Udenrigsministeriet

Canada og Kongeriget Danmark (med Grønland) etablerer en fælles arbejdsgruppe for grænsespørgsmål

Del

For at skabe yderligere fremgang i spørgsmålet om grænsedragning i farvandene mellem Canada og Grønland, har Udenrigsministeriet sammen med Grønlands regering og Canadas Udenrigsministerium besluttet at etablere en fælles arbejdsgruppe.

Arbejdsgruppen vil komme med anbefalinger til at løse udestående grænsespørgsmål mellem de to nationer. Dette inkluderer suverænitet over Hans Ø, den maritime grænsedragning i Lincoln Sea og overlap i Labrador Sea kontinentalsoklen ud over 200 sømil.

Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, siger:

”Som en arktisk nation er Canada opsat på at arbejde sammen med vores arktiske naboer for at løse sager af fælles interesse. Vi er meget tilfredse med at tage fat på vores uløste grænsedragningsspørgsmål gennem denne fælles diplomatiske arbejdsgruppe med vores mangeårige ven og allierede, Kongeriget Danmark.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

“Jeg er meget tilfreds med at vi nu kan annoncere, at vi nedsætter en fælles Task Force for at løse de udestående grænsedragningsspørgsmål i farvandene mellem Canada og Grønland. Jeg tøver ikke med at kalde det et gennembrud i vores fælles indsats for at afklare spørgsmålet om suverænitet over blandt andet Hans Ø. Det er et resultat af det stærke samarbejde, der allerede eksisterer mellem vores lande. Samtidig er det en annoncering, der i den grad er i Ilulissaterklæringens ånd. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at vi kan annoncere det netop i forbindelse med 10-året for Ilulissaterklæringen.” 

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Vivan M. Motzfeldt, siger:

“Som repræsentant for Grønlands regering er jeg meget tilfreds med, at vores lande har vist vejen fremad, og tager skridt til at løse de udestående grænsedragningsspørgsmål i farvandene mellem Canada og Grønland. Spørgsmålet om Tartupaluk/"Hans Ø" har været diskuteret længe. Jeg er sikker på, at det kommende arbejde vil blive udført på en fredelig og konstruktiv måde.“Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet