Aarhus Festuge

Canadisk multikunstner skaber grænsekrydsende forestilling til Festugens gallaåbning

Del

Årets gallaåbning af Aarhus Festuge nedbryder grænserne mellem produktion og forestilling. ‘The Storyville Mosquito’ bliver for første gang opført i Danmark i Musikhuset Aarhus som den officielle åbning af Aarhus Festuge 2022.

Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer

Årets gallaforestilling skaber i sin blanding mellem flere forskellige kunstformer og fortælleteknikker en ny og interessant fortælling om at søge lykken.

Historien om en ung myg, der drager fra landsbyen til storbyen formidles både som en live-action, stumfilmsinspireret og marionetdukkedrevet musik- og filmforestilling. Og som i en traditionel stumfilm akkompagneres de lydløse billeder af et musikalsk lydspor her fremført live af Kid Koala som DJ samt en strygertrio.

Opsætningen gør det muligt for publikum at opleve produktionen i en helhed, da forestillingen både viser filmsettet i arbejde samtidig med, at resultatet kan ses på en storskærm bagved opsætningen. Sammen med liveopførslen af musikken skaber Kid Koala dermed et indblik i både produktion og færdigt filmprodukt – foruden den rørende fortælling.

- ’The Storyville Mosquito’ er ganske enestående. Vi er fra Aarhus Festuges side meget stolte af, at vi kan trække et en så speciel oplevelse til Danmark. Forestillingen giver virkelig publikum en helhedsoplevelse af den komplekse opbygning, der ligger til grund for fortællingen. Det ene øjeblik bliver du betaget af strygertrioen, som skaber den musikalske base, og det næste øjeblik bliver du fanget af de forskellige vinkler, kameraholdet vælger at optage forestillingen fra, siger direktør for Aarhus Festuge, Rikke Øxner.

Dukkerne og scenografien er specialbyggede til forestillingen, og skiftet mellem den større byscenografi og de tætte nærbilleder inviterer publikum til en både storslået og intim filmscenekunstnerisk oplevelse.

- Historien er fortalt på en ganske særlig måde. Det er en live film, som et hold bestående af 14 aktører hver aften skaber fra bunden. Vi har dukkeførere, filmfotografer, kameraoperatører, foley-artister, en strygertrio, og jeg selv på klaver og pladespiller. Alt bliver udført, filmet, projekteret, spillet og samlet i realtid foran dine egne øjne, og det, synes jeg, er den sjove del af det her show, lyder det fra kunstneren bag, Kid Koala.

Kid Koala, med det borgerlige navn Eric San, har mere end 25 års erfaring som DJ og multikunstner. Et gennemgående træk for hans værker er, at han altid stræber efter at skabe en unik form for historiefortælling ved brug af de grænsekrydsende formater.

’The Storyville Mosquito’ bliver opført to gange fredag den 26. august 2022. Forestillingen bliver opført som den officielle gallaåbning af Aarhus Festuge 2022 klokken 18:30. Herefter vil en åben reprise af forestillingen kunne opleves af alle andre i Musikhuset Aarhus klokken 21, og det er allerede nu muligt at sikre sig billet via Aarhus Festuges hjemmeside.

Opførslen af ’The Storyville Mosquito’ under Aarhus Festuge er blevet til takket være støtte fra Statens Kunstfond og Kirsten og Gunnar Fonden. Arrangementet er endvidere støttet af Envision Management and Production, Place des Arts de Montréal, Canada Council for the Arts, National Arts Centre's National Creation Fund, Canada, Conseil des Arts et des lettres du Québec, NYUAD The Arts Center og Kampnagel Internationales Sommerfestival.

Arrangementet er en del af Music City Aarhus 2022.

For yderligere spørgsmål om årets gallaforestilling og -reprise kontakt da kommunikationsansvarlige for Aarhus Festuge Simon Fjordvang Brenøe-Jensen via e-mail sfbj@aarhusfestuge.dk eller på telefon 29 20 94 86.

Nøgleord

Kontakter

Billeder

Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Download
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Download
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Pressebillede. Foto: Mikael Theimer
Download

Information om Aarhus Festuge

Aarhus Festuge
Aarhus Festuge
Vester Allé 3
8000 Aarhus C

+45 87 30 83 00https://www.aarhusfestuge.dk/

Med 1000 arrangementer på 10 dage er Aarhus Festuge en af Nordeuropas største kulturbegivenheder, med internationale kunstnere, lokale artister, samt oplevelser for både børn og voksne. Her kan man opleve kunst og kultur på højeste niveau, når hele Aarhus summer af musik, teater, arkitektur, gastronomi, kunst, debatter og alt derimellem.

Følg pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Aarhus Festuge

Blå toner danner grundlag for mødet mellem landets skarpeste crooner og et musikalsk multitalent17.6.2022 12:00:00 CEST | Pressemeddelelse

Aarhus Festuge, Sundhed og Omsorg, FO Aarhus og Aarhus Jazz Orchestra byder endnu engang velkommen til to festlige og swingende koncerter under Aarhus Festuge. Med på scenen har Aarhus Jazz Orchestra og dirigent Nikolai Bøgelund inviteret Bobo Moreno, én af Danmarks bedste croonere, og Katrine Muff Enevoldsen, bl.a. kendt fra “Fællessang - hver for sig” på DR.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum