Cepos

CEPOS: Kommentarer til Klimarådets statusrapport

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til Klimarådets statusrapport.

”Klimarådet deler CEPOS’ vurdering (fra november 2022) af, at opfyldelse af 70 pct.-målet sandsynligvis ikke er nok til at opfylde EU's krav til ikke-kvotesektoren. Det skyldes, at klimapolitikken i for høj grad har satset på at nedbringe udledninger omfattet af kvotesektoren, som EU ikke stiller krav til Danmark om. Der er brug for en alvorlig opstramning af valget af både mål og midler i dansk klimapolitik, som er for tilfældigt valgt og ikke er strengt omkostningseffektive,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

 

”Selvom Klimarådet fastholder klimaafgiften som det centrale redskab, er det stærkt betænkeligt, at Rådet også anbefaler mere kontrol og regulering samt mere direkte statslig involvering i kulstofbinding (CCS) for at forcere de danske udledninger. Jeg undrer mig også over, at Rådet vil fastholde mængdemæssige reduktionskrav til landbruget, når der indføres en klimaafgift på erhvervet. Det er skadelig dobbeltregulering,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

 

”Mankoen i forhold til EU-kravet bør opfyldes ved i videst muligt omfang at anvende adgangen til at annullere CO2 -kvoter, sådan som EU-reglerne tillader. Samtidig er der faktisk en fleksibilitet med hensyn til de rent danske mål skrevet ind i klimaloven, Rådet overser, og som kan forhindre forhastede tiltag,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum