Fredensborg Kommune

Byrådet har vedtaget ny model for indsamling af affald

Del

For fremtiden skal kommunens borgere sortere deres husholdningsaffald i flere beholdere. Målet er at langt mere affald end i dag bliver genanvendt og at kommunen dermed kommer nærmere de ambitiøse mål, som EU har fastlagt

På byrådsmødet den 25. marts vedtog byrådet den fremtidige model for indsamling af husholdningsaffald i Fredensborg Kommune. Modellen indebærer, at de enkelte husstande fremover skal sortere deres affald i flere beholdere – den såkaldte to-kammerbeholderløsning.

”Vi er endt med en effektiv og velafprøvet model, som i dag fungerer godt i mange andre kommuner i landet. Jeg er glad for, at borgerne i Fredensborg Kommune nu får langt bedre mulighed for at sortere deres affald, så væsentligt mere af affaldet kan blive genbrugt i stedet for at blive brændt af”, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Freja Brabæk Kristensen, formand for Teknik- og Infrastrukturudvalget, tilføjer:
”Jeg er tilfreds med, at byrådet har truffet en beslutning, så vi inden længe kan komme i gang med at sortere vores afffald til genanvendelse. Borgerne vil rigtig gerne sortere, og vi tager nu det næste skridt i processen til at opnå en højere genanvendelsesprocent. Således tager vi ansvar og værner om miljøet og vores skønne natur.”

Formanden for Plan-, Miljø- og Klimaudvalget, Lars Simonsen er også tilfreds:
”Inden 2022 er vi – ligesom alle landets kommuner - forpligtet på at genanvende mindst 50 pct. af vores husholdningsaffald. Det kræver, at vi sorterer affaldet langt bedre end i dag. Ved at indføre de nye beholdere – som er en velkendt og enkel model - kommer vi hurtigt et stort skridt videre”.

Byrådet besluttede to-kammerbeholderløsningen på baggrund af Rambølls anbefaling, idet Rambøll har udført et grundigt analysearbejde af to forskellige muligheder for affaldssortering: Sortering i to-kammerbeholdere og optisk sortering.

Nøgleord

Kontakter

Borgmester Thomas Lykke Pedersen (A), tlf. 25 29 19 42
Udvalgsformand Freja Brabæk Kristensen (O) tlf. 21 19 15 14
Udvalgsformand Lars Simonsen (B), tlf. 27 36 56 68

Information om Fredensborg Kommune

Fredensborg Kommune
Fredensborg Kommune
Egevangen 3B
2980 Kokkedal

72 56 50 00http://www.fredensborg.dk

Følg pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Fredensborg Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum