Haderslev Kommune

Byrådet fik nyttig viden om udbud på ældreområdet

Del

Byrådet i Haderslev Kommune har haft en temadrøftelse forud for udbud af driften af Hiort Lorenzen Plejecenter og plejedistrikt Braine.

Til december bliver det besluttet, hvem der fra næste år skal stå for driften af Hiort Lorenzens Plejecenter og plejedistrikt Braine. Som en del af udbudsprocessen har der i dag tirsdag været holdt et temamøde for byrådet, hvor politikerne havde en åben drøftelse om udbuddet.

"Op til temamødet har politikerne haft mulighed for at stille spørgsmål. De blev besvaret på mødet, og dermed fik alle i byrådet mulighed for at høre svarene og lejlighed til at drøfte dem. Voksenudvalget har i løbet af året beskæftiget sig med de samme problemstillinger, og det har været vigtigt for mig, at alle får mulighed for at få den samme viden og et sted, hvor vi kan drøfte tingene med hinanden", siger borgmester H.P. Geil.

De stillede spørgsmål herunder spørgsmål fra det socialdemokratiske byrådsmedlem Jens Christan Gjesing blev besvaret på mødet og er vedhæftet pressemeddelelsen.

Med til mødet var også medarbejdere fra Haderslev Kommunes administration og en konsulent fra Rambøll, som Haderslev Kommune får rådgivning og hjælp af i udbudsproccesen.

Også i Voksenudvalget har de løbende drøftelser om udbuddet været godt givet ud, lyder det fra formanden for Voksenudvalget Holger Mikkelsen.

"Dialogen er rigtig vigtig. Det er vores første udbud på ældreområdet, og vi har fra helt fra starten sagt, at det handler om at give borgerne det frie valg samt at udvikle området til gavn for fremtidens ældre, og det gør vi også ved at tale sammen og lytte til hinanden", lyder det fra Holger Mikkelsen.

Der er kommet fire tilbud på at drifte Hiort Lorenzen Plejecenter og to tilbud på at drifte hjemmeplejdistrikt Braine. To leverandører har valgt at afgive tilbud på begge opgaver. Haderslev Kommune har selv budt på at løse opgaven.

Undervejs i udbuddet har der været nedsat en arbejdsgruppe bestående af medarbejdere og ledere, der nu er i gang med at evaluere de indkomne forslag. En styregruppe bestående af ansatte fra forvaltningen skal pege på den tilbudsgiver, der har leveret det bedste tilbud både i forhold til kvalitet og pris. Tildelingskriterierne er 50 procent på kvalitet, 35 procent på pris og 15 procent på samarbejde og udvikling.

På baggrund af arbejdsgruppens anbefaling vil en styregruppen overfor Vokseudvalget endeligt indstille, hvem der skal have tildelt opgaven. Styregruppens indstilling bliver behandlet på Voksenudvalgets møde den 9. december.

Udgifterne til ekstern konsulentbistand er afholdt af en pulje under Økonomiudvalget.Kontaktinformation:

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Formand for Voksenudvalget, Holger Mikkelsen, telefon 40 22 52 93

Vedhæftede filer

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum