Aarhus Universitet: Science and Technology

CONCORDIUM FOUNDATION STØTTER NYT AU-CENTER MED 50 MIO. KR TIL FRI FORSKNING I BEDRE BLOCKCHAIN-TEKNOLOGI

Del

Den 1. februar åbner Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet. Centret skal forske i blockchain-teknologi med fokus på sikkerhed, gennemsigtighed og generel anvendelighed. Det er støttet af Concordium Foundation med 50 millioner kroner over fem år.

Jesper Buus Nielsen, Profesoor og centerleder. Foto: Mette B. Klausen
Jesper Buus Nielsen, Profesoor og centerleder. Foto: Mette B. Klausen

Blockchain-teknologi anses for at være en af de vigtigste teknologiske opdagelser i nyere tid. Teknologien forventes blandt andet at kunne revolutionere valutasystemer, styrke ophavsrettigheder og digitalisere valgsystemer. Indtil videre har teknologien dog haft et lidt blakket ry på grund af problemer med blandt andet sikkerhed, gennemsigtighed og anvendelighed. De problemer skal et nyt forskningscenter på Institut for Datalogi på AU nu forsøge at løse.

”Vores mål er at samle erfaringer fra tidligere generationer af blockchains, sammenholde det med den forskning, vi har bedrevet her på instituttet de seneste ti år - og på den baggrund skabe ny viden om teknologien,” siger professor Jesper Buus Nielsen, der leder Concordium Blockchain Research Center på Aarhus Universitet.

”Det her er fri forskning, og alle vores resultater vil blive gjort offentligt tilgængelige. Vi ser et stort uindfriet potentiale i blockchain-teknologien, og vi håber at kunne bidrage til, at den vil blive anvendt mere og bedre i samfundet i fremtiden. Derfor er vi meget taknemmelige for den støtte til fri forskning, vi nu har fået fra Concordium Foundation,” siger Jesper Buus Nielsen.

Det nye center er støttet af Concordium Foundation – en nystartet non-profit fond som udvikler Concordium Blockchain Network – et ny generation blockchain med fokus på brugeridentifikation og gennemsigtighed.

”Concordium Foundation støtter Concordium Blockchain Research Center med 50 millioner over de næste fem år til fri forskning i teknologien. Vores forhåbning er, at forskningen på sigt kan bidrage til, at både det private erhvervsliv og den offentlige administration kan anvende blockchain-teknologien sikkert og effektiv til forskellige typer af transaktioner,” siger Lars Seier Christensen, der er formand for Concordium Foundation.

Fonden støtter centret med godt 10 millioner årligt de første fem år af centrets levetid. Det finansierer blandt andet fire ph.d.-studerende og fire postdocs.

”Det nye center bliver en stærk del af Aarhus Universitets omfattende digitaliseringssatsning og vil sammen med Center for Digitalisering, Big Data og Dataanalyse, som vi etablerede i 2017, give dansk it-forskning og -uddannelse et vigtigt boost”, siger dekan på Science and Technology, Niels Chr. Nielsen.

Nøgleord

Kontakter

Kontakt Concordium Blockchain Research Center:
- Professor Jesper Buus Nielsen, Institut for Datalogi: 20586210 - jbn@cs.au.dk
- Dekan Niels Chr. Nielsen, Science and Technology: 28992541- dean.scitech@au.dk

Pressekontakt:
- Alette Pramming, Kommunikationschef Concordium: 53735750 og ahp@concordium.com (kan formidle kontakt til formanden for Concordium Foundation, Lars Seier Christensen)
- Anders Hylander, kommunikationsmedarbejder, AU: 9350 8569 og ahylander@au.dk

Billeder

Jesper Buus Nielsen, Profesoor og centerleder. Foto: Mette B. Klausen
Jesper Buus Nielsen, Profesoor og centerleder. Foto: Mette B. Klausen
Download

Vedhæftede filer

Links

Information om Aarhus Universitet: Science and Technology

Aarhus Universitet: Science and Technology
Aarhus Universitet: Science and TechnologyInvitation til centeråbning

Concordium Blockchain Research Center Aarhus åbnes fredag den 1. februar 2019.
Åbningen foregår fra 13:00-16:00 På Institut for datalogi, Peter Bøgh Andersen Auditoriet, Finlandsgade 21-23, 8200 Aarhus N.

I centeråbningen deltager Rektor for Aarhus Universitet Brian Bech Nielsen, Udenrigsminister Anders Samuelsen og formand for Concordium Foundation Lars Seier Christensen.

Pressen er velkommen til at deltage i centeråbningen og den efterfølgende reception.

Program er vedhæftet.
Tilmelding til centeråbning: https://www.tilmeld.dk/OpeningConcordiumBlockchainResearchCentreAarhus/registration.html?uk=98EE2DC9-EA6F-4E7E-9A7F-7C5802DD32F3

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Universitet: Science and Technology

Smag med alle sanser, når Michelin-stjernerne overrækkes i Aarhus12.2.2019 19:23:50Pressemeddelelse

Aarhus kommer til at syde og koge, når de nordiske Michelin-stjerner uddeles i Musikhuset mandag 18. februar. Det er første gang, The MICHELIN Guide Nordic countries Awards finder sted uden for en hovedstad, og gastronomien fejres i flere dage op til uddelingen. Aarhus Universitets Institut for Fødevarer er med assisterende professor Qian Janice Wang i spidsen medarrangør af en række side-events, der bogstaveligt talt er bevidsthedsudvidende, når det gælder måltider og smagsoplevelser.

Nyt forskningsprojekt går på jagt efter antibiotika i Danmarks nationalparker9.2.2019 06:02:00Pressemeddelelse

Om 20-30 år vil bakterieresistens være så stort et problem, at det vil kræve flere menneskeliv end kræft – selv i den vestlige verden. Sådan lyder den dystre profeti fra verdenssundhedsorganisationen WHO, der slår på tromme for, at der derfor gøres en aktiv, målrettet indsats for at finde ny antibiotika. En forsker fra Institut for Ingeniørvidenskab, Aarhus Universitet, har fået en idé, der kan hjælpe med netop dette, kolossale problem.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum