Lolland Kommune

Center for Handicap fejrer sundhedscertificering

Del

Lolland Kommunes Center for Handicap arbejder målrettet med at styrke både ansattes og borgeres sundhed. Derfor modtager de nu et sundhedscertifikat, som er et kvalitetsstempel fra Dansk Firmaidræts Forbund. I den anledning inviterer Center for Handicap alle interesserede til en sundhedsevent fredag 23. juni kl. 10-12.30 i Birkevænget 1, Hunseby, Maribo.

Savner du inspiration og motivation til at leve et sundere liv? Så kom med til Center for Handicaps sundhedsarrangement, der byder på et underholdende sundhedseksperimentarium, en sundhedscafé og tre foredrag med forskellige sundhedstemaer. Ved samme lejlighed modtager Center for Handicap et diplom fra Dansk Firmaidræts Forbund som bevis på, at centret nu er sundhedscertificeret.

Formand for Social- og Psykiatriudvalget Gert Mortensen ser frem til at deltage i arrangementet og til at fejre sundhedscertificeringen af Center for Handicap:

”Sundhed har en kæmpe betydning for vores livskvalitet og arbejdsglæde, og derfor er det værd at prioritere området højt i hverdagen. Det gør Center for Handicap i dén grad. Sundhedscertifikatet fra Dansk Firmaidræts Forbund vidner om centrets vedholdende og aktive indsatser for at skabe en kultur, der netop understøtter det sunde valg. Certifikatet er en flot og fortjent anerkendelse af centrets mange gode initiativer. Initiativer som vigtigst af alt bidrager til øget overskud, trivsel og velvære hos alle i Center for Handicap,” siger Gert Mortensen.

Center for Handicap har siden maj 2016 arbejdet med at opfylde de krav, der skal til for at blive sundhedscertificeret. Det betyder blandt andet, at der er lavet et særligt budget for sundhedsaktiviteter, og at både borgere og medarbejdere har deltaget i sundhedsambassadørkurser for at lære om, hvordan de tænker sundhed ind i hverdagen. Nu bliver der altid serveret sunde snacks som nødder, frugt og grønt i stedet for kage og chips, når centret afholder arrangementer. Alle sodavandsmaskiner på centret er fjernet, så der kun serveres vand, og der er planlagt faste motionsevents i løbet af året. Samtidig er der sat mere fokus på at gøre motion sjovt. Det har blandt andet ført til en tæl-skridt-konkurrence på bostedet.


Sundhedsevent 23. juni
Sundhed er også temaet 23. juni kl. 10-12.30 i Birkevænget 1, Hunseby, Maribo, hvor Center for Handicap inviterer alle til at komme og teste deres helbred og få tips og tricks til et sundere liv.

I sundhedseksperimentariet er der mulighed for at:

  • dyste mod hinanden i fysiske udfordringer,
  • teste reflekser - også med promillebriller på,
  • opleve biprodukter ved rygning og få målt din lungealder,
  • følge ”kostvejen” og blive klogere på sunde og usunde valg,
  • undersøge, om du får flere kalorier ind, end du forbrænder,
  • og teste din reaktionsevne på "lyseslukkervæggen”.

Vil du gerne vide, hvordan det står til med din sundhed? Det kan du få svar på i sundhedscaféen. Her får du målt dit kondital, blodtryk, fedtprocent, kolesteroltal, blodsukker og din bodyage og lungefunktion.

Resultaterne giver dig måske lyst til at vide mere om, hvordan du passer på dig selv og din krop. Hør om det, når Rikke Line fra Dansk Firmaidræts Forbund på dagen holder små foredrag om:

  • Søvn – prioritér din søvn. Tips til bedre søvnkvalitet (kl. 10.00-10.20)
  • Stress – små tips til mindre stress i hverdagen (kl. 10.40-11.00)                        
  • Arbejdsglæde – til glæde for alle (kl. 11.20-11.40)

Kl. 12 bliver Center for Handicap sundhedscertificeret og får overrakt et diplom af Dansk Firmaidræts Forbund. Gert Mortensen holder tale, og arrangementet slutter af med fælles Masala Bhangra - en indisk folkedans.

Læs mere om Dansk Firmaidræts Forbunds sundhedscertificering på Dansk Firmaidræts Forbunds hjemmeside. 

Nøgleord

Kontakter

Annette Moryl
Centerleder, Center for Handicap
Tlf. 51 29 08 51

Gert MortensenFormand for Social- og Psykiatriudvalget

40 51 56 11

Information om Lolland Kommune

Lolland Kommune
Lolland Kommune
Jernbanegade 7
4930 Maribo

54 67 67 67http://www.lolland.dk/

Følg pressemeddelelser fra Lolland Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Lolland Kommune

10 millioner vindmøllekroner på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune9.3.2018 05:00pressemeddelelse

Næsten 10 millioner kr. Så mange penge er på vej til 33 lokale projekter i Lolland Kommune. Pengene gives i støtte fra vindmøllepuljen ”Den grønne ordning” til lokale projekter, hvis ansøgninger i første omgang blev behandlet af Lolland Kommune sidste år. Nu har projekterne fået ”Energinets” blå stempel. Energinet administrerer ordningen på statens vegne, som nu betyder, at der helt præcis er 9.746.619 kr. på vej til græsrødder og foreninger i Lolland Kommune.

Lolland Kommune bygger en af de bedste broer til fagligt stærke elever28.2.2018 05:00pressemeddelelse

Fra alle sider lyder opfordringen i årene her, at flere unge skal tage en ungdomsuddannelse. Og flere unge skal også helst tage ungdomsuddannelser, der er målrettet produktionsdanmark. For det er her, de store muligheder er, og det er den sikre investering for både de unge og for samfundet. De to ting har man i Lolland Kommune slået sammen i ”Science Camp”, som er et samarbejde mellem grundskoler, CELF og Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) på Lolland. Det konkluderer Tænketanken DEA efter at have set på brobygningsforløbene herhjemme, overgangen fra grunduddannelsen til ungdomsuddannelsen. Her fremhæves Science Camp som et af landets bedste forløb.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum