Clever

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden

Del

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

Clever sætter turbo på udrulningen af ladeinfrastruktur i Region Hovedstaden. Selskabet kan nemlig nu melde ud, at de i løbet af 2021 vil etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter i regionen, hvilket er mere end dobbelt så mange som i 2020. De 700 ladepunkter tæller tilladelser og aftaler, der allerede er indgået med kommuner og virksomheder, og Clever forventer at få tilsagn om endnu flere i løbet af året.

“Vi skal hele tiden sørge for, at infrastrukturen er klar forud for elbilerne, så danskerne kan vide sig sikre på, at der er en ladestander klar til dem, når de har brug for det. Det er især vigtigt i byerne, hvor mange bor i etageboliger og ikke har mulighed for at lade bilen med en sikker og intelligent ladeboks i carporten. Nu sætter vi så endnu mere fart på etablering af ladestandere i Region Hovedstaden og leverer på løftet om at sikre den bedst mulige ladeinfrastruktur til elbilister, der har brug for at lade elbilen i hverdagen på det offentlige ladenetværk,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

De nye ladestandere vil indgå i Clevers åbne offentlige ladenetværk, der i dag tæller omkring 1.600 ladepunkter i hele landet, hvor alle elbilister uanset kundeforhold frit kan benytte ladestanderne og starte, stoppe og betale for opladningen direkte i Clevers app.

Ny ladeinfrastruktur vækker begejstring hos Københavns Kommune

Størstedelen af de nye offentlige ladestandere bliver etableret i Københavns Kommune, hvor der er et stort fokus på at sikre offentlig ladeinfrastruktur til de københavnske lejlighedsbeboere, og overborgmester Lars Weiss glæder sig derfor over, at der bliver sat tempo på udrulningen:

”Elbiler er en af nøglerne til en fremtid i København uden støj og møg på gaderne. Vi har over 100.000 biler i vores by. Tænk hvis de alle kørte på el? Det vil være en helt anden og renere by at bo og arbejde i. Men det kræver en solid infrastruktur, så det er ligetil at få ladet sin bil, lige meget hvor i byen man befinder sig. Derfor er jeg begejstret for at antallet af ladepunkter nu øges kraftigt. Det er den eneste rigtige vej at gå”, siger Københavns overborgmester, Lars Weiss (S).

Fakta

  • Ladeoperatøren Clever vil i 2021 etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden.
  • Ladepunkterne vil være offentligt tilgængelige for alle elbilister uanset kundeforhold og bliver en del af Clevers åbne ladenetværk, der i dag består af over 1.600 ladepunkter i hele landet.
  • Clever meldte i efteråret ud, at virksomheden vil etablere over 10.000 nye offentlige ladepunkter inden udgangen af 2025. Heraf vil 6.000 blive etableret i Region Hovedstaden.

Kontakter

Billeder

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er Danmarks førende ladeoperatør. Virksomheden kom til verden i 2009 og har siden da arbejdet på at styrke den offentlige ladeinfrastruktur og lademulighederne hos privatpersoner og virksomheder i hele landet.

Clever tilbyder i dag opladning på omkring 1.600 åbne, offentlige ladepunkter i hele landet, og inden udgangen af 2025 vil Clever etablere over 10.000 nye, offentlige ladepunkter i Danmark. Det svarer til omkring tre gange så mange ladepunkter, som der findes i Danmark i dag.

Alene i 2020 installerede Clever flere end 15.000 ladebokse hos privatpersoner og virksomheder fordelt i hele landet.

Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I Køge skal en ny lynladestation til elbiler lagre strøm fra vindmøller og solceller23.11.2021 10:05:03 CET | Pressemeddelelse

Clever lancerer nu sit første pilotprojekt med et kæmpebatteri og solceller ved den kommende lynladestation i Køge. Batteriet, der leveres af teknologivirksomheden Hitachi Energy, skal blandt andet være med til at lagre grøn strøm, når der er overskud i elnettet. Går projektet godt, forventer Clever, at modellen skal bredes ud til hele landet, så operatørens større lynladestationer kan understøtte det grønne elnet.

Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler2.6.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Clever fordobler atter omsætningen og er godt i gang med at realisere udrulningen af Danmarks største investeringsplan i e-mobilitet26.4.2021 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Clever A/S fordobler omsætningen for tredje år i træk i det netop offentliggjorte årsregnskab. Udviklingen er båret af kraftig kundevækst og udrulning af ny ladeinfrastruktur. På trods af massive investeringer kan selskabet for første gang præsentere et positivt resultat før afskrivninger. Samtidig er Clever klar til at levere på strategien blandt andet på baggrund af kapitalindskud på 250 mio. kr. til investeringer i ny ladeinfrastruktur i 2021 alene.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum