Cepos

CEPOS: EU-kommissionens forslag til reform af det europæiske elmarked er en narresut for forbrugerne

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til EU-kommisionens forslag til reform af det europæiske elmarked.

"EU-kommissionens forslag til reform af det europæiske elmarked er nok bedre end frygtet, men bidrager ikke væsentligt til at løse de grænseoverskridende problemer. Det europæiske elsystem er blevet mindre robust og fleksibelt på grund af udfasningen af stabile energikilder som a-kraft og kul, de aktuelle problemer på gasmarkedet og udbygningen med ustabil vedvarende energi," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

"Det er godt, at Kommissionen holder sig fra de værste idéer om at gribe ind i prisdannelsen. Men det er lidt en narresut at stille forbrugerne mere stabile elpriser i udsigt, når det bygger på forsikringsordninger, som samlet set øger omkostningerne ved el. Heldigvis vil ordningerne kun blive et tilbud til forbrugerne og er i øvrigt ikke noget helt nyt. Omkostningerne kan også stige for skatteyderne, hvis medlemslandene øger tilskuddene til udbygning af vedvarende energi, lagring og back-up-kapacitet, og hvis staten skal dække underskuddene i de priskontrakter, der foreslås," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard.
Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard.
Download

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

CEPOS: Kommentarer til Klimarådets statusrapport28.2.2023 11:03:00 CET | Pressemeddelelse

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til Klimarådets statusrapport. ”Klimarådet deler CEPOS’ vurdering (fra november 2022) af, at opfyldelse af 70 pct.-målet sandsynligvis ikke er nok til at opfylde EU's krav til ikke-kvotesektoren. Det skyldes, at klimapolitikken i for høj grad har satset på at nedbringe udledninger omfattet af kvotesektoren, som EU ikke stiller krav til Danmark om. Der er brug for en alvorlig opstramning af valget af både mål og midler i dansk klimapolitik, som er for tilfældigt valgt og ikke er strengt omkostningseffektive,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS. ”Selvom Klimarådet fastholder klimaafgiften som det centrale redskab, er det stærkt betænkeligt, at Rådet også anbefaler mere kontrol og regulering samt mere direkte statslig involvering i kulstofbinding (CCS) for at forcere de danske udledninger. Jeg undrer mig også over, at Rådet vil fastholde mængdemæssige reduktionskrav til landbruget, når der indføres en klimaafgift

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum