Cepos

CEPOS: EU-kommissionens forslag til reform af det europæiske elmarked er en narresut for forbrugerne

Del

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende kommentarer til EU-kommisionens forslag til reform af det europæiske elmarked.

"EU-kommissionens forslag til reform af det europæiske elmarked er nok bedre end frygtet, men bidrager ikke væsentligt til at løse de grænseoverskridende problemer. Det europæiske elsystem er blevet mindre robust og fleksibelt på grund af udfasningen af stabile energikilder som a-kraft og kul, de aktuelle problemer på gasmarkedet og udbygningen med ustabil vedvarende energi," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

"Det er godt, at Kommissionen holder sig fra de værste idéer om at gribe ind i prisdannelsen. Men det er lidt en narresut at stille forbrugerne mere stabile elpriser i udsigt, når det bygger på forsikringsordninger, som samlet set øger omkostningerne ved el. Heldigvis vil ordningerne kun blive et tilbud til forbrugerne og er i øvrigt ikke noget helt nyt. Omkostningerne kan også stige for skatteyderne, hvis medlemslandene øger tilskuddene til udbygning af vedvarende energi, lagring og back-up-kapacitet, og hvis staten skal dække underskuddene i de priskontrakter, der foreslås," siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard.
Otto Brøns-Petersen. Foto: Jakob Melgaard.
Download

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum