albertslund Kommune med 15 pct.

En helt ny og bæredygtig bydel med op til 4.500 indbyggere. Det er målet for projekt Coop Byen, der kommer til at ligge rundt om Coops hovedkvarter i Albertslund vest for København.

Området er på 250.000 kvadratmeter - ca. 35 fodboldbaner - hvoraf den mest synlige bygning er det gamle kaffetårn med Cirkelpigen, der kan ses, når man kører i tog mellem Albertslund og København. Udover Coops kontorbygninger består området af lager, nedlagte jernbaneskinner og parkeringspladser.

I Coop Byen vil cirka 1600 lejligheder og 90 rækkehuse variere i størrelse fra 80 til 130 kvadratmeter. Byen skal således tiltrække beboere i alle aldersklasser og i alle faser af livet, fortæller formand for Coop, Lasse Bolander.

”Coop Byen skal bygges op om de samme værdier, som Coop står for - herunder: Fællesskab, bæredygtighed, mangfoldighed og sundhed. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen,” siger Lasse Bolander.

Det er Henning Larsen arkitekterne, der står for tegningerne af den nye bydel, som vil være præget af grønne områder og åbne vandløb, hvilket glæder borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen.

”Som i 1960'erne, hvor bar mark blev til en levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling. I den udvikling passer Coop Byen fantastisk ind. Nu glæder jeg mig til at se forslaget til en masterplan, som bliver behandlet i kommunalbestyrelsen til september og sendes i offentlig høring derefter,” siger borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen, og fortsætter:

”Coop har en særlig plads i byens historie og deler Albertslunds bærende værdier om fællesskab, ansvarlighed og en bæredygtig fremtid. Visionerne for Coop Byen er ambitiøse, og de har klart potentialet at realisere ny spændende bydel præget af grønne områder og åbne vandløb. Det passer godt ind i det Albertslund, vi kender, og det nye Albertslund som bliver resultatet af de øvrige igangværende byudviklingsprojekter. Summen af det hele tegner godt for fremtidens Albertslund.”       

Boligerne i Coop Byen samles i klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som beboerne skal drive i fællesskab, for eksempel med fælleskøkken, drivhus, værksted, festlokale, m.v. På begge sider af Vallensbæk Torvevej skal Coops hovedkvarter suppleres med showrooms for Coops varer – Mustang cykler, FDB Møbler m.v. – samt en SuperBrugsen på hjørnet ved Roskildevej, fortæller ejendomschef i Coop Flemming Møller Hansen, der står i spidsen for det enorme byggeprojekt.

”Det samlede byggeri forventes gennemført inden for 10 år og kommer til at koste over to milliarder kroner. Første fase er opførelsen af 380 lejligheder og rækkehuse umiddelbart vest for kontorbygningen på Roskildevej 65. Vi håber på at kunne tage første spadestik ultimo 2021,” siger Flemming Møller Hansen.

Byggeplanerne er fortsat under udarbejdelse i samarbejde med Albertslund Kommune, og de forventes fremlagt i Albertslund Kommunal Bestyrelse den 15. februar 2021.

Kontakter

Borgmester i Albertslund Kommune, Steen Christiansen: 4050 8507
Kommunikations- og analysechef, Coop, Lars Aarup: 3091 9266
Ejendomschef, Coop, Flemming Møller Hansen: 6038 1241

Billeder

Links

Information om Coop Danmark A/S

Coop Danmark A/S
Coop Danmark A/S
Roskildevej 65
2620 Albertslund

43864386

Følg pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Coop Danmark A/S

Coop vinder igen kopisag26.10.2020 11:30:00 CETPressemeddelelse

Sø- Og Handelsrettet har i dag afsagt dom i en sag anlagt af virksomheden Ferm Living mod Coop. Firmaet mente, at en plantekasse, som Coop solgte i sine butikker, var en kopi af Ferm Livings. Sø- og Handelsretten har frifundet Coop for samtlige de påstande, som Ferm Living havde nedlagt. ”Det er en klar og meget tilfredsstillende dom. For den beskytter den frie konkurrence og giver forbrugerne et frit valg og muligheden for at spare penge, når der er tale om varer, der ikke har et unikt design og hvor funktionaliteten er det afgørende,” siger senioradvokat Per Sjøqvist, Coop. Blomsterkasserne består af en aflang, lakeret metalkasse, som er placeret på et stativ. Både Coops og Ferm Livings udgaver findes i forskellige farver. Coop har købt kassen af virksomheden Wolly & Co A/S. De blev første gang solgt i 2017. De er solgt for mellem 129 og 299 kroner. Ferm Livings plantekasser med navnet "Plant Box" er stadig i handlen og koster mellem 1200 og 1500 kroner. Af de ca. 25 sager, som firma

Coop inviterer til sin første virtuelle vinsmagning16.10.2020 09:35:00 CESTPressemeddelelse

Coops online-vinbutik VinCooperativet inviterer til sin første virtuelle vinsmagning. Det foregår lørdag den 14. november fra kl. 17-18.30, hvor smagningen livestreames på Facebook. Ønsker man at deltage, så skal man bestille en smagekasse med seks forskellige vine til kr. 499,00 (Værdi 919,80) på Vincooperativet.dk Herefter vil man kunne deltage i smagningen sammen med sine nærmeste venner og blive klogere på, hvilken mad de forskellige vine passer til, hvordan man får de bedste smageoplevelser af vine og meget andet. Smagningen bliver ledet af en af landets førende vineksperter, sommelier Nana Wad. Som medværter deltager Coops mangeårige vinindkøber, Steen Jepsen, og redaktør af Danmarks største vinmagasin, Vin & Co., Lotte Malmgren. Undervejs kan man stille spørgsmål via Facebook-chatten, deltage i konkurrencer med vinpræmier og få særtilbud på vine. ”Egentlig havde vi planlagt en række store vinmesser på Børsen i København. Men på grund af Corona har vi måttet aflyse dem. I stedet

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum