EjendomDanmark

Butikker tilbage på niveauet før corona

Del

Genåbningen ligger efterhånden længe tilbage. Derfor har butikkerne nu også i høj grad kunnet indhente det forsømte, og restancerne når nu til laveste niveau siden marts 2020. Det viser en opgørelse fra EjendomDanmark.

Omkring halvandet år efter den første store nedlukning, er butikkerne nu ved at være tilbage på fode. Deres restancer – altså den ubetalte leje – er efter et fald på 300 millioner kroner nu nået ned på laveste niveau siden marts 2020.  

”Man fristes næsten til at sige ’endelig!’. Det er tiltrængt, at særtilstanden for butikkerne forsvinder, og normalen kan vende tilbage. Det har ikke været let, og jeg ved, at mange udlejere har taget tab for deres erhvervslejere, men nu er vi forhåbentlig et sted, hvor vi kan se frem,” siger adm. direktør Jannick Nytoft, EjendomDanmark.  

Butikkernes restancer er i august på 2021 på 4,6 procent, hvilket svarer til, at der er manglende betalinger for 1,2 milliarder kroner. I marts 2020 var det 700 millioner kroner.  

Samlet fald 

Det er ikke alene for butikkerne, at der er faldende restancer. De samlede – altså for alle områder – er faldet med 900 millioner kroner siden sidste måned. Dermed er de samlede restancer nu er 2 milliarder kroner.

”Det er stadig mange penge, men for præcis et år siden var det 1,5 milliard højere. Optimalt var der slet ikke udfordringer, men når det alligevel er gået så godt, skyldes det primært en løsningsorienteret tilgang fra begge parter. Der har været dialog og et ønske om at finde en fælles vej gennem krisen. Det er forbilledligt og viser, at konflikten er det usædvanlige,” siger Jannick Nytoft.  

EjendomDanmark har opgjort restancerne løbende under hele coronakrisen.  

Kontakter

Information om EjendomDanmark

EjendomDanmark
EjendomDanmark
Vester Farimagsgade 41
1606 København V

+45 33 12 03 30https://ejd.dk/

EjendomDanmark er erhvervsorganisationen for ejere, udlejere og administratorer af fast ejendom i Danmark. Medlemmerne er blandt andre pensionskasser, ejendomsselskaber, ejendomsadministratorer, grundejerforeninger, forsikringsselskaber og pengeinstitutter, fonde, advokater, ejendomsmæglere samt entreprenører, arkitekter og ingeniører.

Følg pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Skriv dig op her, og modtag pressemeddelelser på e-mail. Indtast din e-mail, klik på abonner, og følg instruktionerne i den udsendte e-mail.

Flere pressemeddelelser fra EjendomDanmark

Ikke behov for flere lappeløsninger: Nyt forslag skaber uklarhed om fremtidens ejendomsskat4.10.2021 09:45:18 CEST | Pressemeddelelse

Danske virksomheder betaler i flere kommuner en særlig ejendomsskat kaldet dækningsafgiften, som kompliceres yderligere af svaghederne ved de nye ejendomsvurderinger. For i nyt lovforslag er der lagt op til, at virksomheder skal betale skat af en værdi, de ikke kender. Det løser ikke problemerne med overgangen til det nye system for ejendomsvurderinger, vurderer EjendomDanmark.

I vores nyhedsrum kan du læse alle vores pressemeddelelser, tilgå materiale i form af billeder og dokumenter samt finde vores kontaktoplysninger.

Besøg vores nyhedsrum