Codan Forsikring A/S

Codan til kamp mod uforsikrede virksomheder

Del

En femtedel af mindre danske virksomheder er ikke forsikrede. Det problem adresserer Codan nu ved at introducere lettilgængelige forsikringsløsninger til virksomheder med 0-9 ansatte.

I Danmark udgør virksomheder med under 10 medarbejdere hele 93 % af det samled antal virksomheder. Ifølge en undersøgelse fra 2015 er op imod en femtedel af disse mindre virksomheder dog slet ikke forsikrede. Det er en problemstilling, som Codan nu adresserer ved at tilbyde målrettede forsikringsløsninger, der er overskuelige og lettilgængelige for de mindre virksomheder.

”I mindre virksomheder bliver administrative opgaver, herunder forsikringer, ofte nedprioriteret til fordel for driftsopgaver. Det er helt naturligt. Men hvis uheldet er ude, og virksomheden eksempelvis bliver ramt af sygdom, tyveri, it-kriminalitet eller brand, kan de rette forsikringer være afgørende for virksomhedens overlevelse”, siger Nicklas Larsen, som er Erhvervsdirektør i Codan. Derfor har Codan netop introduceret de branchetilpassede forsikringsløsninger til virksomheder med færre end 10 medarbejdere, der gør forsikringsprocessen lettere at gå til for virksomhederne.

Brancheløsninger tilpasset den enkelte virksomhed
Konkret giver Codan den mindre virksomhed mulighed for at købe en samlet forsikringsløsning, der er målrettet virksomhedens branche. Codan har samlet set udviklet løsninger til 16 forskellige brancher, herunder håndværkere, detailhandel, restauration og konsulentvirksomheder. Den specifikke løsning kan sammensættes individuelt gennem til og fravælg af dækninger, og således skræddersyes til den enkelte virksomheds specifikke forhold og behov.

Som baggrund for tiltaget har Codan spurgt 1.000 mindre danske virksomheder om, hvad de frygter mest og har størst behov for at få dækket af forsikringen. Den nye virksomhedsforsikring er bl.a. sammensat på baggrund af virksomhedernes svar koblet med Codans mangeårige erfaring med erhvervsforsikringer og indblik i skadetyper. Samtidig har Codan foretaget en væsentlig forenkling af hele processen omkring køb af forsikringer.

”Vi har skåret vores processer ind til benet og herved gjort det lettere og mere overskueligt for kunden at tegne en erhvervsforsikring. På den måde kan forsikringerne klares hurtigt og let, så virksomhederne kan fokusere på deres forretning fremfor administration af forsikringer”, påpeger Nicklas Larsen.

Fakta om Codans virksomhedsforsikring til mindre erhverv
• Forsikringen gælder for virksomheder med 0-9 medarbejdere
• Som virksomhed kan man samle alle sine forsikringspolicer i én løsning
• Løsningen er tilpasset den enkelte virksomheds brancheforhold ud fra en række overordnede forsikringsprodukter: Ansvar (erhvervsansvar, produktansvar, retshjælp), løsøre (herunder driftstab), arbejdsskade, transport, it-kriminalitet og sygedriftstab. Samlet set kan forsikringen bestå af op til 57 forskellige dækninger
• Forenklingen af forsikringsproduktet og de tilhørende processer giver en reduktion af virksomhedens tidsforbrug i forbindelse med køb af forsikringen på op til 90%

Øvrige tiltag fra Codan målrettet mindre virksomheder:
• Codan har gjort det nemt, at gå fra uforsikret til godt forsikret med en opstartspakke, der giver 30 dages gratis og uforpligtende forsikring: https://www.codan.dk/erhverv/opstartspakke
• Mindre virksomheder kan kontakte Codans kundeservice med forsikringsspørgsmål døgnet rundt via en chatløsning: https://www.codan.dk/erhverv

Udvalgte tal fra Codans undersøgelse:
• 18 procent af de mindre (0-9 ansatte) danske virksomheder har ingen forsikring
• 17 procent af de uforsikrede tror fejlagtigt, at deres private forsikring dækker
• 63 procent af de virksomheder, der ikke er forsikret, mener ikke, det er nødvendigt for dem at have en forsikring
• 31 procent af de mindre virksomheder synes, at de bruger for meget tid på administration
• 5 procent af de mindre virksomheder med én eller flere ansatte har ikke den lovpligtige arbejdsskadeforsikring
• Ejerne af de mindre virksomheder er mest bekymret for følgende risici: sygdom (44 procent), tab i forbindelse med tyveri (30 procent) og at virksomheden skal gøre skade på andre (30 procent).

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Wilke. Der er i alt gennemført 1.150 telefoninterviews med ejere af virksomheder med 0-9 ansatte i august 2015.

Yderligere oplysninger
Mads Houe, pressechef hos Codan
Mobil: 3037 8353
Email: mdq@codan.dk

Information om Codan Forsikring A/S

Codan Forsikring A/S
Codan Forsikring A/S
Gammel Kongevej 60
1790 København V

3355 5555https://www.codan.dk/

Om Codan Forsikring
Codan Forsikring har 255.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA, der har 13.500 medarbejdere på verdensplan.

Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Følg pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Codan Forsikring A/S

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum