Region Midtjylland

Camp for autistiske unge og voksne

Del
Med en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 2 mio. kr. er det nu muligt for Specialområde Autisme i samarbejde med Aarhus Kommune og Herning Kommune at videreudvikle og udbrede Boostcamp.

Mange autistiske unge og voksne føler sig anderledes eller forkerte i mødet med deres omgivelser og oplever personlige nederlag. Det betyder, at mange trækker sig fra de sociale arenaer og kæmper med at finde håb og handlekraft i forhold til uddannelse og beskæftigelse. Derfor har Specialområde Autisme udviklet et forløb, Boostcamp, der går nye veje for at støtte autistiske unge og voksne. Boostcamp er et højskolelignende, intensivt forløb på 9-12 døgn i autismevenlige rammer.

Med en donation fra Den A.P. Møllerske Støttefond på 2 mio. kr. er det nu muligt for Specialområde Autisme i samarbejde med Aarhus Kommune og Herning Kommune at videreudvikle og udbrede Boostcamp.

Møder autistiske rollemodeller

- Boostcamp er baseret på fællesskab, interesser og autistiske rollemodeller. De unge får oplevelser med at lykkes med noget - sammen med andre, som de deler interesser med. Og de får mulighed for at møde andre, der har været i samme situation som de selv har, og som lever gode og meningsfulde liv, fortæller faglig udviklingschef i Specialområde Autisme, Freja Sirdorf.

Boostcamp er tidligere pilotafprøvet, og en deltager herfra, Peter Siefert Jakobsen

fortæller:

“Jeg har gemt mappen, fordi jeg syntes bare den var et minde om noget, der lykkedes, fordi der er to ting, der har lykkedes de sidste fire år, det ene det er værnepligten, og så er det Boostcampen. Resten, det har været fejl på fejl på fejl, så jeg gemmer det her for at sige: ‘Yes, det virkede, gør sådan noget her igen.’”

Camps for unge voksne fra Herning og Aarhus Kommune

Med donationen fra Den A.P. Møllerske Støttefond kan Specialområde Autisme i løbet af de kommende år afholde fem camps for autistiske unge voksne. Pladserne på disse camps er målrettet unge voksne, der er bosat i Aarhus Kommune eller Herning Kommune.

- Med Boostcamp kan vi skabe en anden form for læring og udvikling for målgruppen, end vi kan i dag i de eksisterende tilbud. Vi synes også det er vigtigt hele tiden at forholde os til vores tilbudsvifte og se på om noget andet eller nyt kan bidrage til at understøtte udvikling, trivsel og livskvalitet for målgruppen, siger Charlotte Hald Madsen, centerleder for autismeområdet i Herning Kommune.

Også Aarhus Kommune vurderer, at rammerne og indholdet på Boostcamp vil kunne skabe et spændende og inspirerende læringsmiljø. Grete Østergaard, der er driftschef for Unge, Job og Uddannelse, Aarhus Kommune, udtaler: ”Boostcamp støtter borgerne i at udvikle deres mestringsstrategier, så de bedre kan håndtere hverdagen. Vi mener, at det vil kunne understøtte borgernes muligheder for at rykke mere mod det almene og skabe mere selvhjulpenhed.”

 

FAKTA 

Boostcamp er:

  • Et højskolelignende, intensivt forløb på 9-12 døgn i autismevenlige rammer
  • Undervisning der sætter fokus på viden om autisme, den enkeltes styrker og inspiration til at skabe de rette rammer
  • Autistiske undervisere, der fungerer som rollemodeller og inspiratorer
  • Interessebaserede linjefag, f.eks. rollespil og animation
  • Fællesskab, netværksdannelse og erfaringsudveksling blandt deltagerne
  • Projektperiode: 2023-2027
  • Finansiering: Den A.P. Møllerske Støttefond
  • Samarbejdspartnere: Aarhus Kommune og Herning Kommune

Kontakter

Projektleder, Krista Kajberg, tlf. 2921 8965

Information om Region Midtjylland

Region Midtjylland
Region Midtjylland
Skottenborg 26
8800 Viborg

7841 0000http://www.RegionMidtjylland.dk

Region Midtjylland er en politisk styret, administrativ enhed, der har tre hovedopgaver inden for velfærd og udvikling: Sundhed og hospitaler, specialiserede tilbud til socialt udsatte og handicappede.

Regional Udvikling søger gennem konkrete regionale opgaver, ekspertiser og partnerskaber at skabe gode, fremtidssikrede løsninger og sikre, at Region Midtjylland er en attraktiv og bæredygtig region for alle.

Følg pressemeddelelser fra Region Midtjylland

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Region Midtjylland

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum