Clever

Clever fordobler antallet af ladepunkter i flere af landets større byer

Del

E-mobilitetsudbyderen Clever investerer massivt i udbygningen i infrastrukturen til elbilerne. 100 millioner kroner skal gøre elbiler mere attraktive og sætte strøm til den grønne omstilling med store investeringer i storbyerne, i lynopladning langs motorvejene og hjemmeopladningen hos danskerne.

Clever press photo
Clever press photo

Det bliver snart markant lettere at lade bilen, såvel i København som i flere andre byer i Danmark. Ejerne bag Clever, andelsselskaberne SEAS-NVE (94,9 % ejerandel) og NRGi (5,1 % ejerandel), tilfører 100 millioner kroner til Clever, der med investeringen i 2020 blandt andet kan gennemføre en massiv udbygning af det offentlige ladenetværk i København, inklusive Frederiksberg. Her kommer der i alt cirka 400 nye ladepunkter.

I Aarhus, Odense og Aalborg forbedres lademulighederne også markant. I Aarhus opstiller Clever cirka 50 nye ladepunkter og i både Odense og Aalborg bliver der tale om cirka 25 nye ladepunkter. Investeringerne vil også gå til ladebokse til de mange danskere, der kan få opladning i egen indkørsel og til mere lynopladning langs motorvejene, når danskerne er på farten.

Bæredygtig transportsektor afgørende
Alt i alt vil investeringen i 2020 være en del af en række investeringer, der skal sikre, at Danmarks infrastruktur er klar til fremtidens bæredygtige e-mobilitet. Og Clever kan nu fordoble antallet af sine nuværende ladepunkter i Danmarks største byer, hvor behovet er stærkt voksende.

”Det er nu. Vi skal gribe muligheden for at skabe en bæredygtig fremtid til de næste generationer. Vi skal sætte farten op og derfor investerer vi massivt i infrastrukturen til alle danskere. Vores partnere, bilmærkerne, lancerer den ene fantastiske elbil efter den anden, og det vil fortsætte. Så det skal være nemt at vælge elbilen til – også for alle danskere, der bor i de større byer uden adgang til opladning i egen indkørsel”, fortælle Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller

Elbiler er for alle – også borgere i storbyer
København og Frederiksberg er nogle af de tættest befolkede byer i Danmark. Her er store dele af boligmassen etageejendomme og kun 15% af indbyggerne kan parkere på egen grund med mulighed for at installere hjemmeopladning. Desuden har over halvdelen af kommunernes indbyggere i mange tilfælde ikke mulighed for at oplade bilen hjemme i egen indkørsel eller på en fælles parkeringsplads. Med 400 nye ladepunkter kan borgere i København og Frederiksberg se frem til bedre mulighed for opladning.

Voldsom vækst i sigte
Interessen for elbiler er i voldsom vækst. Det viser sig blandt andet ved, at der i 2019 blev solgt fire gange så mange elbiler som i 2018. Virksomheder og kommuner investerer som aldrig før i e-mobilitet, og bilimportører lover helt op til 35 nye elbilmodeller og plug-in hybridbiler på det danske marked i 2020.


Fakta:
Clever er ejet af de danske andelsejede energi- og fibernetkoncerner SEAS-NVE (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

 • SEAS-NVE, NRGi og Clever investerer i 2020 et trecifret millionbeløb i cirka 500 nye offentligt tilgængelige ladepunkter i de største byer og lynladestationer i Danmark:
  • cirka 400 nye ladepunkter i København og på Frederiksberg
  • cirka 50 nye ladepunkter i Aarhus
  • cirka 25 nye ladepunkter i Odense
  • cirka 25 nye ladepunkter i Aalborg
 • Investeringerne vil også gå til opladning hjemme hos de mange danskere, der parkerer i egen indkørsel og til mere lynopladning langs de danske motorveje.
 • Så mange offentlige ladepunkter fra Clever er der til elbiler:
  • I København 164 ladepunkter.
  • På Frederiksberg 29 ladepunkter
  • I Aarhus 45 ladepunkter
  • I Odense 21
  • I Aalborg 12

Kontakter

Billeder

Clever press photo
Clever press photo
Download

Links

Information om Clever

Clever
Clever
Støberigade 14, 3. sal
2450 København SV

+45 82 30 30 30http://www.clever.dk

Clever er e-mobilitetsudbyder og blev grundlagt i 2009. Clever har i dag stærke partnerskaber med størstedelen af de bilmærker og leasingselskaber, der sælger og leaser elbiler og plugin-hybridbiler i Danmark. Sammen med partnerne tilbyder Clever som de eneste ubegrænset opladning til en fast pris om måneden som en naturlig del af den nye elbil. Clever er en optimistisk tilgang til verden. Fuld af forventning til alt det gode, der venter rundt om næste hjørne.

Følg pressemeddelelser fra Clever

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Clever

I Køge skal en ny lynladestation til elbiler lagre strøm fra vindmøller og solceller23.11.2021 10:05:03 CET | Pressemeddelelse

Clever lancerer nu sit første pilotprojekt med et kæmpebatteri og solceller ved den kommende lynladestation i Køge. Batteriet, der leveres af teknologivirksomheden Hitachi Energy, skal blandt andet være med til at lagre grøn strøm, når der er overskud i elnettet. Går projektet godt, forventer Clever, at modellen skal bredes ud til hele landet, så operatørens større lynladestationer kan understøtte det grønne elnet.

Fyn får snart Danmarks største lynladestation til elbiler2.6.2021 09:30:00 CEST | Pressemeddelelse

Danmarks største lynladestation bliver placeret på Fyn og vil kunne lynlade minimum 28 elbiler på samme tid. Landets førende ladeoperatør, Clever, står bag stationen, som kommer til at ligge lige ved motorvejen ved Odense. Lynladestationen bliver opført i Clevers prisvindende stationsdesign udviklet sammen med arkitekterne fra Cobe og forventes at blive et vigtigt knudepunkt for både lokale og besøgende elbilister.

Clever fordobler atter omsætningen og er godt i gang med at realisere udrulningen af Danmarks største investeringsplan i e-mobilitet26.4.2021 11:05:00 CEST | Pressemeddelelse

Clever A/S fordobler omsætningen for tredje år i træk i det netop offentliggjorte årsregnskab. Udviklingen er båret af kraftig kundevækst og udrulning af ny ladeinfrastruktur. På trods af massive investeringer kan selskabet for første gang præsentere et positivt resultat før afskrivninger. Samtidig er Clever klar til at levere på strategien blandt andet på baggrund af kapitalindskud på 250 mio. kr. til investeringer i ny ladeinfrastruktur i 2021 alene.

Clever fordobler i år antallet af ladestandere til elbiler i hovedstaden4.3.2021 10:39:48 CET | Pressemeddelelse

Danmarks førende ladeoperatør, Clever, har allerede nu konkrete planer om at etablere mindst 700 nye offentlige ladepunkter til elbiler i Region Hovedstaden i år, hvilket er mere end en fordobling sammenlignet med 2020. Behovet for offentlig ladeinfrastruktur er særligt stort i hovedstaden, og derfor glæder Overborgmester i Københavns Kommune, Lars Weiss, sig over udsigten til markant bedre ladefaciliteter.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum