Clever

Clever sætter strøm til Sydjylland: Vi vil etablere omkring 500 offentlige ladepunkter til elbilisterne i det sønderjyske

Del

Ladeoperatøren Clever har meldt ud, at de inden udgangen af 2025 vil etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 500 af dem bliver placeret i Sydjylland, hvor de nye offentlige lademuligheder skal supplere hjemmeopladningen, der udgør rygraden i ladenetværket.

Der skal gode, offentlige lademuligheder til, hvis sønderjyderne skal tage elbilen til sig. Det er meldingen fra Danmarks største ladeoperatør, Clever, der vil etablere omkring 500 nye, offentlige ladepunkter i Sydjylland inden udgangen af 2025. De nye, sønderjyske ladepunkter er en del af en større landsdækkende plan fra Clever, der betyder, at der over de næste fem år vil blive etableret flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet.

”Det skal være nemt for sønderjyderne at vælge elbilen. Her spiller lademulighederne en vigtig rolle, og derfor er vi rigtig glade for nu at kunne fortælle, at vi kommer til at styrke det åbne offentlige ladenetværk gevaldigt over de kommende fem år,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Udmeldingen kommer samtidig med, at politikerne på Christiansborg i øjeblikket forhandler om fremtiden for elbiler i Danmark. Her har der været bekymring for, om lademulighederne kan følge med, når antallet af elbiler de kommende år kommer til at vokse markant.

”Vi melder planerne ud nu for at sige, at markedet er klar til at trække læsset, når det kommer til ladeinfrastrukturen. Det gælder også for Sydjylland. Hvis politikerne fokuserer på at holde prisen på elbiler og opladning nede på et attraktivt niveau, så skal markedet nok sørge for, at danskerne har nemt ved at lade deres elbiler op,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Hjemmeopladning er en vigtig del af løsningen i Sydjylland

Med planerne om cirka 500 nye, offentlige ladepunkter i Sydjylland vil der være mere end tre gange så mange ladepunkter i området ved udgangen af 2025 sammenlignet med i dag. For de sønderjyske elbilister, der bruger mange timer på vejene, er de nye offentlige ladepunkter vigtige, fordi de gør det nemt at lade op på farten. Alligevel er de offentlige ladepunkter kun en del af Clevers plan for, hvordan de sønderjyske elbilister sikres bedst mulige ladefaciliteter.

”Offentlige lademuligheder er meget vigtige, men faktisk er hjemmeopladning den mest oplagte løsning for alle de sønderjyder, der har mulighed for at installere en ladeboks ved hjemmet. Med en opladningsboks i carporten eller indkørslen kan man nemlig lade bilen, mens den står parkeret. Samtidig kan man med en ladeboks hjemme oplade bilen, når der er overskud af vedvarende energi i elnettet og strømmen er billigere. Og det er til gavn for os alle,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Fakta:

  • Clever har i dag opsat omkring 150 offentlige ladepunkter i Sydjylland. Clevers ambition om omkring 500 nye, offentlige ladepunkter i regionen ved udgangen af 2025 svarer altså til mere end en tre-dobling.
  • Clevers investering vil føre til nye lynladepunkter, nye normalladepunkter og nye hurtigladepunkter i regionen.
  • Normal- og hurtigopladning er op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er en Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Kontakter

Billeder

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er e-mobilitetsudbyder og blev grundlagt i 2009. Clever har i dag stærke partnerskaber med størstedelen af de bilmærker og leasingselskaber, der sælger og leaser elbiler og plugin-hybridbiler i Danmark. Sammen med partnerne tilbyder Clever som de eneste ubegrænset opladning til en fast pris om måneden som en naturlig del af den nye elbil. Clever er en optimistisk tilgang til verden. Fuld af forventning til alt det gode, der venter rundt om næste hjørne.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler2.6.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Clever fordobler atter omsætningen og er godt i gang med at realisere udrulningen af Danmarks største investeringsplan i e-mobilitet26.4.2021 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Clever A/S fordobler omsætningen for tredje år i træk i det netop offentliggjorte årsregnskab. Udviklingen er båret af kraftig kundevækst og udrulning af ny ladeinfrastruktur. På trods af massive investeringer kan selskabet for første gang præsentere et positivt resultat før afskrivninger. Samtidig er Clever klar til at levere på strategien blandt andet på baggrund af kapitalindskud på 250 mio. kr. til investeringer i ny ladeinfrastruktur i 2021 alene.

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden4.3.2021 10:39:48 CET | Pressemeddelelse

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

Nemmere opladning for færgerejsende og aarhusianske elbilister: Aarhus får sin første offentlige lynladestation11.11.2020 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen. Den nye lynladestation, der er etableret af ladeoperatøren Clever, er placeret på Aarhus Havn med et prisvindende design. Ladestationen er etableret i samarbejde med NRGi og vil blandt andet komme de rejsende med Molslinjen og de besøgende på Aarhus Havn til gode.

Danskerne med klar melding midt i politiske forhandlinger: Billig strøm til elbilerne er afgørende3.11.2020 10:26:24 CET | Pressemeddelelse

Danskerne har en klar melding til politikerne, der lige nu forhandler om elbilernes fremtid på Christiansborg. Billig strøm til elbilerne er afgørende for den grønne omstilling, lyder det fra hele 59 procent af befolkningen. Det viser en undersøgelse fra ladeoperatøren Clever, der også afslører, at prisen på elbilerne er den største hindring for skiftet fra benzin- og dieselbiler.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum