Better Energy

Codan Danmark og Better Energy indgår partnerskab og lægger grunden til ny grøn styrkeposition

Share

Dansk solcelleproduktion forventes at stige betydeligt de kommende år. Derfor indgår energiselskabet Better Energy og forsikringsselskabet Codan Danmark nu et partnerskab om at forsikre flere solcelleparker – heriblandt Nordeuropas største - og samtidig opbygge danske kompetencer indenfor området.

Med færdiggørelsen af Nordeuropas største solcellepark, er Codan Danmark med som eneste forsikringsselskab. Better Energy, der opfører og drifter solcelleparken nær Holstebro, forventer en drastisk stigning i solkraftens bidrag til at nå klimamålsætningerne og en øget solcelleproduktion i resten af EU.

”Skal vi nå Danmarks 2025-mål og Europas 2030-klimamål, så kan vi skyde genvej via flere solcelleparker. Vi opstiller i dag solcelleparker på kommercielle vilkår og forventer en betydelig efterspørgsel efter statsstøttefri grøn strøm de kommende år. Derfor er det vigtigt at have et forsikringsselskab med, som har indgående erfaring med forsikring og rådgivning af vedvarende energiprojekter.” forklarer Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy.

Solcelleparken ved Holstebro dækker et areal på 222 hektar, svarende til mere end 300 fodboldbaner, og forventes at producere strøm nok til at forsyne 130.000 danskere med grøn strøm.

”Vi er utrolig stolte over at spille en aktiv rolle i ikke bare Danmarks, men Nordeuropas største solcellepark. Det er en milepæl for vores erhvervsforretning og et godt eksempel på, hvordan forsikring kan være med til at understøtte innovationslysten i samfundet og bidrage til at nå klimamålene,” siger Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark.

Mulighed for dansk styrkeposition

Partnerskabet mellem Codan Danmark og Better Energy begrænser sig ikke kun til solcelleparken ved Holstebro. Codan Danmark forsikrer flere solcelleparker, der opføres og drives af Better Energy, og oparbejder derfor et indgående kendskab til, hvordan solcelleparker fungerer og hvor der er risici. Det er kompetencer, som også vil kunne bruges i udlandet i takt med at flere solcelleparker bliver anlagt.

”Udover at udglatte den økonomiske risiko er en central del af vores opgave at rådgive om skadesforebyggelse og risikostyring. Derfor er det afgørende, at vi kommer med tidligt i processen, så vi sikrer en stabil og konkurrencedygtig elforsyning,” siger Camilla Amstrup.

Codan Danmark forsikrer i forvejen solcelleparker, som er i drift i Frankrig, Spanien og Tyskland, men med fremskrivningerne for solkraft i Nordeuropa, er der et stort vækstpotentiale i at opbygge danske kompetencer.

”Jo hurtigere vi kan opbygge danske erfaringer og kompetencer desto nemmere kan danske forsikringsselskaber også bruge denne styrkeposition i udlandet,” siger Rasmus Lildholdt Kjær.

Keywords

Contacts

Images

Download
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy
Rasmus Lildholdt Kjær, adm. direktør i Better Energy
Download
Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark
Camilla Amstrup, erhvervsdirektør i Codan Danmark
Download

About Better Energy

Better Energy
Better Energy
Gammel Kongevej 60, 14. sal
1850 Frederiksberg C

+45 71 99 02 03http://www.betterenergy.dk/

Codan

Codan Forsikring har cirka 250.000 danske husstande og 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er i dag ejet 50% af den canadiske forsikringskoncern Intact Financial Corporation og 50% af danske Tryg A/S. Læs mere om Codan på www.codan.dk.

Subscribe to releases from Better Energy

Subscribe to all the latest releases from Better Energy by registering your e-mail address below. You can unsubscribe at any time.

Latest releases from Better Energy

In our pressroom you can read all our latest releases, find our press contacts, images, documents and other relevant information about us.

Visit our pressroom