Lolland Kommune

Center for Handicap modtager 630.000 kr. til sundhedsprojekt

Del

Lolland Kommunes Center for Handicap vil give borgere med fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse bedre muligheder for at leve et sundt og aktivt liv. Nu får centret en økonomisk håndsrækning af Socialstyrelsen, som støtter Center for Handicaps sundhedsinitiativer med 630.000 kr. Det fejrer centret med en sundhedsevent for alle interesserede fredag 15. september kl. 10-13 på torvet i Maribo.

Sundheden blandt voksne udviklingshæmmede er dårligere end hos resten af befolkningen. Det viser en rapport, som Ministeriet for Sundhed og Forebyggelse udgav i 2014. Samtidig oplever Lolland Kommunes Center for Handicap, at borgere med varigt nedsat fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse har et begrænset netværk og kun få muligheder for at deltage i fritidsaktiviteter. Med projekt ”Sundhed og trivsel for alle”, vil Center for Handicap lave om på det.

”Center for Handicap har masser af gode idéer til sundhedsinitiativer. Derfor er det fantastisk, at det nu bliver muligt at gennemføre flere af dem takket være midlerne fra Socialstyrelsen. Det betyder, at vi kan gøre en konkret og afgørende forskel for en gruppe borgere, som har behov for særlig støtte til at komme i gang med sunde fritidsaktiviteter og til at deltage i fællesskaber,” siger formand for Social- og Psykiatriudvalget i Lolland Kommune Gert Mortensen.

Projektet ”Sundhed og trivsel for alle” handler om at udbrede viften af tilbud til borgere, som får støtte af Center for Handicap. Projektmidlerne vil blandt andet gå til sundhedsevents, foredrag, rejser, uddannelse af frivillige og opstart af aktiviteter som løb og fitness. Projektet er sat til at vare resten af året, men planen med initiativerne er at skabe grobund for varige tilbud og samarbejder med frivillige og foreninger.

Center for Handicap skyder officielt sundhedsprojektet i gang med en sundhedsevent for alle interesserede fredag 15. september kl. 10-13 på Maribo Torv. Her er der blandt andet mulighed for at få tjekket sin personlige sundhedstilstand i Dansk Firmaidræts Forbunds sundhedscafé og sundhedseksperimentarium.

Program for sundhedsevent på Maribo Torv 1, 4930 Maribo fredag 15. september fra kl. 10-13:

Kl. 10.00-10.20:

Velkomst v. Gert Mortensen, formand for Social- og Psykiatriudvalget.

Frivillige fra Team Tvilling afslører den nye vogn, som er købt for midler, de vandt med 1. pladsen i Sundhedsprisen for Region Sjælland.

Overdragelse af Team Tvillings nye løbevogn sponsoreret af Nordea. Filialdirektør Kirsten Bonde-Hare prøvekører vognen.

Kl. 10.20-13.00:

Sundhedscafé (Dansk Firmaidræts Forbund - hele tidsrummet)
Få målt: blodtryk, fedt % og bodyage, kolesterol, blodsukker, lungefunktion.

Sundhedseksperimentarium (Dansk Firmaidræts Forbund - hele tidsrummet)
Test dig selv og din sundhed med forskellige aktiviteter som omhandler: motion og forbrænding, reaktionsevne, kostvaner, tobak, alkohol.

Dyst i forskellige lege og aktiviteter (Dansk Firmaidræts Forbund og CFH - hele tidsrummet) 
Sumobrydning, katapultskydning, skyd på mål i hockey med promillebriller på, bordfodbold, hvor du selv er medspiller på et af holdene.

Øvrige aktiviteter: 
Bliv frivillig i CFH.
Stand med gratis frisk frugt fra Fejø.

--------------------------------------------------------------------------------

Om puljen
Midlerne til projekt ”Sundhed og trivsel for alle” kommer fra Socialstyrelsens pulje: Udviklingsstøtte til projekter for mennesker med handicap, særligt socialt udsatte samt til integrationsprojekter.  Ansøgningspuljen til Nye veje til aktiviteter og ledsagelse for personer med handicap. 

Nøgleord

Kontakter

Karin Maigaard
Souschef, Center for Handicap
Tlf. 21 28 25 40

Gert MortensenFormand for Social- og Psykiatriudvalget

40 51 56 11

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Flere pædagoger til daginstitutioner i Lolland Kommune13.9.2018 06:10Pressemeddelelse

Socialstyrelsen har tildelt Lolland Kommune 16,9 millioner kr. til arbejdet med den tidlige indsats i fem af kommunens daginstitutioner. Midlerne går til at ansætte flere pædagoger med henblik på at styrke børnenes trivsel og udvikling. Med de ekstra hænder bliver der flere og bedre muligheder for at arbejde med børnene i mindre grupper, og børnene vil opleve mere voksenkontakt og nærvær i dagligdagen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum