City Nature Challenge 2022
Fra den 29. april til og med 2. maj deltager København endnu en gang i den verdensomspændende City Nature Challenge. I løbet af de fire dage kan alle kan være med til at lede efter vilde dyr, planter og svampe i vores hovedstad, så vi fælles kan blive klogere på hvilke vilde arter, vi bor side om side med.

I 2021 var 442 frivillige med at kortlægge og identificere vilde organismer i København. Det blev til i alt 746 forskellige arter og mere end 2.000 observationer. Vi håber, at vi sætter nye rekorder i år.
København deltager som den eneste by i Norden i City Nature Challenge, men på verdensplan forventes mere end 400 byer at være med. City Nature Challenge er et internationalt samarbejde om at kortlægge biodiversitet i byer på tværs af hele verden. I 2021 var 419 byer med og over 50.000 frivillige hjalp med at finde og identificere i alt 45.300 forskellige arter.
Alle kan være med i City Nature Challenge, og alle arter tæller med – så længe de er vilde. Det eneste man skal gøre er at oprette sig som bruger på enten iNaturalist eller Arter, tage sin smartphone eller kamera med ud i København og tage billeder af alle de dyr, planter eller svampe, som du kan finde – uanset om du ved hvilken art det er eller ej. Dine fund tæller automatisk med i City Nature Challenge 2022 København, så længe du befinder dig inden for projektområdet (link til projekter i Arter og iNaturalist).
- De spændende naturoplevelser findes overalt, så snart man tager sig tid til at kigge lidt nærmere efter. De vilde arter som findes i bymiljøer har tilpasset sig livet i byen, og selvom man måske ikke lægger mærke til dem, så trives både mange arter af dyr, planter og svampe side om side med biler, butikker og boliger, fortæller Jonas Colling Larsen, biolog og projektleder ved Statens Naturhistoriske Museum, der står for den danske deltagelse i City Nature Challenge.
City Nature Challenge er skabt af Natural History Museum of Los Angeles County og California Acedemy of Sciences og startede som en venskabelig konkurrence mellem Los Angeles og San Fransisco i 2016 om, hvilken by der kunne finde flest vilde arter. Siden har det bredt sig til hele verden, og gennem årene er tusindevis af arter blevet registreret.
- City Nature Challenge er en både sjov og vigtig begivenhed. Ud over at man kan få en fede naturoplevelser i byen, ved at kigge efter de vilde arter, så bidrager man også med vigtig data, når man registrerer sin observation. Al data er nemlig frit tilgængeligt til forskning, så vi kan blive klogere på biodiversiteten omkring os, fortæller Jonas Colling Larsen.
Praktisk info: City Nature Challenge 2021: Copenhagen
- Hvornår? Den 29. april til den 02. maj 2022. Begge dage inklusive
- Hvilke organismer? ALLE! Dyr, planter og svampe så længe, de er vilde
- Har du spørgsmål? Kontakt biolog Jonas Colling Larsen: 93 56 59 22 eller jlarsen@snm.ku.dk
- Læs mere på: www.citynaturechallenge.org og se promotionsfilm her
Kontakter
Bent BøkmanPR- og pressemedarbejderStatens Naturhistoriske Museum
Tlf:53 83 30 41bent.boekman@snm.ku.dkBilleder
Information om Statens Naturhistoriske Museum
Statens Naturhistoriske Museum er nationalmuseum for naturhistorien i Danmark. Museet er smukt beliggende i hjørnet af Botanisk Have nær Nørreport Station og består også af Zoologisk Museum på Østerbro.
Følg pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum
Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.
Flere pressemeddelelser fra Statens Naturhistoriske Museum
Insekterne lider i byerne18.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny rapport fortæller den grumme historie om, hvordan insekterne fravælger vores byer. Men rapporten fortæller også, at der er en løsning: Du skal være doven i haven. Så hjælper du naturen bedst.
Sidste Science Event på Zoologisk Museum17.5.2022 08:15:00 CEST | Pressemeddelelse
Den 23. oktober i år lukker Zoologisk Museum som forberedelse til Statens Naturhistoriske Museums nybygning i Botanisk Have. Men inden da, kan hele familien opleve forskere fra museet og DTU Aqua fortælle om ’Livet under overfladen’.
Gymnasielever hjælper forskere med gennembrud16.5.2022 08:00:00 CEST | Pressemeddelelse
En ny forskningsmetode og gymnasieelever, der arbejder med originalt arkæologisk materiale, giver nu forskerne ny viden om livet i 1700-tallet.
Nu blomstrer ligblomsten – og stanken breder sig15.5.2022 07:34:06 CEST | Pressemeddelelse
Lørdag eftermiddag skete det endelig: Amorphophallus titanum, i daglig tale ligblomsten, sprang ud. Den imponerende blomsterstand har med en vækst på 10 cm. om dagen nået 161 cm i højden. Mens blomstringen er på sit højeste er stanken af lig udtalt – særligt om aftenen, når den skal tiltrække bestøvende insekter.
Ligblomsten blomstrer - og lugter - igen10.5.2022 11:13:29 CEST | Pressemeddelelse
Amorphophallus titanum er på alle måder rekordernes blomst. Den har verdens største enkeltstående blomsterstand, som vokser op til 10 cm. om dagen. Og så har den fået sit folkelige navn - ligblomsten - efter den næsten brutale stank af lig, den udsender, når den blomstrer.
I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.
Besøg vores nyhedsrum