Cepos

CEPOS: Øget EU-statsstøtte vil svække presset europæisk økonomi yderligere

Del
Otto Brøns-Petersen,  CEPOS. Foto: Jakob Melgaard.
Otto Brøns-Petersen, CEPOS. Foto: Jakob Melgaard.

CEPOS' analysechef Otto Brøns-Petersen har følgende generelle kommentarer til EU-kommisionens nye forslag om yderligere statsstøtte til grøn industri:

”EU-kommissionens forslag vil svække europæisk økonomi og eskalere en transatlantisk konflikt på et farligt tidspunkt, hvor Vesten er udfordret af blandt andet Kina og Rusland. Danmark bør afvise nye udvidelser af de i forvejen lempelige regler for at støtte grøn energi og kommissionens ønske om at bedrive aktiv industripolitik,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Statsstøtte forvrider investeringerne, og sænker produktiviteten og velstanden. Mange EU-lande er i forvejen plaget af massive offentlige gældsproblemer, som også udgør en økonomisk trussel og ikke giver plads til flere udgifter. I gennemsnit har EU-landene halvanden gange så stor gæld, som EU-traktaten tillader. Det gavner ikke EU at gentage den fejl, USA har begået med mere statsstøtte og overbelastede statsfinanser,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”EU-landene giver i forvejen næsten 80 milliarder euro i løbende statsstøtte til grøn energi med mere og statsstøttereglerne er blevet lempet flere gange de senere år. I stedet for at lempe yderligere bør reglerne strammes op. Grøn omstilling drives mest omkostningseffektivt af afgifter og kvotesystemet, som giver en ensartet tilskyndelse til at nedbringe brugen af fossile brændsler. Subsidier sikrer derimod ikke lavere drivhusgasudledninger,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

”Det er udmærket, at EU endnu en gang vil lempe reguleringer, som hæmmer kommercielt bæredygtige investeringer i grøn energi, men det bør ikke blive et skalkeskjul for yderligere støtte,” siger Otto Brøns-Petersen, analysechef i CEPOS.

Otto Brøns-Petersen kan kontaktes på 20 92 84 40 for uddybende kommentarer.

Kontakter

Billeder

Otto Brøns-Petersen,  CEPOS. Foto: Jakob Melgaard.
Otto Brøns-Petersen, CEPOS. Foto: Jakob Melgaard.
Download

Information om Cepos

Cepos
Cepos
Landgreven 3
1301 København K

+45 33 45 60 30http://www.cepos.dk

Følg pressemeddelelser fra Cepos

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Cepos

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum