Udenrigsministeriet

Canada og Kongeriget Danmark (med Grønland) etablerer en fælles arbejdsgruppe for grænsespørgsmål

Del

For at skabe yderligere fremgang i spørgsmålet om grænsedragning i farvandene mellem Canada og Grønland, har Udenrigsministeriet sammen med Grønlands regering og Canadas Udenrigsministerium besluttet at etablere en fælles arbejdsgruppe.

Arbejdsgruppen vil komme med anbefalinger til at løse udestående grænsespørgsmål mellem de to nationer. Dette inkluderer suverænitet over Hans Ø, den maritime grænsedragning i Lincoln Sea og overlap i Labrador Sea kontinentalsoklen ud over 200 sømil.

Canadas udenrigsminister, Chrystia Freeland, siger:

”Som en arktisk nation er Canada opsat på at arbejde sammen med vores arktiske naboer for at løse sager af fælles interesse. Vi er meget tilfredse med at tage fat på vores uløste grænsedragningsspørgsmål gennem denne fælles diplomatiske arbejdsgruppe med vores mangeårige ven og allierede, Kongeriget Danmark.”

Udenrigsminister Anders Samuelsen siger:

“Jeg er meget tilfreds med at vi nu kan annoncere, at vi nedsætter en fælles Task Force for at løse de udestående grænsedragningsspørgsmål i farvandene mellem Canada og Grønland. Jeg tøver ikke med at kalde det et gennembrud i vores fælles indsats for at afklare spørgsmålet om suverænitet over blandt andet Hans Ø. Det er et resultat af det stærke samarbejde, der allerede eksisterer mellem vores lande. Samtidig er det en annoncering, der i den grad er i Ilulissaterklæringens ånd. Derfor er jeg også rigtigt glad for, at vi kan annoncere det netop i forbindelse med 10-året for Ilulissaterklæringen.” 

Naalakkersuisoq for Udenrigsanliggender, Vivan M. Motzfeldt, siger:

“Som repræsentant for Grønlands regering er jeg meget tilfreds med, at vores lande har vist vejen fremad, og tager skridt til at løse de udestående grænsedragningsspørgsmål i farvandene mellem Canada og Grønland. Spørgsmålet om Tartupaluk/"Hans Ø" har været diskuteret længe. Jeg er sikker på, at det kommende arbejde vil blive udført på en fredelig og konstruktiv måde.“Kontakter

Information om Udenrigsministeriet

Udenrigsministeriet
Udenrigsministeriet
Asiatisk Plads 2
1448 Købehavn K

33 92 00 00http://um.dk/

Følg pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Udenrigsministeriet

Danmarks ambassadører er i København og Odense i uge 34 til ambassadørmøde i Udenrigsministeriet14.8.2018 14:36pressemeddelelse

I 2018 afholder Udenrigsministeriet sit årlige ambassadørmøde med alle chefer både ude og hjemme i uge 34. Der kommer godt 80 ambassadører til København, hvor de sammen med deres chefkolleger i Udenrigsministeriet bl.a. skal mødes med statsministeren, finansministeren samt udenrigsministeren, udviklingsministeren og ministeren for fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. Under mødet skal de også diskutere emner som økonomisk diplomati, Brexit, global sikkerhed, mm.

Danmark støtter op om global religions- og trosfrihed på stor ministerkonference i Washington24.7.2018 15:02pressemeddelelse

Den første ministerkonference om fremme af global religions- og trosfrihed finder sted i Washington den 25. til 26. Juli 2018, med deltagelse af ca. 80 lande. Fra Danmark deltager udviklingsminister Ulla Tørnæs. Danmark har bidraget aktivt til forberedelserne af konferencen, der støtter op om flere danske prioriteter i kampen for international religions- og trosfrihed.

300 mio. kr. til tre af verdens værste humanitære kriser og deres nærområder6.7.2018 07:35pressemeddelelse

Der er stadig flere flygtninge og internt fordrevne på verdensplan. FNs flygtningeorganisation, UNHCR, fastslog i sidste måned, at antallet af flygtninge og internt fordrevne i år er nået op på68,5 mio. på verdensplan. Mennesker som er tvunget væk fra deres eget hjem. Udviklingsminister, Ulla Tørnæs, har besluttet at afsætte i alt 300 mio. kr. i humanitære midler til at imødegå de store behov, som konflikterne i Rakhine i Myanmar, Syrien og Yemen afføder. Midlerne vil på baggrund af en ansøgningsrunde blive fordelt mellem danske humanitære partnerorganisationer.