Aabenraa Kommune

Center for Familier skal sikre en større sammenhængende indsats

Del

Fra 1. september bliver børne- og familieinstitutionerne Rønshoved Skolehjem og Familie- og Ungecentret organisatorisk samlet til én institution - Center for Familier. Sammenlægningen skal sikre en endnu større sammenhængende indsats for de børn og familier, der har brug for støtte fra Børn og Familie i Aabenraa Kommune.

Én samlet indgang for børn og familier, der har behov for støtte fra Aabenraa Kommune. Det er ambitionen med og årsagen til, at Rønshoved Skolehjem og Familie- og Ungecentret fra 1. september er at finde under samme organisation – Center for Familier.

- Som kommune har vi et stort ansvar for de børn og familier, der har behov for hjælp. Vi har en vision om at sikre endnu større værdi for dem, vi hjælper, og det vil vi konkret gøre ved at samle de to indgange til én. Ved at samle arbejdsopgaverne fra to til ét sted, vil vi gerne skabe rammerne til et fagligt fællesskab, der er endnu mere fleksibelt, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Rasmus Elkjær Larsen og fortsætter:

- Vi tror på, at sammenlægningen vil gavne de forventninger, der er til alle landets kommuner i Barnets Lov, hvor et flertal i Folketinget har stadfæstet et nutidigt børnesyn med større fokus på inddragelse og rettigheder for det enkelte barn.

Rønshoved Skolehjem rummer i dag døgnafdelinger fordelt på flere matrikler, døgn- og dagaflastning, familiehus, støttet og overvåget samvær, familieplejeområdet, fællesskab for unge samt misbrugsbehandling for unge under 18 år.

Familie- og Ungecentret rummer i dag familiebehandling, et korps af støtte og kontaktpersoner samt familiekonsulenter og ungekonsulenter.

Tina Mechlenborg van Ewijk, institutionsleder på Rønshoved Skolehjem, bliver fra 1. september institutionsleder for Center for Familier, hvor der vil være cirka 130 medarbejdere.

- Der tale om en sammenlægning med fokus på mindre kompleksitet og større fleksibilitet for de berørte familier. Medarbejderne skal stadig gøre det, de er bedst til – nemlig at hjælpe børn og familier i Aabenraa Kommune. Med sammenlægningen får vi endnu bedre mulighed for at skrue op og ned for de enkelte tilbud alt efter behovet, samtidig med at vi får et bredere fagligt fællesskab internt i institutionen. Vi vil på samme måde bedre kunne understøtte vores overordnede faglige strategi, Sund Indsats, siger Tina Mechlenborg van Ewijk.

Berørte familier bliver orienteret direkte om sammenlægningen.

Kontakter

Formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Rasmus Elkjær Larsen, tlf.: 23 62 10 10; e-mail: rel@aabenraa.dk

Institutionsleder Center for Familier Tina Mechlenborg van Ewijk, tlf.: 22 62 43 05; e-mail: tmjoe@aabenraa.dk

Kommunikationskonsulent Aabenraa Kommune, Kasper Stoof, tlf.: 73 76 72 90; e-mail: ksje@aabenraa.dk

Information om Aabenraa Kommune

Aabenraa Kommune
Aabenraa Kommune
Skelbækvej 2
6200 Aabenraa

7376 7676https://www.aabenraa.dk/

BETINGELSER FOR BRUG AF BILLEDMATERIALE:

  • Rettigheden til anvendelse af medfølgende billedmateriale er udelukkende til brug i sammenhæng med nærværende nyhed og må således ikke arkiveres med henblik på genanvendelse i andre sammenhænge.
  • Anvendelse skal altid ske med angivelse af hele den oplyste billedbyline.

Følg pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aabenraa Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum