Cecilia Lonning-Skovgaard: Mere støtte til erhvervslivet i overførselssagen

Del

En pulje penge, så erhvervslivet lettere kan parkere i de københavnske gader og fastholdelse af internationale studerende, så de kommer i job i København. Det er to af de synlige resultater i den såkaldte overførselssag, hvor beskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) igen har skaffet opbakning til at støtte erhvervslivet.

Erhvervslivet i København har brug for nemt at kunne parkere,såregningen ikke bliver dyrere for kunderne, fordi eksempelvis blikkenslageren skal bruge timer finde en parkeringsplads.

Og virksomhederne har brug for kvalificeret international arbejdskraft til yderligere vækst, som bl.a. kan skaffes, hvis flere udenlandske studerende får job i København efter deres uddannelse.

Derfor glæder detbeskæftigelses- og Integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V), at hun bl.a. fik opbakning til disse sager i overførselssagen, hvor partierne bag Budget 2019 overfører kommunens mindreforbrug i 2018 til det nye budgetår.

”Vi har endnu engang holdt fast i, at det er tvingende nødvendigt, at vi hjælper virksomhederne med deres nære udfordringer. For det lægger en dæmper på vækst og udvikling i vores by, hvis håndværkere siger nej til ordrer, fordi de ikke kan parkere, og virksomhederne mangler kvalificeret arbejdskraft”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

Der blev i overførselssagen afsat 3 mio. kroner til opmærkning af særlige erhvervsparkeringspladser og 1,5 mio. kr. til Copenhagen Career Program, der tilbyder karriere- og jobsøgningsprogrammer for internationale studerende og medfølgende ægtefæller til internationale ansatte.

Støtter op om ghettoplan og Lynetteholmen
Som leder af Venstre i København glæder det også Cecilia Lonning-Skovgaard, at overførselssagen støtter op om to af regeringens mærkesager: Kampen mod parallelsamfund og en øget vækst i hovedstaden.

Det sker ved at give penge til kriminalitetsforebyggelse, ombygning og sociale indsatser i byens ghettoer og en række særlige “københavner-analyser” i forbindelse med den kommende Lynetteholm, der belyser fordelene ved projektet, bl.a. en havnetunnel. 

”Det glæder mig, at vi har fundet penge til at tage en række konkrete skridt, så regeringens ghettoplan kommer godt på vej, og at vi endnu engang støtter den havnetunnel, der skal lede bilerne ned under byen og skille den tunge trafik fra cyklister og fodgængere. Det er projekter, som i den grad vil hjælpe københavnerne og gøre vores by bedre og sikrere at bo i”, siger Cecilia Lonning-Skovgaard.

For beskæftigelses- og Integrationsborgmesteren var det også vigtigt, at projekter, der har bevist, at de hjælper flere københavnere i job og uddannelse, fik penge.

Derfor er der bl.a. skaffet midler til at videreføre projektet IPS, der hjælper psykisk syge mennesker med at få foden indenfor på arbejdsmarkedet.

Nøgleord

Kontakter

Yderligere information og kontakt til Cecilia Lonning-Skovgaard via pressechef Claus Bøggild, tlf.: 22828437, email: jw9k@.kk.dk

Information om Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Københavns Kommune Beskæftigelses- og IntegrationsforvaltningenFølg pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Københavns Kommune Beskæftigelses- og Integrationsforvaltningen

Presseinvitation: København åbner Danmarks mest moderne jobcenter12.4.2019 11:01:32 CESTPressemeddelelse

Fredag eftermiddag indvier Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) et nyt, moderne jobcenter på Gammel Køge Landevej i Valby. Dermed er seks tidligere jobcentre, der var spredt ud over København, nu samlet under ét tag i et hus, hvor 2500 københavnere forventes at møde op hver dag. Det glæder Cecilia Lonning-Skovgaard at kunne give københavnerne og medarbejderne de bedst mulige rammer til den fælles opgave at få flest mulige ledige i job og uddannelse. ”Jeg er glad for, at vi nu byder københavnerne indenfor i topmoderne og indbydende rammer. Jeg er overbevist om, at de dygtige medarbejdere får gavn af at rykke ind i samme hus, fordi de får bedre mulighed for at udveksle erfaringer og sparre med hinanden,” siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard. Pressen er velkommen ved indvielsen, der finder sted fra kl. 14:15 – 15:00 på Gammel Køge Landevej 43, 2500 Valby. Arrangementet holdes i medarbejderkantinen i bygning

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum