Sparta Atletik og Løb

Chris Anker Sørensen glæder sig til stemningen

Del

Tidligere cykelrytter Chris Anker Sørensen har altid gerne ville løbe maraton, den 19. maj står han klar på startstregen ved Telenor Copenhagen Marathon

Chris Anker Sørensen er klar til Telenor Copenhagen Marathon. (Privatfoto)
Chris Anker Sørensen er klar til Telenor Copenhagen Marathon. (Privatfoto)

Han er vant til at konkurrere på de største scener, og vi har igennem en årrække kunne følge Chris Anker Sørensen kæmpe sig igennem strabadserne ved Tour de France. Cykelkarrieren stoppede han sidste år, og den 19. maj er det en helt ny udfordring, der venter.

”Jeg har egentlig altid gerne ville løbe et maraton, og da min ven Mathias tilbage i efteråret tilmeldte sig og spurgte om jeg ikke skulle med, så kunne jeg jo ikke sige nej, for jeg vil jo ikke tabe ansigt,” lyder det fra Chris Anker Sørensen.

Nu nærmer dagen sig, og hvor mange andre nok ville være nervøse for at løbe deres første maratonløb, så tager Chris Anker Sørensen det meget stille og roligt.

”Min form er ikke vanvittig god i forhold til, hvordan den var, da jeg var cykelrytter. Jeg har dog holdt den ved lige med både cykling, styrketræning og løb, og jeg er jo vant til at være i gang i lang tid ad gangen. Så selvom det helt sikkert nok skal blive hårdt, så tror jeg, at jeg kan trække på min erfaring fra cykelsporten, så jeg er ikke som sådan nervøs, ” siger Chris Anker Sørensen. 

Hygge sig med oplevelsen 

Træningen har for Chris Anker Sørensen været meget lystbetonet, og han har typisk løbet når det har været dårligt vejr, og cyklet når vejret har været bedre. På ugebasis har han løbet mellem 25-60 kilometer, og det er helt bevidst, at træningen er grebet sådan an.

”Jeg har igennem hele min cykelkarriere levet meget struktureret og disciplineret, så jeg har brug for, at træningen er meget mere lystbetonet. Jeg kunne helt sikkert have fået mere ud af at følge et mere struktureret løbeprogram, men det har jeg ikke haft lyst til,” siger Chris Anker Sørensen, som også har en klar målsætning for dagen.

”Jeg vil bare gerne hygge mig og have en rigtig fed oplevelse, og så glæder jeg mig til at opleve stemningen rundt i byen og til at løbe sammen med en masse andre. Rent tidsmæssigt vil jeg være tilfreds med at løbe under 3:15:00, men jeg kommer formentlig til at lægge hurtigere ud, og så må vi se, om jeg kan holde den hele vej hjem,” lyder det fra den tidligere professionelle cykelrytter, som altså debuterer på maratondistancen ved Telenor Copenhagen Marathon.   

Kontakter

Billeder

Chris Anker Sørensen er klar til Telenor Copenhagen Marathon. (Privatfoto)
Chris Anker Sørensen er klar til Telenor Copenhagen Marathon. (Privatfoto)
Download

Information om Sparta Atletik og Løb

Sparta Atletik og Løb
Sparta Atletik og Løb
Gunnar Nu Hansens Plads 11
2100 København Ø

35 26 69 00https://sparta.dk/

Sparta Atletik & Løb arrangerer op mod 20 løb årligt, heriblandt Copenhagen Marathon, Copenhagen Half Marathon og DHL Stafetten Kbh. 

I Sparta Atletik får børn og unge mulighed for at løbe, springe og kaste sig ud i atletikkens discipliner. Desuden udvælges unge talenter, som udvikles til at præstere deres absolut bedste.

Derudover kan man med Sparta Løb kombinere løbetræning med socialt samvær, og der er plads til løbeglade medlemmer på alle niveauer

Følg pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Sparta Atletik og Løb

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum