Haderslev Kommune

Byggeri af nyt sundhedscenter i Haderslev går i gang

Del

Den 23. februar tages første spadestik til et helt nyt sundhedscenter i Haderslev. Centret vil indeholde både tilbud fra region og kommune og give mulighed for at tilbyde borgerne en fælles indgang til sundhedsydelserne.

Der er nu sat tid og sted på, hvornår det første spadestik for et helt nyt sundhedscenter i Haderslev Kommune skal tages. Det bliver den 23. februar kl. 10-12 på Clausensvej 3-5 i Haderslev.

Sundhedscentret kommer til både at rumme gængse sundhedstilbud og tilbud med et særligt fokus på den mentale sundhed. Centret er et samarbejde mellem Region Syddanmark og Haderslev Kommune, og når huset i sommeren 2018 står færdigt, vil det både rumme tilbud fra kommune og region.

Det bliver borgmester H.P. Geil og formand for Region Syddanmark, Stephanie Lose, der kommer til at tage det første spadestik til det nye sundhedscenter.

”Jeg vil gerne takke regionen for et utroligt godt samarbejde, og jeg glæder mig til, at vi nu i fællesskab kan tage det første spadestik. Det bliver et hus med en masse spændende tilbud, og når først huset står færdigt, så håber jeg, at borgerne vil opleve en endnu større sammenhæng i sundhedstilbuddene”, siger borgmester H.P. Geil.

Formand for Udvalget for Sundhed og Forebyggelse Preben Holmberg glæder sig også til byggeriet går i gang og også det videre arbejde, der involverer borgerne:

”Det bliver et hus, der kommer til at summe af aktiviteter, og der vil være lys i vinduerne både om aftenen og i weekenderne. Både naboer og andre borgere kan se frem til at blive inviteret med til at forme husets aktiviteter”, siger Preben Holmberg.

Region Syddanmark ser også frem til at komme et skridt videre og glæder sig til fortsat samarbejde på tværs: 

”Det er dejligt, når vi som her, kan indgå et direkte samarbejde om et fælles sundhedscenter. Kommuner og regioner har flere snitflader, som berører mange borgeres liv og hverdag – og jo mere smidigt vi kan gøre det samarbejde, jo bedre for både borgere og medarbejdere”, siger regionsrådsformand Stephanie Lose.

Selvom sundhedscentret først står færdigt om godt et års tid, er planlægningen i fuld gang. Medarbejdere fra både kommune og region mødes i arbejdsgrupper og temadage, hvor de taler udfordringer, snitflader og arbejdsgange.

”Vi får nu samlet tilbud fra både kommune og region under samme tag, og jeg håber, det kan betyde, at vi nemmere kan samarbejde omkring fx socialpsykiatri, jobcenter og misbrugsbehandling. Jeg glæder mig til at følge processen”, siger psykiatri- og socialudvalgsformand Thies Mathiasen.

Sundhedscentret bliver på godt 5000 kvadratmeter og vil rumme forskellige sundhedstilbud: bl.a. lokalpsykiatri, socialpsykiatri, misbrugsbehandling samt funktioner relateret til jobcenteret. Huset vil også have træningssale, en privat lægeklinik, jordemoderkonsultation og vagtlægefunktion. Udendørs vil der være plads til mammografibus og et mobilt tilbud for bloddonerer.l

Udover tilbud fra region og kommune kan sundhedscentret også huse foreninger, institutioner og andre sundhedsfremmende tilbud fx patientforeninger, idrætshold, personaleaktiviteter og meget mere.

”Med så mange sundhedstilbud tæt på vil vi bedre kunne give den støtte, borgeren har brug for, og det vil betyde meget for den enkeltes oplevelse af et sammenhængende forløb”, siger formand for sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen.

Det er KPF Arkitekterne AS som totalrådgiver, der sammen med DRIAS ingeniører A/S og Esbensen Rådgivende Ingeniører A/S som underrådgiver, har tegnet det nye sundhedscenter.

Den samlede pris for byggeriet er 76 mio. kr.

FOTO:

Sundhedscentret bliver bygget på en kuperet grund på Clausensvej. Set fra oven får centret form som et stort X.

Kontakter

Borgmester H.P. Geil, telefon 21 69 64 71.

Formand, Udvalget for Sundhed og Forebyggelse, Preben Holmberg, telefon 24 44 40 55

Regionrådsformand, Stephanie Lose, telefon 25 33 09 82.

Psykiatri- og Socialudvalgsformand, Thies Mathiasen, telefon 40 40 77 46

Formand for Sundhedssamordningsudvalget i Region Syddanmark, Tage Petersen, telefon 61 36 60 22

Billeder

Information om Haderslev Kommune

Haderslev Kommune
Haderslev Kommune
Gåskærgade 26
6100 Haderslev

http://www.haderslev.dk/

Følg pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Haderslev Kommune

Faldne sønderjyder mindes i Frankrig på 100-årsdagen for afslutningen af 1. Verdenskrig17.10.2018 10:17pressemeddelelse

Den 11. november er det 100 år siden, 1. Verdenskrig sluttede. Årsdagen markeres, som den har gjort det siden 1920’erne, med kransenedlæggelse på den sønderjyske kirkegård i Braine, Frankrig, der er officielt mindested for de sønderjyder, der faldt i tysk krigstjeneste i 1914-1918. Foruden den syd- og sønderjyske delegation deltager D.K.H. Prins Joachim og Prinsesse Marie i markeringen af 100-året for fredsslutningen.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum