Codan Forsikring A/S

Codan vil gøre danske elever mere sikre online

Del

Den 9. oktober sender Codan sammen med learning lab Ungdomsbyen et nyt undervisningsmateriale på gaden, der er rettet mod elever i udskolingen. Målet er at ruste eleverne mod online trusler.

Efter at have gennemført en større indsats omkring online-sikkerhed i starten af 2017 breder Codan nu indsatsen ud til at omfatte undervisning i folkeskolen på baggrund af efterspørgsel fra forældre og lærere.

”Vores video om sikkerhed online er blevet set over to millioner gange på Facebook, og vi har fået meget positiv respons omkring vores rådgivende indhold på hjemmesiden. Formålet med indholdet på hjemmesiden er at give en håndsrækning til de danske familier i forhold til it-sikkerhed, så hverken voksne eller børn havner i uheldige situationer, hvor deres billeder fx bliver delt uden deres vilje, eller de bliver franarret kreditkortoplysninger,” forklarer Camilla Amstrup, der er direktør for privatforsikringer hos Codan.

Undervisningsmaterialet er udviklet i samarbejde med learning lab Ungdomsbyen, der er specialister i pædagogisk udvikling og afvikling af kurser for folkeskolen og gymnasiet.

”Undervisningsmaterialet er et rigtig godt indspark til lærere, når de skal undervise eleverne i digital sikkerhed. Ved afprøvningen af materialet udtalte lærerne, at der var flere ting, de ikke vidste om digital sikkerhed, som rystede dem, og derfor er de meget glade for det nye materiale, hvor de føler sig bedre klædt på. Lærerne er også meget bevidste om, at det kan være svært for eleverne at navigere sikkert i cyberspace, og der er brug for råd og vejledning,” siger Helle Gudmandsen, leder af Ungdomsbyen.

Elever skal formidle læring via YouTube
Undervisningsmaterialet består af et enkelt, let anvendeligt forløb, der kan anvendes over en eller flere lektioner fx i klassens time eller i danskundervisningen. Gennem cases afklarer eleverne udfordringer og løsninger i dagligdagssituationer i forhold til sikkerhed online, og eleverne udfordrer hinanden med en test, der også kan målrettes forældrene, så der opstår relevant dialog omkring middagsbordet på hjemmefronten.

”For at blive i elevernes rette element udfordrer vi dem også til at dele deres viden og læring gennem egenproducerede YouTube-videoer, som kan inspirere børn på samme alderstrin. Eleverne har også mulighed for at indstille videoerne til en konkurrence, hvor præmien er et møde med den populære YouTuber Albert Dyrlund, der vil dele sine egne tips og tricks om sikkerhed og videoproduktion,” siger Camilla Amstrup.

Undervisningsmaterialet kan downloades via dette link: www.codan.dk/skolepakke

 

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Links

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

 

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum