Columbus

Columbus forlader det russiske marked med omgående virkning

Del

Som en konsekvens af Ruslands invasion af Ukraine forlader Columbus det Russiske marked.

I forbindelse med eskaleringen af situationen i Ukraine, har Columbus vurderet forskellige muligheder for at trække sig fra det russiske marked og har i dag indgået en aftale om at afhænde den russiske forretningsenhed til den russiske ledelse.

”Vi er forfærdede over at være vidne til Ruslands invasion af Ukraine, det strider imod alt vi står for i Columbus. Det er en meget trist situation, da vi har drevet en succesfuld forretning i Rusland siden 1997 og har 213 loyale medarbejdere. Men vi kan ikke forene at drive forretning i Rusland med vores værdier, og vi har derfor arbejdet på en løsning der tillader os at forlade det russiske marked med omgående virkning”, siger Søren Krogh Knudsen, Koncernchef i Columbus.

Overdragelsen sker med effekt fra den 16. marts 2022, og som en del af aftalen vil Columbus’ navn og brand ikke kunne bruges fra dags dato. Det er ligeledes blevet besluttet at købsprisen for de russiske aktiviteter er DKK 2 mio., som betales i to rater, fire og fem år efter lukning. Columbus’ russiske forretning udgjorde i 2021 4,5% (DKK 68 mio.) af Columbus’ samlede omsætning. Columbus’ exit af det russiske marked vil påvirke egenkapitalen negativt med DKK 9 mio.

Columbus’ forventninger til 2022 er uændrede som udmeldt i dag i virksomhedens årsrapport for 2021.

Kontakter

Communications Director
Tine Rasmussen
tra@columbusglobal.com
+45 29 69 06 77

Billeder

Information om Columbus

Columbus
Columbus
Lautrupvang 6
2750 Ballerup

https://www.columbusglobal.com/en/

Columbus er en global konsulentvirksomhed specialiseret i digital transformation. I mere end 30 år har vi hjulpet over 2.500 ambitiøse virksomheder med at transformere, maksimere og fremtidssikre deres forretning digitalt. Columbus beskæftiger 1.800 digitale rådgivere og konsulenter indenfor fremstillings- og procesindustrien samt detail og fødevarer. Vi tilbyder end-to-end digitale services og løsninger inden for Strategy & Change, Cloud ERP, Data & Analytics, Application Management, Digital Commerce og Customer Experience. Columbus har hovedsæde i Danmark samt kontorer og partnere over hele verden - vi leverer vores løsninger og tjenester lokalt på globalt plan. www.columbusglobal.com

Følg pressemeddelelser fra Columbus

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Columbus

New analysis of Columbus' financial results for 2021 published by Aktieinfo7.4.2022 14:43:58 CEST | Pressemeddelelse

The stock analyst company Aktieinfo has just published the latest analysis of Columbus' financial statements for 2021. The analysis concludes, among other things, that "We describe the financial results for 2021 as approved. It has been an eventful year with a new management, divestment, large investments, implementation of the new customer-centric strategy with digital advisory and at the same time implementation of a new global ERP platform – initiatives to increase revenue and earnings in the future". The analysis can be found here (in Danish only): https://ir.columbusglobal.com/static-files/8402129f-acde-4748-b71e-424f983894c4

Ny analyse af Columbus’ årsregnskab fra Aktieinfo7.4.2022 13:53:24 CEST | Pressemeddelelse

Analysehuset Aktieinfo har netop publiceret den seneste analyse af Columbus’ regnskab for 2021. Analysen konkluderer bl.a. at ”Regnskabet for 2021 betegner vi som godkendt. Det har været et begivenhedsrigt år med en ny ledelse, frasalg, store investeringer, implementering den nye kundecentriske strategi med digital rådgivning og samtidig udvikling af en ny global ERP platform – tiltag der skal øge omsætning og indtjening fremadrettet”. Analysen kan findes her: https://ir.columbusglobal.com/static-files/8402129f-acde-4748-b71e-424f983894c4

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum