Salling Group

Bypark på toppen af Aarhus byder velkommen: Nu åbner Salling Roofgarden - med underholdning, kunst og spektakulære udsigter

Del

Fredag d. 17. juni kl. 11 åbner Danmarks nye store urbane have i 6. sals højde over Aarhus. Åbningsweekenden byder på et varieret program med musik og kunst, når Salling Roofgarden lukker de første gæster ind i byens nye, grønne åndehul til samvær, fællesskab og eftertanke.

Efter at Hendes Majestæt Dronningen som den allerførste gæst udefra fik et sneak peek af Salling Roofgarden på sit sommertogt i den forgangne weekenden, varmer Danmarks grønne, urbane byrum nu op til et brag af en åbningsweekend om halvanden uge. Fredag d. 17. juni kl. 11 klippes snores, og dermed er den blomstrende oase formelt åben og klar til at tage imod under åben himmel.

Søsterattraktionen Salling Rooftop har siden åbningen i 2017 solidt placeret sig i Top 5 over landets mest besøgte attraktioner med flere end fire millioner gæster, så der er store forventninger til den nye publikumsmagnet, forklarer Marianne Bedsted, direktør for Salling.

- Siden første spadestik i november sidste år har vi set frem til åbningsdagen. Så det er med lige dele glæde, forventning og spænding, at vi nu byder udenfor i Danmarks nye, åbne byrum, der garanterer en af landets allerbedste udsigter og en helt unik oplevelse, siger Marianne Bedsted.

Enhver, der har taget turen hjem fra planteskolen med traileren fuld af jord, blomster og planter, ved, at det giver sved på panden at anlægge en have. Her er størrelsesforholdet lidt et andet. Alene den bærende konstruktion til Salling Roofgarden vejer 192 tons. Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene. I skovhaven på toppen er der plantet ni høje træer på op til seks meter. 80 buske og 35 slyngplanter sikrer begrønningen sammen med ca. 1.000 stauder, græsser og urter. Og så er der plantet ca. 2.500 planter i den grønne væg, det løber hele vejen fra taget ned mod Strøget.

- Med Salling Roofgarden har vores mål været at tilføre hverdagen yderligere vegetation på en af landets helt store tagflader. Vi har ønsket at nytænke byrummet, så man kan være sammen i det grønne, men også trække vejret dybt og lade roen sænke sig i det fri. Nu giver vi taghaven fri og lader vores gæster indtage den, siger Marianne Bedsted, direktør for Salling.

Åbningsweekenden byder udover træer, himmelgynger, kunstværker og spektakulære panoramaudsigter i 360 grader også på underholdning og aktiviteter. Den internationalt anerkendte kunstner Jeppe Heins finurlige, skulpturelle bænke ansporer til refleksion over, hvordan vi er sammen, og hvad dialog og samtale bringer med sig. Komponist og lydkunstner Marie Højlunds unikke lydunivers foldes ud i byhaven med en smuk og sanselig lydoplevelse, der favner hele Salling Roofgarden.

Rundt i haven vil der i åbningsweekenden være placeret live musiklandskaber udført af Espen Inglev og det anerkendte strygerensemble Who Killed Bambi; kendt for dets musiske nysgerrighed og mix af musiske genrer som klassisk, pop, og jazz samt for ensemblets samarbejde med danske og internationale kunstnere som Oh Land, Pernille Rosendahl, Teitur, Rod Stewart, Steffen Brandt, Father John Misty og mange flere.

Åbningsprogram:

 • Fredag den 17. juni

Kl. 11: Direktør for Salling Marianne Bedsted og næstformand i Salling Fondene Karin Salling klipper snoren. Salling Roofgarden åbner officielt.

Kl. 12: Live musik-landskab med Who Killed Bambi i samarbejde med Espen Inglev

Kl. 15: Live musik-landskab med Who Killed Bambi i samarbejde med Espen Inglev

 • Lørdag den 18. juni

Kl. 12: Live musik-landskab med Who Killed Bambi i samarbejde med Espen Inglev

Kl. 15: Live musik-landskab med Who Killed Bambi i samarbejde med Espen Inglev

Der er gratis adgang for alle gæster i Sallings åbningstid.

Yderligere information:

Head of Marketing & Communication Salling Birthe Wiberg/ Birthe.Wiberg@Salling.dk /+45 30237304

Kort om Salling Roofgarden:

 • Størrelse: 1400 m2 på 2 niveauer
 • Arkitekt: Henning Larsens Achitects
 • Entreprenør: A. Enggaard A/S
 • Anlægsstart: November 2021
 • Åbning: Den 17. juni 2022 kl. 11. Alle er velkomne.

Primære attraktioner:

 • En plantevæg, der løber hele vejen ned ad Sallings facade mod Strøget
 • Frodig beplantning på taget i form af høje træer, buske og græssorter
 • Gangbroer, der forbinder byparken i højden over beplantningen
 • Glasvægge og glas-gange, der blandt andet giver kig hele vejen gennem og til bunden af stormagasinet
 • Hotspots med forskellige kulturelle tilbud og installationer
 • Himmelgynger, solkroge og opholdsarealer
 • Samt ikke mindst en udkigsplatform – i fire meters højde og i alt 35 meter over Strøget - med panoramaview over hele Aarhusbugten, mod Mols og mod Moesgaard i syd.

Fun facts om Salling Roofgarden:

 • Skyview har en højde på ca. 35 m over Ferdinand Salling Stræde
 • Der er 1630 bolte i de fem ”skovtræer”, der bærer gangbroerne – 326 pr. stk.
 • Der er løftet 250 m3 muldjord op i bedene
 • Den bærende stålkonstruktion vejer i alt 192 t
 • Byggepladskran, der er placeret i Ferdinand Salling Stræde, vejer 240 t og er understøttet på betonsøjler og fundamenter ned gennem eksisterende kælder
 • I skovhaven plantes ni høje træer – højde op til 6 m.
 • 80 buske
 • 35 slyngplanter
 • Ca. 1.000 stauder, græsser og urter
 • Der plantes derudover 2.500 planter i plantevæggen ned mod Strøget.

Billeder

Information om Salling Group

Salling Group
Salling Group
Rosbjergvej 33
8220 Brabrand

87 78 50 00https://sallinggroup.com/

Med kæder som føtex, Bilka, Netto, Salling stormagasiner og BR arbejder vi i Salling Group for at gøre hverdagen bedre gennem gode indkøbsoplevelser, muligheder for job i hele landet og lettere vej til en ansvarlig livsstil. Cirka 62.000 dedikerede kolleger i Tyskland, Polen og Danmark servicerer hver uge 10 millioner kunder.

Fordi vi er 100% ejet af Salling Fondene år, går en del af vores overskud tilbage til samfundet. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end 1,8 mia. kroner til uddannelse, kultur, sport, socialt arbejde og andre gode formål.

Følg pressemeddelelser fra Salling Group

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra Salling Group

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum