Circle K opsætter lynladestandere i København og Odense

Del

Nu bliver elbilerne i højere grad en integreret del af Danmarks infrastruktur. Fra i dag d. 9. april åbner Circle K elladestande i Odense og København. Circle K er samtidig den første ’traditionelle’ brændstofudbyder med elladestandere i begge byer foruden i Aarhus og Aalborg. De nye lynladestandere er en del af Circle Ks strategi om at gøre tankning af el lige så nemt, bekvemt og hurtigt som med traditionelle brændstoffer.

Foto: Circle K Danmark
Foto: Circle K Danmark

Standerne sættes op i København og Odense, hvor de øvrige traditionelle udbydere af brændstof endnu ikke har fået el integreret på tankstationerne. Særligt ikke, når det kommer til standerne med 300 kW. De fremtidssikrer ladestanderne til de næste mange års elbiler, og sørger for, at optankningen går langt stærkere, end elbilejerne tidligere har oplevet.

Lynladere har derfor været efterspurgte. Hos Circle K forventer man stor interesse for elladestanderne. Samtidig er visionen at normalisere brugen af elbiler, så danske elbilister fremover ikke behøver ændre kørselsmønter, men kan tanke samme sted som de plejer.

”Vores vision er, at danskerne fremover skal kunne tanke el eller andre bæredygtige brændsler på samme måde som kunderne normalt tanker benzin eller diesel. Ved at introducere lynladere på 300 kW sikrer vi, at ventetiden bliver så kort som bilens batteri tillader. Mens bilen lader, er der mulighed for at købe kaffe, en sandwich eller gå på toilettet. Så vi prøver at gøre ventetiden behagelig, så den føles kortere,” udtaler Sisse Follmann, produktchef for El og Brændstof hos Circle K.    

Handling frem for gratis tale – men gratis el til alle

Netop nu er det gratis for danskerne at tanke strøm hos Circle K indtil en betalingsløsning er klar. Det har det været siden opsætningen af lynladestandere i Aalborg og Aarhus tidligere på året. Her har interessen været stor med over 3.200 ’tankninger’ og 82.974 kW [data fra d. 8. april 2021].

En af årsagerne til den store interesse er også, at det ikke kræver abonnement eller en hjemmelader, når man bruger en elladestanderne.

”Der er rigtig mange, der taler om at gøre noget for infrastrukturen for elbiler. Men vi har valgt at gøre noget ved det. Vi ved, at nogle måske opfatter os som en del af den ’gamle’ garde inden for brændstoffer. Men med vores mange tankstationer i hele landet, står vi også med et kæmpe potentiale for at sikre grøn infrastruktur til danskerne. Det er det, vi nu er godt i gang med at indløse,” siger  Sisse Follmann.

Lynladerne i Odense, København, Aarhus og Aalborg står dog ikke alene på landkortet længe. Allerede ved udgangen af december i år, forventer Circle K at have etableret ladestandere på 18 stationer, hvor der opstilles 23 lynladestandere (300 kW) og 46 øvrige ladepladser.

Nøgleord

Kontakter

Casper Felt, seniorrådgiver
Tlf.: 31 10 63 84
Mail: casper.f@adviceas.dk

Billeder

Foto: Circle K Danmark
Foto: Circle K Danmark
Download

Information om Circle K

Circle KCircle K er én af de førende convenience, energi og brændstofleverandører i Danmark, og alene i Danmark har vi mere end 225 butikker og stationer samt mere end 150 Ingo-stationer.

I alt har vi cirka 2.300 full-service stationer (brændstof og butik) og automatanlæg (kun brændstof) i Europa, og på tværs af landene arbejder mere end 18.500 Circle K-medarbejdere.

Internationalt har Circle K-koncernen et bredt netværk af stationer i bl.a. Skandinavien, Polen, de baltiske lande og Nordamerika.

Følg pressemeddelelser fra Circle K

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Circle K