Clever

Clever vinder Infrastrukturprisen ved Building Award 2018 for fremtidens hurtigladestationer til elbilerne

Del

Clever har vundet Infrastrukturprisen ved Building Awards 2018 for fremtidens ladestationer til elbilerne. Den første af slagsen bliver bygget i Fredericia netop nu. Prisen er endnu en anerkendelse af elbilens æra, lyder det fra Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

Rendering af hurtiladestationen i Fredericia. Kreditering: Clever A/S og COBE
Rendering af hurtiladestationen i Fredericia. Kreditering: Clever A/S og COBE

Fremtiden bliver bygget i disse dage i Fredericia. Clever er som bygherre af fremtidens ladestationer udråbt til vinderen af Infrastrukturprisen ved Building Awards 2018 den 9. november i Langeliniepavillonen.

Juryen lagde blandt andet til grund, at Clevers hurtigladestationer er et skridt i den rigtige retning, hvis Danmark skal være fri for benzin- og dieselbiler. Det kræver nemlig en effektiv infrastruktur – både i byerne og i udkantsområderne.

“Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at vinde prisen i et skarpt felt af finalister. Den er en flot anerkendelse af, at fremtidens mobilitet er elektrisk, og at elbilen er vejen frem, hvis vi skal omstille danskernes persontransport fra sort olie til mere bæredygtige el. Vores designvision for hurtigladestationerne er blevet til ved at sætte brugerne i førersædet, så vi skaber en meningsfuld pause til alle de besøgende, når de besøger vores stationer for at lade bilen op”, fortæller Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Clever har udviklet designet af stationerne i tæt samarbejde med de prisvindende arkitekter fra COBE:

”Sammen med Clever har vi skabt rammerne for en meningsfuld pause, når du skal oplade din bil. Bilisten bliver omgivet af træer og en arkitektur inspireret af netop træer med tage, der filtrerer lys og skygge og integrerer grønne naturmaterialer med teknologi. Asfaltjunglen der traditionelt omgiver en ladestation, bliver i stedet en grøn oase, hvor du ud over at oplade din bil også vil få opladt dine egne mentale batterier. Vi er stolte over, at Building Awards uddeler så flot en pris for arbejdet”, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af COBE.

Stationen i Fredericia bliver en del af en sammenhængende kæde af hurtigladestationer, der strækker sig langs motorvejene fra Norge i nord til Italien i syd, som med midler fra EU vil stå færdig ved udgangen af 2020.

Man kan følge med i byggeriet af fremtidens på www.nextgencharging.com, hvor et kamera streamer direkte til hele verden.


Spørgsmål? Se FAQ’en, der svarer på de oftest stillede spørgsmål.

Kontakter

Billeder

Rendering af hurtiladestationen i Fredericia. Kreditering: Clever A/S og COBE
Rendering af hurtiladestationen i Fredericia. Kreditering: Clever A/S og COBE
Download
Fra venstre: Mette Nøhr, CXO i Clever – Jack Johansen, projektleder for hurtigladestationerne – Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever – Mads Bundgård Harder-Lauridsen, CFO i Clever. Kreditering: Andreas Beck, Scanpix Danmark.
Fra venstre: Mette Nøhr, CXO i Clever – Jack Johansen, projektleder for hurtigladestationerne – Casper Kirketerp-Møller, CEO i Clever – Mads Bundgård Harder-Lauridsen, CFO i Clever. Kreditering: Andreas Beck, Scanpix Danmark.
Download
Infrastrukturprisen går til Clever A/S ved Building Awards 2018. Kreditering: Andreas Beck, Scanpix Danmark.
Infrastrukturprisen går til Clever A/S ved Building Awards 2018. Kreditering: Andreas Beck, Scanpix Danmark.
Download

Links

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er fremtidens mobilitet i dag. Clever skaber enkle løsning til en hverdag på farten, hvor strømmen til elbilerne altid er lige ved hånden. Clever står bag Nordens stærkeste ladenetværk og markedets hurtigste ladepunkter. De er nemme at bruge og passer til alle elbiler. Med mere end 2000 ladepunkter i Danmark, Sverige og Nordtyskland gør vi det nemmere at køre på el, og de findes let med Clevers app. Vi udvikler hele tiden vores netværk og innovative løsninger – modsat den traditionelle transport, bliver Clever kun sjovere at køre med.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I Køge skal en ny lynladestation til elbiler lagre strøm fra vindmøller og solceller23.11.2021 10:05:03 CET | Pressemeddelelse

Clever lancerer nu sit første pilotprojekt med et kæmpebatteri og solceller ved den kommende lynladestation i Køge. Batteriet, der leveres af teknologivirksomheden Hitachi Energy, skal blandt andet være med til at lagre grøn strøm, når der er overskud i elnettet. Går projektet godt, forventer Clever, at modellen skal bredes ud til hele landet, så operatørens større lynladestationer kan understøtte det grønne elnet.

Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler2.6.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Clever fordobler atter omsætningen og er godt i gang med at realisere udrulningen af Danmarks største investeringsplan i e-mobilitet26.4.2021 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Clever A/S fordobler omsætningen for tredje år i træk i det netop offentliggjorte årsregnskab. Udviklingen er båret af kraftig kundevækst og udrulning af ny ladeinfrastruktur. På trods af massive investeringer kan selskabet for første gang præsentere et positivt resultat før afskrivninger. Samtidig er Clever klar til at levere på strategien blandt andet på baggrund af kapitalindskud på 250 mio. kr. til investeringer i ny ladeinfrastruktur i 2021 alene.

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden4.3.2021 10:39:48 CET | Pressemeddelelse

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum