Clever

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Del

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

Clever sætter turbo på udrulningen af ladeinfrastruktur i Region Hovedstaden. Selskabet kan nemlig nu melde ud, at de i løbet af 2021 vil etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter i regionen, hvilket er mere end dobbelt så mange som i 2020. De 700 ladepunkter tæller tilladelser og aftaler, der allerede er indgået med kommuner og virksomheder, og Clever forventer at få tilsagn om endnu flere i løbet af året.

“Vi skal hele tiden sørge for, at infrastrukturen er klar forud for elbilerne, så danskerne kan vide sig sikre på, at der er en ladestander klar til dem, når de har brug for det. Det er især vigtigt i byerne, hvor mange bor i etageboliger og ikke har mulighed for at lade bilen med en sikker og intelligent ladeboks i carporten. Nu sætter vi så endnu mere fart på etablering af ladestandere i Region Hovedstaden og leverer på løftet om at sikre den bedst mulige ladeinfrastruktur til elbilister, der har brug for at lade elbilen i hverdagen på det offentlige ladenetværk,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

De nye ladestandere vil indgå i Clevers åbne offentlige ladenetværk, der i dag tæller omkring 1.600 ladepunkter i hele landet, hvor alle elbilister uanset kundeforhold frit kan benytte ladestanderne og starte, stoppe og betale for opladningen direkte i Clevers app.

Ny ladeinfrastruktur vækker begejstring hos Københavns Kommune

Størstedelen af de nye offentlige ladestandere bliver etableret i Københavns Kommune, hvor der er et stort fokus på at sikre offentlig ladeinfrastruktur til de københavnske lejlighedsbeboere, og overborgmester Lars Weiss glæder sig derfor over, at der bliver sat tempo på udrulningen:

”Elbiler er en af nøglerne til en fremtid i København uden støj og møg på gaderne. Vi har over 100.000 biler i vores by. Tænk hvis de alle kørte på el? Det vil være en helt anden og renere by at bo og arbejde i. Men det kræver en solid infrastruktur, så det er ligetil at få ladet sin bil, lige meget hvor i byen man befinder sig. Derfor er jeg begejstret for at antallet af ladepunkter nu øges kraftigt. Det er den eneste rigtige vej at gå”, siger Københavns overborgmester, Lars Weiss (S).

Fakta

  • Ladeoperatøren Clever vil i 2021 etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden.
  • Ladepunkterne vil være offentligt tilgængelige for alle elbilister uanset kundeforhold og bliver en del af Clevers åbne ladenetværk, der i dag består af over 1.600 ladepunkter i hele landet.
  • Clever meldte i efteråret ud, at virksomheden vil etablere over 10.000 nye offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Heraf vil 6.000 blive etableret i Region Hovedstaden.

Kontakter

Billeder

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet.

Clever tilbyder i dag opladning på omkring 1.600 åbne, offentlige ladepunkter i hele landet, og inden udgangen af 2025 vil Clever etablere over 10.000 nye, offentlige ladepunkter i Danmark. Det svarer til omkring tre gange så mange ladepunkter, som der findes i Danmark i dag.

Alene i 2020 installerede Clever flere end 15.000 ladebokse hos privatpersoner og virksomheder fordelt i hele landet.

Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

Nemmere opladning for færgerejsende og aarhusianske elbilister: Aarhus får sin første offentlige lynladestation11.11.2020 09:00:00 CET | Pressemeddelelse

Aarhus får nu sin første offentlige lynladestation, der kan oplade omkring 450 elbiler om ugen. Den nye lynladestation, der er etableret af ladeoperatøren Clever, er placeret på Aarhus Havn med et prisvindende design. Ladestationen er etableret i samarbejde med NRGi og vil blandt andet komme de rejsende med Molslinjen og de besøgende på Aarhus Havn til gode.

Danskerne med klar melding midt i politiske forhandlinger: Billig strøm til elbilerne er afgørende3.11.2020 10:26:24 CET | Pressemeddelelse

Danskerne har en klar melding til politikerne, der lige nu forhandler om elbilernes fremtid på Christiansborg. Billig strøm til elbilerne er afgørende for den grønne omstilling, lyder det fra hele 59 procent af befolkningen. Det viser en undersøgelse fra ladeoperatøren Clever, der også afslører, at prisen på elbilerne er den største hindring for skiftet fra benzin- og dieselbiler.

Clever vil opsætte cirka 6.000 nye ladepunkter i Region Hovedstaden – og den første lynladestation er allerede på vej til Frederiksberg29.10.2020 09:16:49 CET | Pressemeddelelse

Ladeoperatøren Clever vil inden udgangen af 2025 etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 6.000 af dem bliver placeret i Region Hovedstaden, hvor behovet for offentlig opladning er størst. Allerede nu er den første urbane lynladestation med Clevers prisvindende design godkendt på Frederiksberg.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum