Deloitte

Bygge- og anlægsbranchen boomer med sundhedsydelser til medarbejderne

Del

Flere og flere får tilbudt sundhed på jobbet

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt

København, 17. januar 2017

Det skorter absolut ikke på sundhedstilbud til medarbejderne i den danske bygge- og anlægsbranche, der i stigende grad får tilbudt alt fra massage og motionsfaciliteter til frugtordning og arbejdsgiverbetalt vaccination. Det viser en opgørelse fra Deloitte. Eksempelvis har mere end hver femte adgang til motionsfaciliteter på jobbet, mens hele seks ud af 10 er omfattet af en sundhedsforsikring. Positivt, at branchen er fulgt med resten af arbejdsmarkedet, mener ekspert.

- Overalt oplever vi, at sundhedsydelser som en del af jobbet er et område i hastig vækst. Det gælder i bygge- og anlægsbranchen, som det gælder i de fleste andre brancher. Generelt ønsker flere og flere virksomheder at investere i, at medarbejderne har det godt, og mange ledere føler nok også, at de har i hvert fald et delvist ansvar for deres ansattes fysiske trivsel, siger partner i Deloitte, Thomas Frommelt.

At der eksempelvis stilles motionsfaciliteter til rådighed for mere end hver femte medarbejder siger meget om, hvor branchen er på vej hen, mener Thomas Frommelt:

- På mange arbejdspladser er det i dag sådan, at sundhed er blevet en naturlig del af dialogen om trivsel og jobtilfredshed. Samtidig er der også visse skattefordele for medarbejderne, idet fx motionsfaciliteter til fitness og spinning er skattefrie, så længe de opfattes som en del af den almindelige personalepleje og er af begrænset økonomisk omfang.

Også massage og zoneterapi er så populært, at det i dag tilbydes til 35 pct. af medarbejderne, ligesom tre ud af 10 har mulighed for at blive vaccineret.

- Igen er det et klart signal til medarbejderne om, at man tager deres helbred og fysiske trivsel alvorligt, uanset om der er tale om forebyggende behandlinger eller behandling af deciderede skader, der er opstået i forbindelse med arbejdet. Det er jo i alles interesse, at de ansatte har det godt, siger Thomas Frommelt.

Ud over de mindre personalegoder har mere avancerede og dyre sundhedstilbud også fundet vej til branchen. Et udtryk for, at mange arbejdsgivere investerer massivt i sundhed, mener Thomas Frommelt:

- Det er klart, at når vi taler om sundhedsforsikringer og muligheden for at få sundhedstjek på fx en privat klinik, er vi ofte oppe i priser, hvor der er tale om en betragtelig udgift for virksomheden. Alligevel er der mange virksomheder, der vælger at foretage netop den type investering, hvilket både bidrager til at nedbringe sygefraværet og samtidig også gør virksomheden mere attraktiv som arbejdsplads.

18 pct. af medarbejderne i bygge- og anlægsbranchen har adgang til at dyrke firmasport, mens hele 53 pct. får tilbudt en frugtordning.

Overblik: Så mange sundhedstilbud får medarbejdere i bygge- og anlægsbranchen tilbudt

 

Frugtordning

53 pct. har adgang til det

43 pct. har ikke adgang til det

3 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Massage og zoneterapi

35 pct. har adgang til det

58 pct. har ikke adgang til det

7 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Motionsfaciliteter på arbejdspladsen

21 pct. har adgang til det

75 pct. har ikke adgang til det

4 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Sundhedsforsikring

62 pct. har adgang til det

30 pct. har ikke adgang til det

8 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Sundhedstjek

22 pct. har adgang til det

67 pct. har ikke adgang til det

11 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Vaccination

31 pct. har adgang til det

61 pct. har ikke adgang til det

8 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Firmasport

18 pct. har adgang til det

70 pct. har ikke adgang til det

12 pct. ved ikke/vil ikke oplyse

Deloittes kortlægning af personalegoder er den største undersøgelse af sin slags og baseret på i alt 2086 interview med repræsentativt udvalgte danskere i job i forskellige brancher.

Dataindsamlingen er gennemført af Epinion.

Nøgleord

Kontakter

Thomas Frommelt
+45 24 23 83 04
tfrommelt@deloitte.dk

Billeder

Thomas Frommelt
Thomas Frommelt
Download

Information om Deloitte

Deloitte
Deloitte
Weidekampsgade 6
2300 København S

http://www2.deloitte.com/dk/da.html

Thomas Frommelt er partner i Deloitte og ekspert i bygge- og anlægsbranchen.

Mød hele Deloittes panel af eksperter på twitter.com/pressepanelet samt på pressepanelet.dk

Følg pressemeddelelser fra Deloitte

Skriv dig op her og modtag pressemeddelelser på mail. Indtast din mail, klik på abonner og følg instruktionerne i den udsendte mail.

Flere pressemeddelelser fra Deloitte

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter, og finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum