Blå Kors Danmark

Christian Bjerre stopper som generalsekretær i Blå Kors Danmark til sommer

Del
Efter 12 år har Christian Bjerre valgt at fratræde sin stilling som generalsekretær i den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark, som hjælper børn, unge og voksne i udsatte livssituationer.
Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.

Blå Kors Danmark skal på udkig efter en ny generalsekretær.

Det ligger fast efter, at generalsekretær Christian Bjerre har meddelt organisationens hovedbestyrelse, at han fratræder sin stilling i løbet af sommeren 2023 og går på pension. Christian Bjerre fylder 65 år til august, og det er i den forbindelse, at han har valgt at trække sig tilbage fra posten.

Siden 2011 har Christian Bjerre stået i spidsen for Blå Kors Danmarks sociale arbejde, som blandt andet omhandler hjælp til mennesker med alkohol- og stofmisbrug, væresteder, terapi til børn og unge fra hjem med misbrug og sociale fællesskaber for familier. 

"Jeg har i dag et fantastisk arbejde, der er dybt meningsfuldt, engagerende og med supergode kollegaer og medarbejdere. Men jeg må også erkende, at jobbet tager rigeligt med timer og fokus i min tilværelse. Derfor har jeg besluttet, at der skal sadles om, når jeg fylder 65, så der er bedre plads til familien og andre gode gøremål," siger generalsekretær Christian Bjerre. 

Organisation med stor vækst

Da Christian Bjerre tiltrådte stillingen som generalsekretær for snart 12 år siden, var Blå Kors Danmark en organisation med 344 medarbejdere, 1.576 frivillige og en samlet koncernomsætning på 203 mio. kroner. I løbet af de seneste år har organisationen oplevet en stor vækst og har på flere parametre fordoblet sit omfang siden 2011. 

I det seneste årsregnskab fra 2021 var omsætningen på 407 mio. kroner. En fordobling sammenlignet med 2011. Blå Kors Danmark tæller i dag 689 medarbejdere og mere end 3.800 frivillige, som hjælper til i sociale tilbud og genbrugsbutikker.  

Flere nye tilbud har gennem årene set dagens lys med Christian Bjerre ved roret. Blandt andet Barnets Blå Hus, som er behandlingstilbud til børn, unge og familier med alkohol- og stofmisbrug tæt inde på livet og Familienetværket, som er gratis fællesspisning og aktiviteter for familier, der har brug for et pusterum i hverdagen.

"Christian har ydet en kæmpe indsats for Blå Kors Danmark. I de seneste 12 år har Christian bl.a. stået i spidsen for to strategiprocesser og implementering af den første. Han har været med til at bane vej for Barnets Blå Hus og Familienetværket. I Christians ledertid er Blå Kors Danmark vækstet på rigtig mange fronter. Der har været fokus på fagligheden og professionalismen. Hovedbestyrelsen er helt med på, at det ikke er Christian alene, som har ført Blå Kors Danmark derhen, hvor vi står i dag, men han har været med til at gøre strategiske prioriteringer, som har båret frugt," siger Dan Månsson.

Indleder jagt på afløser

Der er endnu ikke sat en endelig dato på, hvornår Christian Bjerre trækker sig tilbage som generalsekretær, men det sker forventeligt efter sommerferien.

"Hovedbestyrelsen er gået i gang med at se på vores fremtidige behov, når det gælder en ny generalsekretær. Og vi har lagt en plan for en proces frem til, at Christian stopper og en ny generalsekretær kan sætte sig i stolen," tilføjer Dan Månsson. 

Inden Christian Bjerre blev generalsekretær i Blå Kors Danmark, var han afdelingschef i Holstebro Kommune med ansvar for hjemløse- og rusmiddelområdet, og før det var han vicekontorchef i det daværende Ringkjøbing Amt og forvaltningschef i Ulfborg-Vemb Kommune. 

Han er uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. Han bor i dag i Vildbjerg med sin hustru og har tre voksne børn og to børnebørn. 

Kontakter

Billeder

Foto: Jens Peter Engedal.
Foto: Jens Peter Engedal.
Download

Information om Blå Kors Danmark

Blå Kors Danmark
Snaremosevej 23F
7000 Fredericia

86811500http://www.blaakors.dk/

Blå Kors er en kristen social hjælpeorganisation, som hjælper socialt udsatte mennesker i Danmark.

Følg pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Blå Kors Danmark

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum