OpenNet

Cibicom vil sælge erhvervsløsninger på Nord Energis fibernet

Del

Nord Energis fibernet åbnede i 2020 adgangen for en række internet- og tv-udbydere. Nu melder Cibicom sig på banen som en ny stærk valgmulighed som bredbåndsleverandør for virksomhederne i det meste af Vendsyssel, herunder Hjørring, Hirtshals, Frederikshavn, Skagen og Sæby samt på Læsø.

Nord Energi har allerede givet 11 forskellige indholdsleverandører adgang til at sælge internet og tv på deres fibernet, hvoraf de 9 p.t. er aktive. Nu udvider de samarbejdet med Cibicom, som udbyder internet og tjenester til erhvervsmarkedet. Cibicom ejer og driver ligeledes en landsdækkende infrastruktur af 35 sendemaster, der bl.a. benyttes til broadcast af tv og radio og kritiske kommunikationsløsninger til beredskab og industri.

- Borgerne og andelshaverne i vores fiberforsyningsområde bor i en del af landet, som er meget langt fremme i forhold til digitale muligheder med et fuldt udrullet fibernet. Det er derfor også vores ambition, at de skal have så mange valgmuligheder som muligt, og det gælder ikke mindst vores virksomheder. Det er helt afgørende for at fastholde et blomstrende erhvervsliv i området. Derfor er det med stor glædeM at vi nu kan byde Cibicom velkommen på fibernettet som en stærk indholdsleverandør til erhvervslivet i Nord Energis fiberforsyningsområde, siger Christian Frost Lauritsen, direktør i Nord Energi Fibernet.

Stærke valgmuligheder for erhvervslivet

Michael Meister CEO i Cibicom udtaler:

- Vi er en virksomhed i vækst, og vi glæder os over at få adgang til Nord Energis fibernet. Vi tilbyder design, installation, drift og service af løsninger til forretningskritisk kommunikation samt Colocation i vores datacentre. Det er vigtigt for os at nå bredt ud til det danske erhvervsliv med vores løsninger, og aftalen med Nord Energi giver os et stærkt fibernet at operere på i det nordjyske.

Samarbejdet mellem Nord Energi og Cibicom er, ligesom en lang række andre aftaler mellem fibernetejere og indholdsleverandører, indgået med OpenNet som bindeled.

- Vores platform er designet til at kunne understøtte mange aktørers behov og krav og sikre lige vilkår for alle. For os er det glædeligt, at vi også i højere og højere grad er med til at understøtte en større valgfrihed for erhvervslivet, som søger stærke fiberbaserede løsninger. Vi ser åbningen af fibernettene som en fælles opgave, og vi er stolte af, at det i høj grad sker med os som uafhængigt bindeled, siger Henrik Møller Nielsen, direktør i OpenNet.

Ambitionen er, at erhvervsløsningerne fra Cibicom bliver tilgængelige for virksomheder via Nord Energis fibernet i løbet af 3. kvartal 2021.


Om Nord Energi Fibernet A/S

Nord Energi Fibernet A/S etablerer og ejer fibernettet i Nord Energis elforsyningsområde samt Sæby, Frederikshavn og Læsø – i alt 122.000 potentielle husstande, og startede udrulning i 2006. Nord Energi Fibernet A/S forestår driften, vedligeholdelsen og udviklingen af fibernettet, herunder udrulning, installation og service. Nord Energi Fibernet er en del af Nord Energi-koncernen med hovedsæde i Hjørring.

Om Cibicom

Cibicom A/S er en uafhængig netværksoperatør og Internet Service Provider (ISP). Cibicom ejer og driver en landsdækkende infrastruktur af 35 op til 300 meter høje sendemaster, der benyttes til broadcast af tv (DTT) og radio (AM/FM/DAB+), Internet-of-Things (IoT) og kritiske kommunikationsløsninger til beredskab og industri.

Selskabet har opbygget et nationalt, redundant og fiberbaseret IP-backbone- og access-netværk (3.500 km), der forbinder vores datacentre, knudepunkter og andre netværksoperatører. Cibicom leverer løsninger og services til samfundsvigtig kommunikation til Kystradioen, det danske forsvar samt infrastruktur til teleoperatører.

Cibicom ejer og drifter 3 Tier 3 Datacentre, der understøtter 2 center drift, samt geografisk redundans. Cibicom anvender 100% grøn strøm i vores drift, fra nordisk vand og vindkraft.

Billeder

Information om OpenNet

OpenNet
OpenNet
Randersvej 2A, 3. sal
8600 Silkeborg

70212190https://opennet.nu/

OpenNet binder branchen sammen

Hver dag arbejder vi hos OpenNet A/S for at hjælpe fibernetejere og udbydere af IP-baserede ydelser i Danmark med at samarbejde. Det har vi gjort siden efteråret 2017.

Allerede inden etableringen af OpenNet A/S var strategien klar. Vi ønskede at etablere fælles standarder med løsninger, som gør det så simpelt som muligt for selskaber at tilslutte sig og anvende vores løsning. Vi ville skabe en samarbejdsmodel med høj genkendelighed og masser af synergi på en åben markedsplads, som kan tiltrække 3. parts udbydere til fibernettene. Derfor tilbyder vi igennem vores fællesskab lige vilkår for alle vores partnere, som i et stadigt mere digitalt Danmark bidrager med større valgfrihed for deres kunder.

Følg pressemeddelelser fra OpenNet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra OpenNet